Skocz do zawartości
  • 0

Problem z Lowrance Mark- 5x Pro

proton77

Pytanie

Podczas pływania traci sygnał nie pokazuje głębokości ani dna że o łukach ryb nie wspomnę. Po czym po jakimś czasie sygnał powraca i na jakiś czas wszystko wraca do normy. Jak straci sygnał czujnik przestaje pracować. Jakieś rady? Może namiar na kogoś kto zajmuje się naprawą lowreca

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@marMilo

to dużo od Ciebie chcieli ;-) może dwa chciałeś ;-)

troche pond 3 stówki kosztuje w polskim sklepie taki przetwornik.

Edytowane przez bierjoza

• 0

@marMilo

to dużo od Ciebie chcieli ;-) może dwa chciałeś ;-)

troche pond 3 stówki kosztuje w polskim sklepie taki przetwornik.

Może staniały o 50% przez ostatnie 4 lata ? Na pewno jak stwierdziłem, że mam padnięty czujnik to pierwszą opcją był zakup za 6 stów, ale powalczyłem z gwarantem i kosztowało mnie to tylko miesiąc oczekiwania i przejazd do sklepu i spowrotem.

• 0

Może staniały o 50% przez ostatnie 4 lata ? Na pewno jak stwierdziłem, że mam padnięty czujnik to pierwszą opcją był zakup za 6 stów, ale powalczyłem z gwarantem i kosztowało mnie to tylko miesiąc oczekiwania i przejazd do sklepu i spowrotem.

zawsze mniej więcej tyle kosztował. Poniżej 400. 

może to inny typ przetwornika był.

• 0

Nie pasuje. W Marku jest kabel sygnałowy zintegorwany z zasilaniem w jednej wtyczce. W Elite jest osobno przetwornik, osobno kabel zasilający i dwa gniazda.

Mam w Mark 5XPro wsadzony kabel- przetwornik z Elite więc wiem co piszę. 

Oryginalny podszedł się je*** (na dno) z akumulatorem, silnikiem i ... po wywrotce łódki.  :(

• 0

Mam w Mark 5XPro wsadzony kabel- przetwornik z Elite więc wiem co piszę. 

Oryginalny podszedł się je*** (na dno) z akumulatorem, silnikiem i ... po wywrotce łódki.  :(

Panowie

Wystarczy precyzyjnie pisać jakie Elite :-)

@psulek nie pasuje a @trout master pasuje. i każdy ma swoja rację ponieważ mówią o różnych Elite.

Najlepiej posługiwać się konkretnym modelem przetwornika.

Mark 5x i 5xPro maja wtyczkę "uniplug" zintegrowaną z zasilaniem.

dawna seria Elite bez(obrazowania DSI) tez miała taką samą wtyczkę i obsługuje te same przetwornik co Mark5, fabrycznie dokładanym przetwornikiem był HST-WSU

Elite HDI i Elite CHIIRP maja wtyczkę "blue" 7 pin

Elite Ti mają z kolei wtyczkę XSONIC black 9pin

i wszytko w tym temacie :-)

pozdro

Edytowane przez bierjoza
  • Like 3