Skocz do zawartości

"Gabkory" Marasa

Maras

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję Panowie za komplementy!!

Postanowiłem zakupić (jak chyba wielu z Was bawiących się akrylami lub zaczynających tą zabawę ;) ) w takim tam sklepie którego nazwy nie pomnę ale wszyscy wiedzą że chodzi o L..l  komplecik farbek akrylowych  tzw. metalików wraz z interesującą mnie pastą strukturalną. W międzyczasie stworzyłem nowe głowaczyki po 5-6cm i klika innych woblerków ... zaczynam więc malowanie  o efektach będę Was informował ;)

post-46699-0-63413700-1361113682_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Kilka nowych wobków  malowanych aero. Większość  6-7cm jest też kilka mniejszych do 5cm

Przeznaczenie głównie pstragi i letnie trocie. Przed wstawieniem sterów, na które niestety będą musiały poczekać kilka dni, bo mam "nieczynną" jedną rękę.

post-46699-0-51759700-1362476280_thumb.jpg

post-46699-0-90804500-1362476332_thumb.jpg

post-46699-0-32885200-1362476347_thumb.jpg

post-46699-0-41867600-1362476362_thumb.jpg

No i dwa modele testowe na duńską Skyern  dł 6,5-7cm

post-46699-0-69631600-1362476646_thumb.jpg

Edytowane przez Maras
  • Like 1

Dziękuję Panowie za komplementy!!

Postanowiłem zakupić (jak chyba wielu z Was bawiących się akrylami lub zaczynających tą zabawę ;) ) w takim tam sklepie którego nazwy nie pomnę ale wszyscy wiedzą że chodzi o L..l  komplecik farbek akrylowych  tzw. metalików wraz z interesującą mnie pastą strukturalną. W międzyczasie stworzyłem nowe głowaczyki po 5-6cm i klika innych woblerków ... zaczynam więc malowanie  o efektach będę Was informował ;)

attachicon.gifDSCF5274.JPG

Możesz powiedzieć co dajesz na podkład lub jak malujesz ?? Mam wrażenie, że ta akryle i pasty z L. kiepsko mi kryją i mażą ...

@Artech ogólnie te farby z L. nadają sie prawie zupełnie do niczego ;) jedyne zastosowanie jakie znalazłem to struktura (tak ja to nazwałem na swój użytek ) "rybiej skóry" do wykorzystania w głowaczykach które robię- kładziesz metalik na to kolor i rozdzielasz caponem od następnej warstwy. Potem dalej malowanko kolorem  ;)

@Artech ogólnie te farby z L. nadają sie prawie zupełnie do niczego ;) jedyne zastosowanie jakie znalazłem to struktura (tak ja to nazwałem na swój użytek ) "rybiej skóry" do wykorzystania w głowaczykach które robię- kładziesz metalik na to kolor i rozdzielasz caponem od następnej warstwy. Potem dalej malowanko kolorem  ;)

Dzięki. Czyli trzeba kupić prawdziwe akryle nie z Lidla. Te metaliczne pasty dają rade ale farby akrylowe już nie specjalnie...

Dzięki po raz trzeci  ;)  farby do szkła nie gryzą się z domaluxem ?

Różnie to bywa ;)

Możesz czasem mieć niespodzianki, więc nie maczaj wszystkich naraz, zrób próbę na jednym, odczekaj kwadrans i jeśli wszystko OK, maczaj resztę.

Mówi Ci to wielokrotnie zdziwiony :D  :huh: