Skocz do zawartości

LOST LURES

Pold3k

Rekomendowane odpowiedzi

Ja u siebie każdą łuskę oddzielnie odciskam, więc może też tak spróbuj :lol: :lol: :lol:

A tak na serio, kiedyś robiłem jakieś mosiężne dziwactwa, to efekt łuski robiłem w imadle pomiędzy dwoma pilnikami zdzierakami. Tylko tam boki miałem płaskie, tu po łuku to nie wiem... tarka raczej pokaleczy folię...

Właśnie tak jest to robione ale facet ściemnia ze na foli spożywczej :mellow: trzeba użyć grubej foli aluminiowej np. takiej jak ta do foremek do pieczenia :D .

Oglądałem już ten filmik, ale mi chodzi skąd wziąć taką siatkę z drobnym oczkiem aby odcisnąć z niej wzór na folii aluminiowej ;]

To jest siatka do tuningu samochodowego na wloty powietrza,a gość nie ściemnia tylko odciska nią wzory na folii aluminiowej do pieczenia na grillu.

siatka do tuningu samochodowego jaką udało mi się znaleźć ma za duże oczka..

bardzo drobna oczko o prześwicie 3,5mm x 5mm --> przydały by się jeszcze mniejsze oczka bo na małym woblerze może to kiepsko wyglądać z takimi oczkami

Pytałem i szukałem.. nie jest problemem kupienie takiej siatki do tuningu samochodowego lecz znalezienie takie z małymi oczkami..

Najdrobniejsza jaką udało mi się znaleźć to oczko o wymiarach 3,5mm x 5mm, więc do większych sztuk powinno być dobre a spróbuję zastosować sito wędkarskie płaskie które ma oczka nawet 2mm x 2mm do małych woblerów.

Zobaczę czy dość satysfakcjonujący rezultat da za się z tego uzyskać i w tedy spróbuję coś oklejać tym sposobem ;]

próbowałem z taka zwykłą folią spożywczą(cienką), da się to zrobić ja kleiłem na jakiś zwykły klej typu ośmiorniczka. Efekt nie jest w 100% zadowalający. Na tak cienkiej folii strasznie wychodzą jakieś grudki kleju, ciężko to dokładnie położyć bez porysowania idealnie gładkiej powierzchni folii. Wzory typu łuska również bardzo łatwo popsuć podczas dociskania i naciągania. Po polakierowaniu jest to trwałe. Trzeba spróbować z tą grubsza folia do grillowania...