Skocz do zawartości
  • 0

Przechowywanie wędek na pokładzie łodzi

-PYTOON-

Pytanie

Witam,

Zakładam wątek w którym prosiłbym Was o przedstawienie stosowanych przez Was uchwytów do montażu wędek na łodzi. Do swojej łodzi szukam uchwytów do poziomego montażu. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem: http://allegro.pl/uchwyt-na-cztery-wedki-dom-garaz-lodz-berkley-i5924571930.html montowanym na tylnej bakiście i środkowej ławce lub ewentualnie na burcie łodzi. Czy spotkaliście się z podobnymi uchwytami przeznaczonymi do montażu 5 wędek?

• Like 1

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Źle mnie koledzy zrozumieliście, maiłem na myśli, że z z ta gumka to problem jest czasowy bo trzeba to za każdym razem odpinać/zapinać. Fajne są takie, ze z jednej strony jest dziura, a z drugiej pianka gdzie wędzisko trzymane jest na ścisk, znalazłem takie ale tlko na wędki. chyba będę musiał złączyć po dwa. Troche dziwnie będzie wyglądało.

• 0

Mówię o takich.

Wygląda na plastik fantastik, FOX-y używane i sprawdzone przez wielu.

Fajne te uchwyty Foxa.

Panowie, znajdzie się jakaś dobra alternatywa dla Rama, odnośnie mocowania na relingach. ?

https://pl.aliexpress.com/item/32924183020.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.139.6fab1c24TmCabY&gatewayAdapt=glo2pol

Tutaj kupowałem, zarówno sklep jak i towar sprawdzony i pewny.

• 0

Znalazłem uchwyty berkleya z ciekawym zabezpieczeniem w postaci pierścienia, adoptował ktoś na łódkę ?

Ja mam to zamontowane... Ale nigdy tego nie zamykam bo szczelina w piance jest odpowiednio zrobiona i nie ma bata żeby coś się z niej wysunęło.[emoji6]

Gdzieś wyżej masz zdjęcia jak to u mnie wygląda

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Może na przelot gdzie lecimy na maxa bym sobie zabezpieczenie aktywował. Ale na krótki dystans wstawać aby sięgnąć i otwierać/zamykać to by mi się naprawdę nie chciało.

Mam podobne bez tych "zamków" i szczytówki trzyma bezpiecznie .Nawet musiałem tą piankę naciąć bo blank wchodził z oporem gdzie z pozycji zdalnej :) czytaj z fotela wyciąganie  wędki było problematyczne.

Edytowane przez M a r a s

• 0

Może na przelot gdzie lecimy na maxa bym sobie zabezpieczenie aktywował. Ale na krótki dystans wstawać aby sięgnąć i otwierać/zamykać to by mi się naprawdę nie chciało.

Mam podobne bez tych "zamków" i szczytówki trzyma bezpiecznie .Nawet musiałem tą piankę naciąć bo blank wchodził z oporem gdzie z pozycji zdalnej :) czytaj z fotela wyciąganie wędki było problematyczne.

Nawet na przeloty nie trzeba tego zapinać.... Kupiłem to z myślą właśnie o dobrym zabezpieczaniu wędek podczas zmiany miejscówki i ani razu tego nie użyłem bo nie ma potrzebny[emoji28]

• 0

Źle mnie koledzy zrozumieliście, maiłem na myśli, że z z ta gumka to problem jest czasowy bo trzeba to za każdym razem odpinać/zapinać. Fajne są takie, ze z jednej strony jest dziura, a z drugiej pianka gdzie wędzisko trzymane jest na ścisk, znalazłem takie ale tlko na wędki. chyba będę musiał złączyć po dwa. Troche dziwnie będzie wyglądało.

Zapinam tylko jak lecę na full i to tylko dolniki. Gumeczka pyk i gotowe. Nic mi nigdy nie wypadło. Pewnie bez zapinania tez by nic nie było. Zreszta bez przesady kołowrotki są poniżej burty … . Jedynie szczytowkową podciąłem tak, żeby szczytówki wchodziły do dna. Super rozwiązanie.

Edytowane przez Qh_

• 0

Nie wiem naprawdę jaki macie problem z zapinaniem tych gumek, to aż tyle czasu zajmuje?

Ja nawet się nie zastanawiam nad tym, po prostu zapinam zawsze, nie mam z tym jakiegoś problemu, raz jeden z drugim nie zapnie i zestaw za tysiaka albo i dwa poleci do wody, a historia zna takie przypadki.

Oczywiście nikomu nie życzę, ale wystarczy przypadkowe machnięcie ręką lub podbierakiem.

• 0

Ja mam to zamontowane... Ale nigdy tego nie zamykam bo szczelina w piance jest odpowiednio zrobiona i nie ma bata żeby coś się z niej wysunęło.[emoji6]

Ja mam to zamontowane na suficie w garażu do jednoskladow i z tego co pamiętam te uchwyty maja tylko dziurki na wkręty na kazdy końcu. Mógłbyś wrzucić fotę jak przymontowales ten uchwyt do ramienia? W sumie foto całego "ustojstwa" nile widziane

Wysłane z mojego SM-G998B przy użyciu Tapatalka

• 0

Mieszczą się obok siebie 4 kije z kołowrotkami?

• 0

Ja mam to zamontowane na suficie w garażu do jednoskladow i z tego co pamiętam te uchwyty maja tylko dziurki na wkręty na kazdy końcu. Mógłbyś wrzucić fotę jak przymontowales ten uchwyt do ramienia? W sumie foto całego "ustojstwa" nile widziane

Podłożyłem laminat 5mm tej samej długości i szerokości, dla usztywnienia. Łódka jest na serwisie więc na fotę trzeba poczekać.

• Like 1

• 0

Podłożyłem laminat 5mm tej samej długości i szerokości, dla usztywnienia. Łódka jest na serwisie więc na fotę trzeba poczekać.

Poczekam. Dzięki

• 0