Skocz do zawartości
  • 0

paawelek83

Pytanie

Witam. Chciałbym się dowiedzieć trochę więcej o łodzi Semper 400 niż z obrazków na Alle.. i to najlepiej od użytkowników wymienionej łodzi. Interesują mnie kwestie użytkowe np. czy skosy podłogi są uciążliwe podczas wędkowania, pojemności bakist, jakość wykonania, zachowanie na fali, z jakimi silnikami jakie osiąga prędkości i z jakim obciążeniem oraz ogólne opinie użytkowników i co komu do głowy przyjdzie powiedzieć o tej łodzi.

dziękuję z góry
pozdrawiam.
Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja sempera 380w kupiłęm jakoś w 2017 roku, w sumie 2-3 ślady kleju na burcie u góry, a mówię dobra tam, a teraz obejrzałem zdjęcia kolegi wyżej i cholera pech chciał, że wczoraj sam robiłem dziury na kabel od przetwornika i aku... że to nie je*** jak stałem na rufie to chyba tylko dlatego, że waże 90kg :D Byłem napalony na 440xt, ale nie mam czasu na kłótnie na temat łodzi :D 

• 0

Tak, to pojedyńczy przypadek...

Tak tu wszyscy plują na te łodzie ,a jak się wczoraj jedna łódka pokazała na giełdzie to połowa z was ją rezerwowała- więc o co chodzi,bo ja już nie rozumiem?

Wygląda na to ,że zaprzeczacie sami sobie...

• Like 2

• 0

Być może ludzie patrzą tylko na giełdę i  nie wiedzą o tym Forum   , albo liczą na duży upust bo łódka wykończona niestety nie jest  . 

Obejrzałem   film  i widzę że yutuber reklamujący łódkę Semper  powycinał fragmenty filmu gdzie pokazał przypadkowo    NIEDORÓBKI    . Smutne jest to że nawet Jemu nie zrobił porządnie  łódki wiedząc że będzie reklamował Jego łódkę   :(  .

Edytowane przez pawlo29
  • Like 2

• 0

Troszkę poszukałem, łatwo nie było ale udało się, zdjęcia były w różnych miejscach.

Moja przygoda z Semperem to też same "ochy" i "achy"

Łódź wygodna, z dużą ilością miejsca w bakistach i przede wszystkim na pokładzie, pływa dobrze i ładnie zachowuje się na fali...

Potem już nie było tak kolorowo.

Pierwsze pękło gniazdo. Przez co prawie połamał się Klient, który prawie się połamał. Poważnie piszę, było niebezpiecznie:

post-53938-0-74812400-1619110089_thumb.jpeg

post-53938-0-32911400-1619110126_thumb.jpeg

post-53938-0-03806900-1619110165_thumb.jpeg

Potem pękło drugie gniazdo, tym razem z moim kolegom, ten na szczęście jakoś zapanował nad sytuacją. Potem w jednym z krzeseł pękła podstawa. Niestety zdjęć nie znalazłem, jak się mocno postaram to znajdę, pewnie przeoczyłem przy przebieraniu tysiąca zdjęć.

Potem pękła pawęż:

post-53938-0-91688000-1619110345_thumb.jpeg

post-53938-0-90306500-1619111096_thumb.jpeg

Z czasem pęknięcie wyglądało dużo gorzej, długo czekałem na termin naprawy.

Szczerze powiem, że do tego momentu jeszcze jakoś wszystko znosiłem, ale gdy odebrałem łódź miarka się przebrała. Listwę odbojową przykręcono mi na wkręty, na wylot, pęknięcie, które naprawiono już było lekko pęknięte (po drugim pływaniu pękło po całości) otwór na przewód od echosondy oddano mi w takim stanie jak na zdjęciu (zaślepiony)

post-53938-0-15552600-1619110703_thumb.jpeg

post-53938-0-59010600-1619110738_thumb.jpeg

post-53938-0-71244500-1619110762_thumb.jpeg

post-53938-0-29460500-1619110788_thumb.jpeg

post-53938-0-32808600-1619110822_thumb.jpeg

Po tym wszystkim powiedziałem dosyć, łódź ogarnąłem samemu.

Wiele razy podkreślałem, że Semper ma swoje zalety, mocne zalety. Ale jakość i obsługa Klienta to dno i kilometr mułu... nigdy więcej.

Jeżeli pojawią się jakieś błędy to przepraszam. Ciężko z telefonu wszystko napisać poprawnie ????

post-53938-0-67553400-1619110374_thumb.jpeg

• Like 4

• 0

Jeszcze coś dodam. Znam jeszcze dwa przypadki lekkich niedoróbek. To takie z podwórka bo niestety sam władowałem w to swoich kolegów.

Pierwszy to taki, że jeden z kolegów musiał sam "pocieniać" pawęż bo była za gruba i nie szło na nią założyć silnika zaburtowego.

