Skocz do zawartości
  • 0

paawelek83

Pytanie

Witam. Chciałbym się dowiedzieć trochę więcej o łodzi Semper 400 niż z obrazków na Alle.. i to najlepiej od użytkowników wymienionej łodzi. Interesują mnie kwestie użytkowe np. czy skosy podłogi są uciążliwe podczas wędkowania, pojemności bakist, jakość wykonania, zachowanie na fali, z jakimi silnikami jakie osiąga prędkości i z jakim obciążeniem oraz ogólne opinie użytkowników i co komu do głowy przyjdzie powiedzieć o tej łodzi.

dziękuję z góry
pozdrawiam.
Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Łódka wyposażona+ przyczepa 18 koła. Nowy silnik 30km następne 18. Dziobówka 8, akumulatory 2, rozsądne echo 3-4 tysiące. I co jest dziwnego w cenie 50tys pln?

W nowym sprzęcie nic ale za używany spodziewałbym się niższej ceny. Oczywiście każdy wystawia za ile chce.
  • Like 1

• 0

Widziałem kilka udistępnień tego zestawu za 50 koła na Facebooku. Miałem komentować, ale stwierdziłem, że szkoda języka strzępić. Chyba sam papież tym pływał :)

Typ który to sprzedaje to rep Raymarine. Myśli że jak naklei naklejki raymarine na łódkę to + 10K do ceny :) Janusz biznesu. Postoi miesiąc to rura zmięknie 

Edytowane przez rower26
  • Like 1

• 0

W nowym sprzęcie nic ale za używany spodziewałbym się niższej ceny. Oczywiście każdy wystawia za ile chce.

trochę jest tak jak z fiatem 126p. Łatwiej kupić używanego Sempera na gotowo, niż czekać na nowego. Co już było w tym watku opisywane. Pewnie sprzedający na to liczą.

• 0

Powiem ci, że to dosyć ciekawy trend. Mnie zawsze zastanawiało, dlaczego ludzie dążą do tego, żeby zrobić z łódki darmowy słup reklamowy :D

A kto Ci powiedział, że zawsze jest to darmowy słup reklamowy?

Ja pływałem w barwach jednej firmy i czerpałem z tego tylko profity.

Faktem jest, że większość łódek to tak jak to nazywasz darmowe słupy ale czy jest w tym coś złego?

Jak dla mnie nie.

Co do łodzi z ogłoszenia za 5dych. Proponuję kupić wszystko nowe, na 100% będzie taniej :)

Łodzie niestety nie tracą tyle na wartości co samochody.

Kolesia od łodzi znam i wiem, że jak pisze, że łódź jest jak nowa, to taka jest.

Brałem od niego jedną łódkę, pedantyczny jest.

A za ile sprzeda, to się okaże :D

• 0

Ceny używanych zestawów są windowane faktem, że nówki nie czekają na półce. Dla mnie to przegięcie, że używany sprzęt jest w cenie nowego a jak już jest naklejka, to kolejny poziom ceny :P.

Z drugiej strony są sprzedający z wymaganiami i kupujący którzy je spełniają  i też OKEJ. Ja stoję z boku B)

• 0

Czasem ktoś nie zdaje sobie sprawy ile trzeba włożyć czasu i funduszy, by należycie łódz przygotować

A nic nie widać na wierzchu, np :wymiana całej elektryki bo ktoś dał za cienkie kable, lub słabej jakości połączenia co powoduje utraty napięcia, bądz zakłucenia itd...

Edytowane przez @Brig
  • Like 2

• 0

Fakt, Sempery nie są dostępne od ręki, trzeba czekać ze 4 miesiące i dla kogoś, kto chce jeszcze połowić w tym sezonie, to kupno używki w cenie nówki, może być okazją. I to rozumiem. I po zastanowieniu i przeczytaniu poprzednich wypowiedzi, może nawet swoją łódkę, gdyby mi się znudziła wystawiłbym za 2tys więcej niż nówka - towar od ręki musi kosztować - bo dla czego nie.

I tak samo jak wystawiający łódkę może sobie życzyć dowolnej ceny, tak każdy inny może sobie to skomentować jak chce, np. na tym forum.

Teraz mam pytanie czy tych dodatkowych gadgetów też dotyczy ta zasada trudnej dostępności? Tych kilkuletnich silników  i elektroniki? Bo też są jakby w cenie sklepowej.

Mufinek 27 pytał ile moim zdanie powinna kosztować taka łódka. Ze mną jest tak: Gdyby ktoś chciał sprzedać używany sprzęt w bardzo dobrym stanie, za 70% wartości, to może bym się skusił, gdybym nie miał parcia na nowy. Za 80% już raczej nie, zwłaszcza od nieznanej mi osoby. 10% obniżki, to dla mnie żadna okazja za używkę i tyle można dostać rabatu w sklepie, jak się dobrze trafi. Ale ponieważ nie widzę ofert za 70%, a na szczęście nie mam przymusu mieć Sempera od już, mogę grzecznie zaczekać, zwłaszcza, że mam czym pływać, bo mam zarąbisty kajak, który jednak jak to kajak, jest tylko protezą porządnej łódki.

No!

i Love, Peace, itd.

Edytowane przez Tapirro
  • Like 2

• 0

W Polsce to jeszcze pikuś, vide łodzie na zawodach w US.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Z łodzi jak z łodzi, a kolesie co kupują za własne pieniądze przynęty, zakładają dumnie czapeczkę i robią reklamę gratis ????????????

Są dumni, że występują w koszulce firmy za którą sami zapłacili ????

• 0

To jeszcze nic. Bo czapeczka też za własny hajs.

Ale nie popadajmy w paranoje. Przecież nie będziemy zdzierać logo firmy z wędki. Jak jeżdzisz samochodem to też reklamujesz markę. Jesteś reklamą wszystkiego co ma markę. Masz adidasy czy nike? Nie zamienisz ich na chińskie noname z bazaru. Mod zara wyczyści offtop

Edytowane przez bassy

• 0

To jeszcze nic. Bo czapeczka też za własny hajs.

Ale nie popadajmy w paranoje. Przecież nie będziemy zdzierać logo firmy z wędki. Jak jeżdzisz samochodem to też reklamujesz markę. Jesteś reklamą wszystkiego co ma markę. Masz adidasy czy nike? Nie zamienisz ich na chińskie noname z bazaru. Mod zara wyczyści offtop

A np. jedn Semper (już nie offtop) z olx nie dość, że ma mnóstwo (obciachowych napisów; moim zdaniem) to właśnie ma chyba zdartą nazwę łodzi. Mmoim zdaniem obniża dodatkowo jego wartość, bo skoro Sempery są fajne, to raczej jest pożądane żeby było napisane że jest to Semper, a nie jakiś noname z Chin. Chociaż akurat ten egzemplarz jest chyba fajny, bo faktycznie wygląda na zadbany i silnik ma dość nowy.

• 0

Witam kolegów ,zastanawiam się nad jednym ,dla czego właściciele zbywają te super łodzie, ostatnio  pojawiło się sporo  ofert sprzedaży .

Zwłaszcza, że ze 4 ogłoszenia pojawiły się chyba jednego dnia i wszystkie łodzie są białe. Ta jedna ciemniejsza była wcześniej. Na bank SPISEK i mam kilka teorii.

Gdybym się więcej nie odezwał, to będzie znak, że trafiłem w 10.

• Like 1

• 0

Może dlatego, że dla niektórych są do dupy? Może dlatego, że ktoś chce po prostu zmiany, na mniejszą, na większą? Inne łodzie też są sprzedawane. Czy się mylę?

A wystawiane są w jednym czasie bo może wtedy łatwiej sprzedać? Kupujący ma porównanie cen, a te się mocno różnią ????

Sam mam 440 i cały czas się zastanawiam czy nie sprzedać. Gdyby ktoś przyszedł do mnie i wyłożył 25tyś. to chyba bym ją sprzedał. Dlaczego? Na polskie wody łódź jest wystarczająca, na zagraniczne jest za mała. Nie można mieć wszystkiego...

• 0

Witam kolegów ,zastanawiam się nad jednym ,dla czego właściciele zbywają te super łodzie, ostatnio pojawiło się sporo ofert sprzedaży .

Teoria spiskowa. Nie wiem jakie są najlepsze auta na świecie, ale na pewno w tamtym tygodniu kilka trafiło na sprzedaż.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• 0

Miałem sempera 440XT na spółkę i został sprzedany. Fajna łódź na nasze małe wody, z silnikiem 25km leciał ponad 40km/h. Miejsca na pokładzie sporo, ale 4 bakisty kiedy masz dziobówkę, spalinę i konieczność używania elektryka co w sumie daje 4 akumulatory na łodzi, miejsca na graty brakuje. 

• 0

Miałem sempera 440XT na spółkę i został sprzedany. Fajna łódź na nasze małe wody, z silnikiem 25km leciał ponad 40km/h. Miejsca na pokładzie sporo, ale 4 bakisty kiedy masz dziobówkę, spalinę i konieczność używania elektryka co w sumie daje 4 akumulatory na łodzi, miejsca na graty brakuje. 

A na co zamieniłeś? Taki układ bakist jak w riverfoxie, z mniejszą powierzchnią pokładu jest lepszy?