Skocz do zawartości

woblerki Tregona

tregon

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Kolebanie jest ale zbyt płytko go prowadziłeś zeby dokładniej określić prace ,wydaje mi sie ze bedzie bardzo mieszał wodę na niektorych wodach sie to sprawdza ale raczej pożądana spokojniejsza akcjach ,co do samych wobkow to kolorystyka dobrana bardzo fajnie z biegiem czasu poprawi sie wygląd estetyczny i bedzie super

co do płytkiego prowadzenia, to nie byłem w stanie jedną ręką filmować, drugą aż tak poprowadzić ...

co do akcji to pod prąd nie jest aż taka agresywna, a dodatkowo z prądem też wobler pracuje, nawet przy minimalnym nadaniu mu prędkości większej niż prąd - mnie to cieszy, bo mogę nimi łowić z prądem, a bałem się że nie uda mi się tego osiągnąć

popper - przy przyśpieszeniu nie wykładają się, ustawiałem je dziś na rzece sprawdzając zarówno pod prąd jak i z prądem ... z prądem jak chodził dobrze, to nie zawsze przekładało się to w druga stronę, odwrotnie jak ustawiłem to było cacy ..

myślę że jeszcze parę razy trzeba będzie im poświęcić nad wodą trochę czasu - wtedy poznam co który pokazuje i w jakim ustawieniu steru i jakiego

film bezie zrobiony drugi jak pojadę z kimś kto pofilmuje lub poprowadzi wobka, dziś woda była trochę mętna więc trudno mi było to samemu dobrze zrobić .. ważne dla mnie że pracują (a ten był dopiero z pierwszej serii)

• 4 tygodnie później...

Pierwsza fotka, drugi wobler, strzebla bombowa. Bardzo ładne oczka malujesz. Tylko lakier mógłby lepiej wychodzić. Jakiego używasz? Wygląda to tak jakbyś za krótko czekał między kolejnymi warstwami i lakier przy ściekaniu faluje.

Albo korpus nie został dokładnie wyszlifowany :D W każdym razie i tak nie zmienia to faktu, że woblery super!

te woblery to są wersje testowe ... jako podkład posłużył materiał kremowy, i może dlatego wyszły takie nierówne, choć pewnie są niedoszlifowane ...

teraz będę robił na korpusach pomalowanych na biało, żeby zobaczyć czy będzie lepszy efekt czy jednak oklejać i potem malować

Nie o to chodzi, że są takie nierówne, ale zrobiłeś fotki na dużym powiększeniu i widać co jest. Wieszasz dupką do dołu bo to widać. Tam się zbiera lakier. Jak jest nie do końca wyschnięta poprzednia warstwa, to nie wszystko skapuje i się robi zgrubienie. Nie piszę żeby krytykować absolutnie. Ale z równym lakierem wyglądałyby jeszcze lepiej. Mnie się takie malowanie bardzo podoba.

• 1 miesiąc temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...