Maynard Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Piękne rzeczy! W gablotę, albo na zestawie 100lb, żeby przypadkiem nie odstrzelić Rewelacyjnie wyglądają, napisz może parę słów o nich? Ile mierzą, ile ważą? Jak zachowują się w wodzie? Te płetwy to rozumiem takie sprężyste - odkształcalne? Przecież to na sam widok zębacze będą się przepychać, który pierwszy! Gratuluję warsztatu! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dzięki Panowie za uznanie. W ramach uzupełnienia. Wobki tego akurat typu (z płetwami) zrobiłem po raz pierwszy, wolę po prostu robić rzeczy małe .Pracę postaram się przedstawić Wam w filmiku jaki mam zamiar z tej okazji popełnić.Co do budowy długość 17 cm (praktycznie wszystkie modele, waga 65-75g, minimalnie pływające lub bardzo delikatnie tonące.Reszta to standard czyli drewno, drut, ołów, poliwęglan(na płetwy 1mm, na ster 1,5mm) kilka wieczorów, dwie flaszki piwa , cztery lampki wina i TOOL w tle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dzięki za opis, to już duży kaliber.. Ciekaw jestem co to cudeńko potrafi.... i TOOL w tle ...A to spodziewałbym się bardziej wykręconego malowania PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 17 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Było w planach ale robiłem pod kogoś nie pod siebie Zastanawiam się nad wykonaniem płetw z jakiegoś miękkiego materiału tylko nie mam pomysłu co to może być , macie jakieś sugestie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Sugestii nie mam, ale pomyślałem, że to taki miękki, odkształcalny plastik, który nie pęknie, tylko się odkształci. Albo coś gumowego, tylko byłoby to wtedy chyba znacznie krócej żywotne, niż cały wabik.Jak będziesz miał hobbystycznie zrobione projekty dla siebie, chętnie zobaczę. Ile można gapić się na wierne imitacje białorybu?!? PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Było w planach ale robiłem pod kogoś nie pod siebie Zastanawiam się nad wykonaniem płetw z jakiegoś miękkiego materiału tylko nie mam pomysłu co to może być , macie jakieś sugestie? A jak miękki miałby być ten materiał? Ja poszedłbym do papierniczego i poszperał w okładkach do bindowania dokumentów- od przezroczystych po różnorakokolorowe i w różnych grubościach, oczywiście bez przesady A wobki klasa, ale Ty Maras to akurat wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 patu nie wp........... to moj kolega do testow cos wpadnie ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Nie zasmiecac watku..żebraki Jak dla mnie to sa liptony,fajne Marasu.Na połnocy zrobia z tego trociny hi hii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Piękne woblery, cierniczki - mniam, mniam <_< Będą handlowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 19 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 @Wojciiech cierniczki handlowe będą .....niebawem A tymczasem kombinuję z nowymi malowaniami Jakaś taka uklejeczka i pstrągowe klasyki czekają jeszcze tylko na wklejenie oczek ,drobną kosmetykę przed lakierowaniem i stery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Smakowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Pstrągowy klasyk jest mój jak by ktoś miał na niego oko. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 Jeśli będą... Zaginam parol na kilka takich cierniczków <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Dzisiaj udało mi się zmontować na szybkiego filmik z pracą płetwiastych wobków na szczupłe, filmowiec ze mnie żaden ale coś tak chyba widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Fajnie gibają te płetwale Marek a kolorystyka w akrylu też bardzo, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 7 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Dzięki Waldku, płetwale pracują naprawdę spoko chociaż filmowiec ze mnie żaden i filmik nie oddaje w pełni charakteru ich pracy. Po nich czas przyszedł na wersję odrobinkę uboższą ale również połamaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Boleniówki fajnie się zapowiadają Jak byś szukał Testera to się polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Maras adres ci podać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Ostatnimi czasy nie mam jak popracować ciężej w swojej pracowni ale... malować mogę chociaż tylko akrylami .Mam teraz na tapecie kilkanaście wobków dedykowanych głównie wchodzącym do rzek trociom, co prawda łowię na nie nie tylko srebrniaki ,zimowe troty też są do nich pozytywnie nastawione Waga około 8-10g ,długość 8-9cm.Te na zdjęciu po położeniu dwóch warstw koloru, jeszcze tylko dwie-trzy warstwy koloru, łuki skrzelowe,dodatki,brokat,oczy, lakiery,stery i będą gotowe mam nadzieję że wyrobię się na wrzesień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Te na zdjęciu po położeniu dwóch warstw koloru, jeszcze tylko dwie-trzy warstwy koloru, łuki skrzelowe,dodatki,brokat,oczy, lakiery,stery i będą gotowe mam nadzieję że wyrobię się na wrzesień . Napinaj się bardziej od plandeki na żuku a muszą być gotowe - na priv puszczę Ci plan wrześniowych zajęć . <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Prace nad trociówkami trwają dalej... dzisiaj uzyskały nową warstwę koloru, oczy i coś pod oczy jeszcze transparent, dekorki różne takie ,brokat i prawie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Powoli ku końcowi -jeszcze tylko warstwa,dwie lakieru ,stery i do wody . Postaram się też wstawić filmik jak pracują.Później pokażę też nowy projekt bezsterowca bardzo połamanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 23 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Na razie tylko projekt ale troszkę zaniedbany, mam nadzieję że już niebawem pokażę Wam efekt końcowy Docelowo mają to być woblery trójczłonowe bez sterów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi