Pold3k Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 a jak później kleić taką folie spożywczą, aby nie zepsuć faktury folii oraz było to trwałe ? Ja spróbuję w taki sposób:Najpierw odciskasz wzór na folii, wycinasz z niej kształt woblera, smarujesz woblera klejem. Kładziesz folie delikatnie na woblerku i za pomocą miękkiej gąbki ją przyciskasz. Powinna w tedy folia dobrze przylegnąć do woblera nie niszcząc swojego wzoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zamierzam w najbliższym czasie popracować trochę nad stworzeniem boleniówki. Wczoraj wydrukowałem zdjęcie uklejki i coś wyrzeźbiłem ;] Trochę pokombinuję z obciążenie i zobaczymy co z tego wyjdzie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Postaraj się zrobić boleniówkę bez steru. Wydaje mi się, że ta ryba jest tak specyficzna, że wędkarz musi mieć możliwość animowania pracy wabika co zwykle ster mocno utrudnia chociaż są wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kolejna seria bananów na ukończeniu.Próbowałem coś zrobić z folią aluminiową, jak narazie nic wielkiego.. lecz poczekajcie na efekt końcowy ;] Właśnie przed chwilą odebrałem paczkę z farbkami.. Teraz będę miał czym się pobawić z aerografem. Najpierw muszę przygotować korpusy do malowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 jak zrobiłes te łuski z foli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2012 jak zrobiłes te łuski z foli? Są odciśniete na foli za pomocą siatki z drobnym oczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Dodałem troszkę pomarańczowego akcentu dla okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Nooo...super wyszło,ależ będą w to ładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dzisiaj poszedłem nad rzekę i testowałem boleniówkę..Wyszło wszystko idealnie jak chciałem, praca drobna i lusterkuje w opadzie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zrobiłem jeszcze parę próbnych boleniówek aby zobaczyć czy uda mi się powielić wzór tak aby nie straciły swojej pracy. Na szczęście testy wyszły pozytywnie Koleine woblerki dostały naklejkę okonia Jak zawsze w weekend mam nagromadzenie pomysłów i wystrugałem nową konstrukcję. Wkrótce zobaczymy czy szczupakom tez się spodoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Kolejne woblerki ukończone. Mam nadzieję że majowe szczupaki będą miały na nie ochotę. 10cm ~21,5g.Filmik trochę kiepski gdyż wszystkie zdjęcia i filmiki są robione telefonem, niestety nie grzeszą one swoją jakością.. Niestety nie widać dobrze pracy którą uzyskałem ale w realu o wiele lepiej to wyglądahttp://youtu.be/DXWbFX4osu0 Coś większego na konkretną sztukę... 20cm ~ 65g.(dopiero 1 warstwa lakieru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Super wobki A ten ostatni to niezly Pocisk. Taki tylko w kolorku Teczaka albo Ploci pewnie by u mnie wymiatal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dzięki ;]Malowania płotki własnego nie mam więc zdarza mi się wykorzystać inne.. Muszę w końcu swoją płoć wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Tak agresywna praca wk...., zdenerwuje każdego szczupaka. Wystarczy, że przepłynie obok i sam Ci w zębach odniesie Twojego woblerka. Bardzo fajne, podobają mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udało się skończyć przed majówką ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Robisz bardzo ładne woblery. Chyba równie starannie wykończonych i czystych na forum nie ma.Wykończasz lakierem czy żywicą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Dzięki, staram się przykładać aby ładnie wyglądały ;] Woblerki wszystkie które robię są pokryte lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Tymczasowo w wątku nic się nie dzieje gdyż nadeszła MATURA!!! Dalsze prace zaczynam od 15 maja ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Powodzenia juro na matmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Nie dziękuje, na szczęście już po polskim a matma to będzie rozkosz ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 I jak maturka poszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Matma była banalna ;] Wystarczyło mi połowę czasu aby ją napisać ;pJeszcze dwa dość ciężkie egzaminy... Matma i fizyka rozszerzona Nie piszmy już w wątku o mojej nauce tylko na temat, czyli o woblerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Piszesz masz ! kupiłem ostatnio 3 wyglądają supeeeeeeeeer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witam Zgadza się kolego.Kupiłem 2 banany i jednego jerka.Renowacja starych wobków super polecam kolegę z forum Szymona.pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Witam Dzięki kolego za bananki.Tylko takie okonie brały .DZIĘKI POLECAM KOLEGĘ .POZDRAWIAM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi