Skocz do zawartości

Bolenie 2010

Gugcio

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis poczwiczyłem pierwsze jesienne rapy.

Kilka przymiarek wczesniejszych sie nie udało. Za to teraz zostało namierzone stadko. Ciezko było je znalezc...

Zaliczyłem troche bran i troche boleni udanie wyholowałem. Ide sie suszyc, gdyz dzien do suchych nie nalezał, a i w rzeke trzeba było daleko wejsc.

Pozdrawiam.

Czesc Marcel.

Gratki za jesienne bolki. Mnie dzisiaj rapiszony sponiewierały. Miałem 5 naprawde duzych ryb i zadnej nie wyholowałem. W dwóch przypadkach rozgieła mi sie kotwica. Masakra jakaś. łowiłem najcięższą Rh 12. Nie pamietam kiedy to ostatni raz mialem taką sytuacje. Aż nie chce mi sie wierzyć. Jest co wspomniać oj jest.

Pozdrawiam Tomek

Dzis poczwiczyłem pierwsze jesienne rapy.

Kilka przymiarek wczesniejszych sie nie udało. Za to teraz zostało namierzone stadko. Ciezko było je znalezc...

Zaliczyłem 13 bran, a 10 boleni udanie wyholowałem. Ide sie suszyc, gdyz dzien do duchych nie nalezał, a i w rzeke trzeba było wejsc.

Pozdrawiam.

Robert. Było w tym troche mojej winy :blush:jeden grot wygial sie było to na pewno spowodowane tym, że bolo jakos dziwaczkie chwycił ukleję. Ale hamulec pieknie grał oj pieknie. Moze to smiesznie brzmi, 5 ryb i zadna nie wyjeta, ale no kurde sam nie wiem. Kazda z ryb robila powazny odjazd na hamulcu. Czuć bylo naprawde sile tych ryb. Żona smieje sie ze mnie, ze tak to przezywam, ale ja wiem, ze jeszcze 2-3 dni łowienia i znów klapa. Idzie kolejna powodziowa fala. Bedzie dupa z ryb ale co tam córcia nie długo mi na swiat przyjdzie i to jest najwazniejsze. Bolki dzisiaj kapitalnie reagowały na podrywanie. Oj długo bede wspominal ten dzien dlugo. szkoda. Wiem, ze kotwiczki sa dobre tylko czasem ryby maja za twarde pyski :lol: .

Pozdrawiam Tomek

Tomek, wiem, że macie tam poważne ryby i dlatego założyłem Ci wyjątkowo Bushido nr 4. To pierwsze zgłoszenie o ich wyprostowaniu. No trudno, stało się. Mam upatrzone kotwiczki x 3 pod suma. Mam nadzieję, że się sprawdzą.

Czesc Marcel.

Gratki za jesienne bolki. Mnie dzisiaj rapiszony sponiewierały. Miałem 5 naprawde duzych ryb i zadnej nie wyholowałem. W dwóch przypadkach rozgieła mi sie kotwica. Masakra jakaś. łowiłem najcięższą Rh 12. Nie pamietam kiedy to ostatni raz mialem taką sytuacje. Aż nie chce mi sie wierzyć. Jest co wspomniać oj jest.

Pozdrawiam Tomek

Ja w tym roku miałem podobną sytuację. Cztery brania i cztery straty. Ale wina linki. Jak wracałem to też nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Marcel graty za rybę i rozpracowanie miejscówki.

Powiedzmy Mifciu w okolicach tego drzewa :D

.

korzystając z okazji, że Marcel wstawił zdjęcie miejscówki chciałby się podpytać cóż jest w takim miejscu pod wodą, że jesienne bolenie trzymają się go kurczowo :D

Nie chce wiedzieć gdzie jest to miejsce, ale co mniej więcej ma być pod wodą by znaleźć być może podobne miejsce na swoim odcinku.

Dziś wybrałem się w miejsce gdzie są pale po starym zerwanym moście na Wieprzu w mej okolicy mimo że wiatr nie nastrajał mnie optymistycznie.

Nic niestety tam nie padło ani pstryknięcia , ale za to gdy wracałem zatrzymałem się w takim nie za bardzo wyglądającym na siedlisko bolenia miejscu i dwa padły.

W dodatku na swoje ostatnie wobki co mnie niezmiernie ucieszyło.

http://img709.imageshack.us/img709/8011/dsc07403e.jpg

http://img693.imageshack.us/img693/7776/dsc07405m.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/3772/dsc07409n.jpg

http://img841.imageshack.us/img841/6895/bolo.jpg

Łowiłem na ojcowy kij batsona 2,90 z rx 8 do 21 gram i powiem że się nie zawiodłem super kijek na ryby takiej wielkości.

Pozdrawiam