Skocz do zawartości

Bolenie 2010

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Bolki się ruszyły, więć gratulacje dla łowców, szczególnie te 80+ robią wrażenie! Ja po powrocie wybrałem się na stare miejscówki na Gwdzie. Tutaj woda niska i dość klarowna (takze powodziowej wody nie było, więc rzeka za bardzo się nie zmieniła). Co najważniejsze są i bolki. Na razie wieszają się te mniejsze od 75cm (moja osobista norma fotograficzna), ale praktycznie każdej holowanej rybie towarzyszy kilka następnych (co doskonale widać w polaroidach). Co ciekawe, bolenie stoją nie przy burtach, warkoczach, ale w wodzie o stałym uciągu o głębokości około 1 metra na zakolach od plytszej strony. Część z nich zdaje się polować jedynie na ważki i inne latające robale, więc bardzo dobrze sprawdzają się lekkie przynęty, prowadzone w ekspresowym tempie, w kolorze ciemnoniebieskim, które można swobodnie poderwać nad wodę. Ciągle czekam na 80+. Jeśli padnie to fotka bęzdie. PS - najlepsze brania około 2 po południu w słońcu, przy dość sporym wietrze.

Pozdr,

Ostatnie dni trochę gorsze boleniowo, odwiedzałem łodzią różne miejscówki i oprócz 2 krótkich kijanek i jednej sztuki, z którą, mimo linki 0,35 i beast mastera do 100g nie pobawiłem się za wiele; bolenie gryźć nie za bardzo chciały.

Woda powoli się klaruje, ale nadal wyjątkowo mało przejrzysta.

Czas kończyć offtop: wczoraj znowu na brzegowych bolkach, poniżej jedna ze srebrzystych torped.

.

http://img806.imageshack.us/img806/7683/bole743.jpg

post-1138-1348914821,4348_thumb.jpg

post-1138-1348914821,5211_thumb.jpg

Dzięki. Z kadrem racja :unsure: , patelnia była niesamowita, a boleń nieźle zmęczony holem, więc maksymalnie przyspieszyliśmy sprawę. Ale trudno, ja robię lepsze

Btw., nie wiem dlaczego, ale na wszystkich miejscówkach bolenie przestały gryźć nocą. Niby upał itd...

edit:

@Krisu23: racja, ale tutaj chyba wygrała moja próżność :blush::mellow: , dzięki czarno-bieli fotki zostały choć odrobinę uratowane, kolorowe oryginały były naprawdę masakryczne.

Jak na złość wisełka na weekend skoczyła +/- 60 cm i płyneła mętna woda. Jedynie co dało się wydłubać to 2 śledziki około 50 cm, moze za tydzień bedzie lepiej. :D

Gratki dla tych którzy połowili B)