Drugi to taki, w którym kolega wybulił za zestaw ponad 60tyś. i odbierając łódź było kilka niedoróbek i nie było wazystko zrobione zgodnie ze specyfikacją. Poprawki trwały dwa dni, za hotel płacił ze swoich...

Były pewnie inne ale znając życie znajomym głupio było dać mi znać, że władowałem ich w niezłą minę.

• Like 2

• 0

Może wreszcie Naród się przebudzi i wypnie du..ę na tego paprocha.  Może i inni niezadowoleni się "odtajnią" i coś tu dopiszą.   AdamCH dzięki Tobie cieszę się , że zdecydowałem się oddać tego gniota.  Trochę sami sobie jesteśmy winni , bo chęć posiadania czegoś do pływania przyćmiewa zdrowy rozsądek , a te skór....iele są tego świadomi i to wykorzystują. Rżną nas w d..pę bez mydła.

• Like 3

• 0

Powiem szczerze że zaglądam w ten wątek już dluższy czas z czystej ciekawości i choćby było mnie stać wywalić takie pieniądze na któregoś z Semper-ów  to powiem że choć by były niewiadomo jak polecane (bo przecież są) to nie zdecydował bym się na niego z prostej przyczyny termin realizacji nie do przyjęcia,cena tymbardziej,obsługa klienta,do tego teraz dochodzi ta jakość na bardzo niskim poziomie.Zdecydował bym się bardziej na zamówienie u mało znanego producenta bo taki przynajmniej szanuje klienta i przede wszystkim będzie bardziej dbał o jakość a nie jak taki który poczuł się monopolistą na naszym rynku i wydaje mu się że wszystko mu wolno.Tego gniota co kolaga nabył i udało się oddać nagłośnił bym to jeszcze bardziej wszędzie gdzie tylko to było by możliwe po to aby ludzie przetarli oczy i uje...i te chamstwo tego PRODUCENTA  partacza.

• Like 3

• 0

Adamie błędy się zdarzają,... ale "Cyprys" chyba nie jest trudno napisać?

Tu masz ofertę z giełdy http://jerkbait.pl/topic/155506-%C5%82%C3%B3dka-semper-350/

Nie posiadam Sempera i nie będę się wypowiadał na temat łódki,ale jestem przekonany ,że 80% osób biorących udział w tej dyskusji nie pływało nawet na tych łódkach i na pewno krzywdzą producenta swoimi nie obiektywnymi opiniami!

Dodam też ,że nie znam producenta tych łodzi i czytałem o jego wtopach,natomiast nie komentuję tego,bo zawsze są "dwie prawdy", a każdy produkt można reklamować jeśli się coś zepsuje!

• Like 1

• 0

Czytam ten wątek i się cieszę, że ja swojego Sempera kupiłem w 2013 roku i wtedy jeszcze był to jakościowy produkt. Dziś dzwoniłem do obecnego właściciela - nadal nawet jednego pajączka, a łajba intensywnie używana. Żadnych niedociągnięć nie było, a raczej był to wzór do naśladowania.
Jak widać po wpisach, dziś to inna historia. A szkoda, bo tę łajbę wspominam bardzo miło - akurat przez dwa lata jej posiadania miałem wędkarsko cudowny czas - po około 200 dni w roku na wodzie z czego połowa pewnie od świtu do zmierzchu. Ech..

• Like 2

• 0

"Cyprys" a co to są za te "dwie prawdy"?

Ja nie piszę o przypadkach, o których mówił mi kolega, wujek czy ciotka.

Znam je z autopsji, z własnego podwórka.

Wątek z Semperem 350 widziałem i nie wiedzę, żeby ktoś z piszących w tym wątku zabijał się o tą łódź ????

Bez urazy, to rzadna zaczepka w Twoim kierunku.

Ps. Wiesz, że pisząc tą odpowiedź ponownie tak napisałem? Po prostu czytałem to co chciałem, od dawna bo często widuję Twój nick, od dzisiaj jestem uświadomiony ????

Edytowane przez AdamCh

• 0

Tak jak pisałem, łódź ma wiele mocnych stron.

Ale właściciel nie chce chyba inwestować w firmę i dlatego jakość obsługi i wyrobu spada.

A szkoda bo konkurencja jest zawsze dobra, dla nas, konsumentów.

Edytowane przez AdamCh

• 0

I warto w to wierzyć ???? szczerze, to mam taką nadzieję, że to tylko te dwie łodzie.

Co do obsługi Klienta, zgodności z zamówieniem i terminowości, to niestety jest dużo więcej przypadków niż te dwa.

I warto o tym pisać. Przede wszystkim może koledzy mniej się rozczarują, może właściciel przeczyta ten wątek i podejmie jakieś środki aby poprawić małe co nie co ????

Edytowane przez AdamCh
  • Like 3

• 0

Zobaczymy co napisze kolega Tapirro , który jutro ma odebrać sempera400wl od producenta.

PS. Może semperowi już donieśli o temacie i teraz siedzą i zaklejają dziury , żeby Tapirro dostał dobrą łódkę☺

Edytowane przez binio1111
  • Like 3