Skocz do zawartości

Bolenie 2010

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Nad Odrą też zaczęło się coś w końcu dziać. W prawdzie bolenie biją coraz rzadziej i są bardziej podejrzliwe, ale można wciąż coś złowić. Dziś np. wyjąłem dwa, kilka kolejnych tylko polizało moje przynęty. Łowię w godzinach od ok. 21:00 do ok. 23:00. Wcześniej nad wodą za dużo ludzi, a wieczór ma swój magiczny urok. Mniej więcej taki jak na załączonym zdjęciu.

http://www.grubyzwierz.com/pliki/bolen_zwierza.jpg

Czołem.

Zaliczyłem dzisiaj drugi seans nad Wisła po ,, wielkiej wodzie ,,. Wszedzie setki ton naniesionego piachu. Po opaskach brzegowych niema sladu. Wszedzie piach, piach. Ciekawie jak wyglada koryto i głebokie opaski? Poczekamy jak woda opadnie. Za to sa nowe zwaliska, nowe wyrwy. Buro i szaro bez zdzbła trzciny, ktore tak niedawno zieleniły brzegi. Rzeczywiscie ryby ładnie grasuja głownie sredniaki i maluchy. Trafiłem na dwa miejsca gdzie polowało po kilka sztuk i ja z powodzeniem zapolowałem na nie. Ryby szalały w tym miejscu cały dzien. Ryby połowiłem z powierzchni, głebsze prowadzenie nie przyniosło nic ...ciekawego. Zadnych wiekszych boleni nie zaobserwowałem. Fakt jeden ładny ,, chodził ,, punktowo co 2 minuty, ale wrednie, za powalonym drzewem :(

Wczesniejsze moje miejsca swieciły pustkami, ale na nie przyjdzie jeszce czas za tydzien :mellow:

Ps ładne bolusie łowicie B)

Kilka bolasków z Wisełki, tylko nie moge tych dużych namierzyć. :(

Ładne. Możesz zdradzić w jakich godzinach łowisz ? Chciałbym porównać to z Odrą. Pozdro.

Łowione od 18 do 21 30 (+-) .Musze popróbować wcześnie rano ,i posiedzieć od 21 do 23 może te duże wtedy się ujawnią