Skocz do zawartości

"Gabkory" Marasa

Maras

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne rzeczy! :o W gablotę, albo na zestawie 100lb, żeby przypadkiem nie odstrzelić :mellow:

Rewelacyjnie wyglądają, napisz może parę słów o nich? Ile mierzą, ile ważą? Jak zachowują się w wodzie? Te płetwy to rozumiem takie sprężyste - odkształcalne?

Przecież to na sam widok zębacze będą się przepychać, który pierwszy! :mellow: Gratuluję warsztatu!

Pozdrawiam

Grzesiek

Dzięki Panowie za uznanie. W ramach uzupełnienia. Wobki tego akurat typu (z płetwami) zrobiłem po raz pierwszy, wolę po prostu robić rzeczy małe .Pracę postaram się przedstawić Wam w filmiku jaki mam zamiar z tej okazji popełnić.

Co do budowy długość 17 cm (praktycznie wszystkie modele, waga 65-75g, minimalnie pływające lub bardzo delikatnie tonące.

Reszta to standard czyli drewno, drut, ołów, poliwęglan(na płetwy 1mm, na ster 1,5mm) kilka wieczorów, dwie flaszki piwa , cztery lampki wina i TOOL w tle :mellow: ...

Sugestii nie mam, ale pomyślałem, że to taki miękki, odkształcalny plastik, który nie pęknie, tylko się odkształci. Albo coś gumowego, tylko byłoby to wtedy chyba znacznie krócej żywotne, niż cały wabik.

Jak będziesz miał hobbystycznie zrobione projekty dla siebie, chętnie zobaczę. Ile można gapić się na wierne imitacje białorybu?!? :lol:

Pozdrawiam

Grzesiek

Było w planach ale robiłem pod kogoś nie pod siebie :unsure:

Zastanawiam się nad wykonaniem płetw z jakiegoś miękkiego materiału tylko nie mam pomysłu co to może być :wacko: , macie jakieś sugestie?

A jak miękki miałby być ten materiał? Ja poszedłbym do papierniczego i poszperał w okładkach do bindowania dokumentów- od przezroczystych po różnorakokolorowe i w różnych grubościach, oczywiście bez przesady :D

A wobki klasa, ale Ty Maras to akurat wiesz :D

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ostatnimi czasy nie mam jak popracować ciężej w swojej pracowni ale... malować mogę chociaż tylko akrylami :unsure: .

Mam teraz na tapecie kilkanaście wobków dedykowanych głównie wchodzącym do rzek trociom, co prawda łowię na nie nie tylko srebrniaki ,zimowe troty też są do nich pozytywnie nastawione :mellow:

Waga około 8-10g ,długość 8-9cm.

Te na zdjęciu po położeniu dwóch warstw koloru, jeszcze tylko dwie-trzy warstwy koloru, łuki skrzelowe,dodatki,brokat,oczy, lakiery,stery i będą gotowe :mellow: mam nadzieję że wyrobię się na wrzesień :mellow: .

post-1189-1348915723,1331_thumb.jpg

Te na zdjęciu po położeniu dwóch warstw koloru, jeszcze tylko dwie-trzy warstwy koloru, łuki skrzelowe,dodatki,brokat,oczy, lakiery,stery i będą gotowe :mellow: mam nadzieję że wyrobię się na wrzesień :mellow: .

Napinaj się bardziej od plandeki na żuku a muszą być gotowe - na priv puszczę Ci plan wrześniowych zajęć . :mellow: <_<

• 1 miesiąc temu...