mifek Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 no Szymon - jak dla mnie MIAZGA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 To jest najlepsza kalkomania jaką widziałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 24 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 Dzięki za ta dobre opinie, dużo dla mnie znaczą ;] A tymczasem paczka z poliwęglanem doszła więc zrobiłem ster dla nowego woblerka o grubości 2mm. oraz powstała wersja troszkę mniejsza 6,8cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Zamierzam się trochę podszkolić w malowaniu aerografem i mam pytanie odnośnie farb pactra.Czy trzeba je rozrabiać? Także za jakiś czas pokażę woblery w nowej, tylko malowanej odsłonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Nie trzeba rozrabiać/rozcieńczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Czy ktoś się może orientuję jak uzyskać taki efekt łuski na woblerku?To jest robione raczej za pomocą foli aluminiowej, jest na niej odciskiwany wzór z siatki lecz nie wiem gdzie taką dostać gdyż większość ma dość spore oczka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mi to wygląda na tarkę do warzyw. Myślę że dałoby się uzyskać taki albo bardzo zbliżony wzór. Ewentualnie jakieś sito do rozdrabniania metalowe (ale to tylko domysł) mogło posłużyć za wzornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Tartka to dość oryginalny pomysł lecz może się sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Ja u siebie każdą łuskę oddzielnie odciskam, więc może też tak spróbuj A tak na serio, kiedyś robiłem jakieś mosiężne dziwactwa, to efekt łuski robiłem w imadle pomiędzy dwoma pilnikami zdzierakami. Tylko tam boki miałem płaskie, tu po łuku to nie wiem... tarka raczej pokaleczy folię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Zabraknie mi cierpliwości do odciskania każdej pojedynczej łuski..W weekend będę coś kombinował z tartka i sitkiem do zanęt.. z tego co się zorientowałem najmniejsze jakie robią to 2mm x 2mm więc może być dobre do większych woblerów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Właśnie tak jest to robione ale facet ściemnia ze na foli spożywczej trzeba użyć grubej foli aluminiowej np. takiej jak ta do foremek do pieczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Właśnie tak jest to robione ale facet ściemnia ze na foli spożywczej trzeba użyć grubej foli aluminiowej np. takiej jak ta do foremek do pieczenia . Oglądałem już ten filmik, ale mi chodzi skąd wziąć taką siatkę z drobnym oczkiem aby odcisnąć z niej wzór na folii aluminiowej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 To jest siatka do tuningu samochodowego na wloty powietrza,a gość nie ściemnia tylko odciska nią wzory na folii aluminiowej do pieczenia na grillu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 To jest siatka do tuningu samochodowego na wloty powietrza,a gość nie ściemnia tylko odciska nią wzory na folii aluminiowej do pieczenia na grillu. siatka do tuningu samochodowego jaką udało mi się znaleźć ma za duże oczka.. bardzo drobna oczko o prześwicie 3,5mm x 5mm --> przydały by się jeszcze mniejsze oczka bo na małym woblerze może to kiepsko wyglądać z takimi oczkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 To musisz szukać siatki do tuningu samochodowego o drobniejszych oczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Homegeon robił podobny efekt dając tiul.naklejał go na woblera przed naklejeniem foli aluminiowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Ściemnia mówi regular foil a to Tomeczku znaczy zwykła , zwyczajna folia choć faktycznie używa specjalnej grubszej grillowej jak zauważyłeś , ja niestety nie byłem tak spostrzegawczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 oj szymek szymek... a wujka google pytales http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=88281 http://www.tuning-zone.pl/x_C_Dz__PD_64611194__PND_64611193. html http://www.tuning.shop.pl/c/pl/8_56/5/1/0/long/siatki+tuning owe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Pytałem i szukałem.. nie jest problemem kupienie takiej siatki do tuningu samochodowego lecz znalezienie takie z małymi oczkami..Najdrobniejsza jaką udało mi się znaleźć to oczko o wymiarach 3,5mm x 5mm, więc do większych sztuk powinno być dobre a spróbuję zastosować sito wędkarskie płaskie które ma oczka nawet 2mm x 2mm do małych woblerów. Zobaczę czy dość satysfakcjonujący rezultat da za się z tego uzyskać i w tedy spróbuję coś oklejać tym sposobem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konktenbit Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 A takie coś? http://allegro.pl/drobna-siatka-stalowa-o-oczku-1-5x2-0mm-i2 214671723.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 O to,to!Właśnie sobie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Dzięki konktenbit, właśnie o to mi chodziło Też już kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 a jak później kleić taką folie spożywczą, aby nie zepsuć faktury folii oraz było to trwałe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 próbowałem z taka zwykłą folią spożywczą(cienką), da się to zrobić ja kleiłem na jakiś zwykły klej typu ośmiorniczka. Efekt nie jest w 100% zadowalający. Na tak cienkiej folii strasznie wychodzą jakieś grudki kleju, ciężko to dokładnie położyć bez porysowania idealnie gładkiej powierzchni folii. Wzory typu łuska również bardzo łatwo popsuć podczas dociskania i naciągania. Po polakierowaniu jest to trwałe. Trzeba spróbować z tą grubsza folia do grillowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 moim zdaniem najlepiej używać foli aluminiowej samoprzylepnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi