Skocz do zawartości
  • 0

paawelek83

Pytanie

Witam. Chciałbym się dowiedzieć trochę więcej o łodzi Semper 400 niż z obrazków na Alle.. i to najlepiej od użytkowników wymienionej łodzi. Interesują mnie kwestie użytkowe np. czy skosy podłogi są uciążliwe podczas wędkowania, pojemności bakist, jakość wykonania, zachowanie na fali, z jakimi silnikami jakie osiąga prędkości i z jakim obciążeniem oraz ogólne opinie użytkowników i co komu do głowy przyjdzie powiedzieć o tej łodzi.

dziękuję z góry
pozdrawiam.
Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie wiem na ile aktualne są cenniki na stronie, ale się zastanawiam, czy tego czasami nie dało by się nowego taniej skompletować...

Nie chce mi się szukać ale może nie. Nie wiem ile ten silnik kosztuje.

Ale:

Akumulatory mogą nie mieć już pojemności. Czytałem gdzieś, że przetworniki od echa się zużywają i zaczynają, po czasie dawać nieostry obraz. Silnik w silniku może być zmęczony. Wyjdzie w praniu. Jest ryzyko, jest zabawa.

• 0

Witam, do zarejestrowania w Reja24 - Semoera 440xt ( 30KM) potrzebny jest Certyfikat zgodności CE. Na stronie producenta nie ma, pan Marcin nie odpowiada na tel. @. sms. Więc szukam pomocy na forum, może ktoś z Was posiada certyfikat na Sempera 440 xt lub wie gdzie można go znaleść w necie?

• 0

Ja mam w wycenie miro car led ale nie wiem czy to dobry wybór?

to tak jak bys sie zastanawiał czy nie kupic sobie trabanta i pomieszac benzyny z olejem....no bo po co bez problemu tankowac z dystrybutora?jak mozna sobie w garazu pomieszac:)

demontaz belki przed wodowaniem to poprzednia epoka

• 0

to tak jak bys sie zastanawiał czy nie kupic sobie trabanta i pomieszac benzyny z olejem....no bo po co bez problemu tankowac z dystrybutora?jak mozna sobie w garazu pomieszac:)

demontaz belki przed wodowaniem to poprzednia epoka

Jasne, że led ma być. Zastanawiałem się czy akurat  ta przyczepa jest dobra.

• 0

Witam, do zarejestrowania w Reja24 - Semoera 440xt ( 30KM) potrzebny jest Certyfikat zgodności CE. Na stronie producenta nie ma, pan Marcin nie odpowiada na tel. @. sms. Więc szukam pomocy na forum, może ktoś z Was posiada certyfikat na Sempera 440 xt lub wie gdzie można go znaleść w necie?

Kolejny zadowolony klient [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Tak czytam ten wątek od czasu do czasu. Nie zebym byl zainteresowany kupnem tej lodzi ale zastanawia mnie to, jak można miec takie podejscie do klientow jak wlasciciel tej firmy i czemu takie firmy sie na rynku utrzymują ?

Mam termin na połowę lutego - odpowiem Ci pod koniec miesiaca.

• 0

Kolejny zadowolony klient [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

p Marcin oddzwonił i co nieco obiecał.

Tak czytam ten wątek od czasu do czasu. Nie zebym byl zainteresowany kupnem tej lodzi ale zastanawia mnie to, jak można miec takie podejscie do klientow jak wlasciciel tej firmy i czemu takie firmy sie na rynku utrzymują ?

Aktualny termin realizacji 440 xt styczeń 2022.  :)

• 0

Wysłałem zapytanie o rurę giętą  do fotela  , patrząc na termin odbioru łódki chyba odpowiedzi nie dostanę o kupnie  rury mogę zapomnieć a fajne rozwiązanie  . 

Jak ktoś ma taki fotel to niech napiszę czy ta rura wchodzi do środka czy to jest podstawa  z trzpieniem i na to nakłada się rurę fotela , bo jak by sprzedali rurkę to do innej  łódki bym  ją  założył  

• 0

Rura wchodzi w gniazdo,które wpuszczone jest w dno

Łodzi.Jutro mogę Ci zrobić kilka zdjęć gniazda i rury jak chcesz.

Wielkie dzięki  , do foxsa  chcę takie założyć i przy produkcji  może by zrobili większe otwory , zamiast 35  było by 42.5 ,mam trochę czasu i muszę to dopracować  , bo jak zrobią skorupę to tego nie założę  . Napisz jak Ci się to rozwiązanie sprawdza 

Edytowane przez pawlo29

• 0

Mi osobiście nie pasuje ,chociaż większość użytkowników widzi same superlatywy. Dlatego zamówiłem z giętą nogą i trochę się zawiodłem i po czasie zmieniłem na zwykle proste nogi.Może coś ze mną jest nie tak ale nie widzę w tym rozwiązaniu nic co by mnie ponownie przekonało do używania tych giętych rur.Dwie rury leżą u mnie na półce w garażu jak chcesz możesz mogę odsprzedać.

• 0

pawlo29, jakby co mogę wykonać Ci takie gniazdo, robiłem sobie, do siedzenia na bakiście. Otwór w podłodze zrobisz sobie bez problemu. Wiartarka, otwornica i gotowe

Może i po środku  idzie zrobić , ale jak ja chcę trochę otwór z boku zrobić żeby łatwiej silnikiem sterować i jak tam nie będzie wypełnienia to w puste wpadnę , poza tym pod rurę musi być wzmocnienie bo środek ciężkości jest mocno przesunięty i można wyłamać podłogę bo za działa noga jak breszka co się gwożdzie wyjmuje . I  tu  muszę dopytać producenta czy zrobi mi takie wzmocnienie i za ile bo łódka zaczyna się robić drogawa  , o połowie  ceny  żona nawet nie wie