Skocz do zawartości

Bolenie 2010

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje, fajny opis!

Jak fajnie widzieć Odrzańskiego bolenia i normalny stan wody.

U mnie 630cm, czyli 3.5m ponad stan :angry: :wacko:

Jak będzie opadała w takim tempie, to mogę powoli szykować się na jesienne mety :wacko:

Dziękuję bardzo za miłe słowa, nawet nie wiecie (albo pewnie wiecie, tylko to u Was było dawno temu :D jak złapanie fajnej ryby nakręca.

Ten stan wody jeszcze nie jest normalny, brzegi są nasiąknięte jak gąbka, ja zsunąłem się po tym błocie i po kostki się zanurzyłem, bo nie miałem ani spodniobutow ani gumiaków. Byłem przeciez na spacerze z wędką :mellow: Do normalności jeszcze z metr, półtora.

Bolenie wogóle nie pokazywały się jak zwykle w tym miejscu. Tłukły uklejki pomiędzy zalanymi drzewami przy brzegu, ale tam nie dało się wobka podać...

Pozdrawiam

Witaj.

Gratuluje fajnego kapiszona. Teraz to i 40-tak cieszyłby mnie. Na Odre nawet sie nie wybieram chodz dzisiaj dostałem informacje o tym iż jest juz u nas sporo sandacza tego po powodziowego. Rapiszon to jednak rapiszon. Jeszcze raz gratuluje.

Pozdrawiam Tomek Sulej

Tutaj fotka szczęśliwego woblera

.

A przy okazji zobaczyłem, że mój nowy telefon robi całkiem znośne fotki.

Aparatu zabierać mi prawie nie wolno z domu, bo ostatni aparat utopiłem/zamoczyłem na amen w ubiegłym roku przy fotkach z kleniem :mellow:

Tomy gratuluję rybek i to złowionych na własne dzieło :D

Z tym moim dziełem to trochę przesada.Siudaki oklejone skóra z ciut zmienioną pracą to wszystko.U mnie to działa.Teraz z Pawłem Wobler-W1 zrobiliśmy fajnego wobka i jestem bardzo zadowolony z lotności zero fikołków,kopyrtasów itd.9cm ok 19g,piękna praca.Niebawem testy.Co najważniejsze jest to konstrukcja bezsterowa,zero oporu przy prowadzeniu co mi bardzo odpowiada a praca jest po prostu :D

.

post-1204-1348914801,725_thumb.jpg

Ja dzisiaj lecę na Żywiec, muszę się wyłowić bo wyjeżdżam nad morze. Ostatnie kilka wypadów nie przyniosło ładnej ryby. Złowiłem sporo boleni ale nic konkretnego. Może dzisiaj się uda, a pogoda w górach zapowiada się jak na razie iście boleniowa. O poranku słonko świeci aż miło.

Logistyk ładna rapa. Piękny kolor. Jak dla mnie takie smoluchy są najładniejsze. U mnie wczoraj bida. Sprawdziło się powiedzenie wiatr ze wschodu-ryba chodu. Ledwie jeden 50taczek się trafił. Dobrze, że chociaż klimaty dopisały.

p5030016.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tomy gratuluję rybek i to złowionych na własne dzieło :D

Z tym moim dziełem to trochę przesada.Siudaki oklejone skóra z ciut zmienioną pracą to wszystko.U mnie to działa.Teraz z Pawłem Wobler-W1 zrobiliśmy fajnego wobka i jestem bardzo zadowolony z lotności zero fikołków,kopyrtasów itd.9cm ok 19g,piękna praca.Niebawem testy.Co najważniejsze jest to konstrukcja bezsterowa,zero oporu przy prowadzeniu co mi bardzo odpowiada a praca jest po prostu :D

.

post-1204-1348914803,1673_thumb.jpg

Gratulacje wszystkim, ja po dłuższej przerwie wyskoczyłem dziś koło południa i wieczorem.

Wyniki okazały się nawet całkiem zaskakujące. 2 bolki rano plus 7 wieczorem miło mnie zaskoczyło. Poranne bolki na łamańca popołudniowe wszystkie na RH8, niestety tylko wymiarowo nie to co się spodziewałem. Miałem jednego ładnego bolka męczyłem go godzinę by go skusić w końcu jak już wziął tak szybko się spiął, zdążył jedynie zrobić świetny powietrzny skok i wypluć przynętę. Jednym słowem mnie OLAŁ :wacko:

Ogólnie ryby całkiem przyzwoicie się już pokazują więc może będzie już tylko lepiej :D

Redzi to i tak połowiłeś , ja dziś tak jak ty zaliczyłem hol niezłej sztuki ale się spięła pod nogami :( wziął na RH10.

Godzinę później z tego samego miejsca zaliczyłem branie też na RH10 myślałem że będzie okazja wyholować fajnego bolka a to okazał się szczupły 53cm :wacko:

Ja dziś zrobiłem mały rekonesans na po-powodziowej Wiśle. Efekt to 3 bolki (50,58i68cm). Dwa mniejsze połakomiły się na Gusmana, większy na wobler A.Lipińskiego. Największa rybka puściła trochę krwi, a reglamin zabrania wstawiania takich zdjęć. Nie mniej jedna oczywiście wszystkie ryby wróciły w znakomitej kondycji do wody.

Pozdrawiam