Skocz do zawartości
  • 0

paawelek83

Pytanie

Witam. Chciałbym się dowiedzieć trochę więcej o łodzi Semper 400 niż z obrazków na Alle.. i to najlepiej od użytkowników wymienionej łodzi. Interesują mnie kwestie użytkowe np. czy skosy podłogi są uciążliwe podczas wędkowania, pojemności bakist, jakość wykonania, zachowanie na fali, z jakimi silnikami jakie osiąga prędkości i z jakim obciążeniem oraz ogólne opinie użytkowników i co komu do głowy przyjdzie powiedzieć o tej łodzi.

dziękuję z góry
pozdrawiam.
Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dziekuje

Spoko wyglada,a masz jakies wzmocnienie pod spodem silnika bo chyba za duzo sie  opiera o lódke?Chetnie bym zobaczyl zdjecie jak to wyglada pod spodem i iloma srubami masz przykrecony silnik.

Cześć, 

Mam zrobione tak jak na zdjęciach. Sklejka wypełnienie z żywicy i gotowe. 

post-61250-0-02319400-1564749542_thumb.jpg

post-61250-0-81455700-1564749550_thumb.jpg

post-61250-0-63828800-1564749559_thumb.jpg

post-61250-0-50360700-1564749568_thumb.jpg

post-61250-0-03877400-1564749577_thumb.jpg

• 0

Dziekuje

Spoko wyglada,a masz jakies wzmocnienie pod spodem silnika bo chyba za duzo sie  opiera o lódke?Chetnie bym zobaczyl zdjecie jak to wyglada pod spodem i iloma srubami masz przykrecony silnik.

Łódz kupiłem już zamontowanym silnikiem i nie znam szczegółów montażu. Płyta pomocnicza jest przykręcona czterema śrubami. Montaż jest wykonany mało staranie, ale sprawdza się w 100%.

post-69508-0-89273800-1564753460_thumb.jpg

post-69508-0-69341500-1564753475_thumb.jpg

• 0

Łódz kupiłem już zamontowanym silnikiem i nie znam szczegółów montażu. Płyta pomocnicza jest przykręcona czterema śrubami. Montaż jest wykonany mało staranie, ale sprawdza się w 100%.

Cześć, 

Mam zrobione tak jak na zdjęciach. Sklejka wypełnienie z żywicy i gotowe. 

Dziekuje  , dzisiaj albo jutro cos pokombinuje i zobaczymy jak wyjdzie.

• 0

Jeśli rozważasz zakup to rozkmiń Sempera 410. Różnica w cenie o ile pamiętam nie jest jakaś bardzo duża, a to znacznie fajniejsza łódź (ilość miejsca w środku, stabilność, wyższe burty). Aczkolwiek do 410 przydałby się już motor 20 KM. Na 10 KM może pójdzie w ślizgu, ale jeśli to tylko solo (trzeba by zapytać użytkowników).

• 0

Witam wszystkich przymierzam się do zakupu sempera 410 na przyszły sezon ktoś się jeszcze coś wypowie na temat tej łajby a i pytanko do użytkowników haswinga caimana jak oceniacienten silnik warto kupić ?

Edytowane przez Paweł890321

• 0

Czy ktoś "przerabiał" dziób sempera 380W, tak aby silnik dziobowy wchodził do wody pod kątem prostym ? Czy nie ma sensu ? Zastanawia mnie czy silnik tak samo dobrze działa ( koryguje kurs, trzyma kotwice itp ) jak jest skierowany pod lekkim kątem, niż pod kątem prostym.  

Edytowane przez mickeN

• 0

Dokładnie kontakt jest super dopóki nie wpłaci się zaliczki????????????

Później trzeba dzwonić,dzwonić ,pisać,dzwonić i po miesiącach niepewności ,po kilku przesunięciach terminu odbierasz łódź.Ciezko w trakcie coś domówic bo kontaktu praktycznie brak.

• Like 1

• 0

Łódkę zamówiłem i odebrałem jeszcze w 2018 r. - oczywiście z 4-5 miesięcznym opóźnieniem. Od tego czasu używam regularnie i nie narzekam. Problem z kontaktem już na etapie zamówienia był zauważalny (czego byłem świadomy, bo był/jest powszechnie opisywany), ale po odbiorze to już absurd. Z mojej strony poszło kilkanaście maili oraz kilkadziesiąt prób połączenia tel i żadnej, nawet najmniejszej odpowiedzi. 

Sprawa do p.Marcina bardzo prosta: nie wywiązał się z umowy i do dzisiaj nie otrzymałem czegoś za co z góry zapłaciłem - kupiłem w innym miejscu, we własnym zakresie, używam, działa itp. Tym niemniej sposób funkcjonowania polegający na ignorowaniu klienta "po wydawce" jest uwłaczający. Zaczynam tracić cierpliwość i pewnie skończy się na bardziej profesjonalnych działaniach z mojej strony. 

Łódki dobre, ale firma żadna. Zalecam bardzo ograniczone zaufanie względem wszelkich zapewnień, terminów itp. z jego strony. Trzeba to brać pod uwagę rozważając zakup. 

Cytując klasyka można by rzec, że ze względu na ilość zamówień "w du...ach się poprzewracało".

• Like 2

• 0

Zamówiłem sempera u pana Marcina termin mam na maj czerwiec 2020 bez problemu się dodzwoniłem jeśli chodzi o dogadanie szczegółów co mi przyszło do głowy już po wpłaceniu zaliczki i wstępnym zaplanowaniu przeczytałem już wcześniej że jest problem z kontaktem nie zamierzam wydzwaniać i się wypytywać o postępy prac zobaczę co będzie dalej jeśli chodzi o termin odbioru mam nadzieję że w 5,6miesięcy się wyrobią z moją łodzią

• 0

Dokładnie moja miała być na czerwiec odebrałem w październiku‍♂

Przynajmniej rok się zgadzał

A co ci mowili przez te pare miesiecy ???

( człowiek ciezko pracuje kupuje sobie łódke- płaci $$$ wczesniej zeby miec na lato( sezon ) a tu taki ch..j ... na sezon odbierasz-ale szczupakowy :)

• 0

No nie dużo mówili bo ciężko się skontaktować dopiero po którymś e-mailu i treści mało przyjemnej dostałem telefon zwrotny i 4 termin został dotrzymany.

W ramach rekompensaty miałem dostać uchwyty na wędki które miały być dosłane już na drugi tydzień bo nie było na stanie,minęło już 4 lata i uchwytów brak.

Z Łodzi jestem zadowolony żeby nie było , ale firma i osoba Pana Marcina to jakiś żart z klientów.

Edytowane przez Grzesiek88
  • Like 3