tregon Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 witam Panowie... nie jestem jeszcze aż takim specem od woblerków jak wy, ale wstawię swoje pierwsze wykonane ... jeśli ktoś ma jakieś pomysły lub uwagi, to czekam na konstruktywną krytykę pozdrawiam Tregon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Cześć,Załącznik chyba nie działa - w każdym razie u mnie się nie pojawia. Jakoś pomóc? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 30 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 poprawione, fotkę widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Może i specem jak mówisz nie jesteś ale pewnie szybko nim zostaniesz bo wobki robisz całkiem poprawnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 31 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 parę pomysłów zaczerpnąłem z Twoich filmików, więc troszkę w nich jest i twojego wkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 witam ..oto III seria... troszkę nie wyszła bo zmieniłem prces produkcji, ale wracam do starego.. jeszcze tylko poczyścić oczka .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Robisz tak samo fajne woblerki,jak kręcisz jigi.Mi podobają się te z 3 fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 tu panowie filmik z dzisiejszych testów - praca woblerka .... czy taka na pstrągi będzie dobra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Kolebanie jest ale zbyt płytko go prowadziłeś zeby dokładniej określić prace ,wydaje mi sie ze bedzie bardzo mieszał wodę na niektorych wodach sie to sprawdza ale raczej pożądana spokojniejsza akcjach ,co do samych wobkow to kolorystyka dobrana bardzo fajnie z biegiem czasu poprawi sie wygląd estetyczny i bedzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Tregon, czy jak przyśpieszysz nie wykłada się na bok? Jeśli nie to OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 co do płytkiego prowadzenia, to nie byłem w stanie jedną ręką filmować, drugą aż tak poprowadzić ... co do akcji to pod prąd nie jest aż taka agresywna, a dodatkowo z prądem też wobler pracuje, nawet przy minimalnym nadaniu mu prędkości większej niż prąd - mnie to cieszy, bo mogę nimi łowić z prądem, a bałem się że nie uda mi się tego osiągnąć popper - przy przyśpieszeniu nie wykładają się, ustawiałem je dziś na rzece sprawdzając zarówno pod prąd jak i z prądem ... z prądem jak chodził dobrze, to nie zawsze przekładało się to w druga stronę, odwrotnie jak ustawiłem to było cacy .. myślę że jeszcze parę razy trzeba będzie im poświęcić nad wodą trochę czasu - wtedy poznam co który pokazuje i w jakim ustawieniu steru i jakiego film bezie zrobiony drugi jak pojadę z kimś kto pofilmuje lub poprowadzi wobka, dziś woda była trochę mętna więc trudno mi było to samemu dobrze zrobić .. ważne dla mnie że pracują (a ten był dopiero z pierwszej serii) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 skończyłem pierwsze wobki malowane ... trochę inaczej je trzeba robić, ale myślę że jak na początek nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Pierwsza fotka, drugi wobler, strzebla bombowa. Bardzo ładne oczka malujesz. Tylko lakier mógłby lepiej wychodzić. Jakiego używasz? Wygląda to tak jakbyś za krótko czekał między kolejnymi warstwami i lakier przy ściekaniu faluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Pierwsza fotka, drugi wobler, strzebla bombowa. Bardzo ładne oczka malujesz. Tylko lakier mógłby lepiej wychodzić. Jakiego używasz? Wygląda to tak jakbyś za krótko czekał między kolejnymi warstwami i lakier przy ściekaniu faluje. Albo korpus nie został dokładnie wyszlifowany W każdym razie i tak nie zmienia to faktu, że woblery super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 te woblery to są wersje testowe ... jako podkład posłużył materiał kremowy, i może dlatego wyszły takie nierówne, choć pewnie są niedoszlifowane ... teraz będę robił na korpusach pomalowanych na biało, żeby zobaczyć czy będzie lepszy efekt czy jednak oklejać i potem malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Nie o to chodzi, że są takie nierówne, ale zrobiłeś fotki na dużym powiększeniu i widać co jest. Wieszasz dupką do dołu bo to widać. Tam się zbiera lakier. Jak jest nie do końca wyschnięta poprzednia warstwa, to nie wszystko skapuje i się robi zgrubienie. Nie piszę żeby krytykować absolutnie. Ale z równym lakierem wyglądałyby jeszcze lepiej. Mnie się takie malowanie bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 każda konstruktywna krytyka mile widziana, po to założyłem wątek .. faktycznie ze dwa razy nie zamieniłem wieszania i moze dlatego tak wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 ostatnio wróciłem do dłubania - pierwsze drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 dawno mnie nie tu było, a że się sezon zbliża, to postanowiłem coś sobie podłubać, żeby pudełka uzupełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Świetnie pomalowane!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tregon Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 pomimo kłopotów technicznych udało się skończyć najważniejsze to uzyskałem powtarzalność pracy, opracowałem już technicznie malowanie (coby się nie powarzyło) więc nowa seria od jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ładne malowanie, idź w tym kierunku i odoskonalaj je... Takie malowanie lubię najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi