Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

W takim wypadku gospodarka rybami łososiowatymi w naszym kraju załamałaby Ciebie ostatecznie.

Wiem, niestety PZW zrobiło z naszych wód burdele gdzie bez umiaru wrzuca się do wody byle co i mamy to co mamy. Dlatego powinno się chronić naturalne stado ryb które samo będzie regulowało które osobniki są najsilniejsze, najagresywniejsze, mają szanse osiągnąć duże rozmiary i przekazać swoje silne geny następnym pokoleniom. Poza tym każde zarybienie jest niczym w porównaniu do tego co daje tarło jednej dużej samicy.

A co do gospodarki łososiowej to reintrodukcja łososia jest tego najlepszym przykładem. Wprowadzono do środowiska bezpłodne ryby i tyle po łososiach, ale to żaden problem, przecierz naturalne tarło jest nieekonomiczne.

wujek

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mój pierwszy filmik - poradnik. Nie śmiejcie się. Stres był duży jak bym grał u Wajdy :D

No nic, wracając do samego filmu to powstał on dla tych, którzy chcą łowić przynętami zbrojonymi w haki offsetowe. Ostatnimi czasy dużo jest zapytań odnoście zbrojenia w te haki.

xein spoko film. Uzbrojenie w taki hak wcale nie jest takie trudne przynajmniej mi to klopotu nie sprawia. Trudne jest prowadzenie takiej gumy ktora nie ma obciazenia albo gdy jest ono bardzo małe w szczegolnosci po dalekim rzucie na długim dystansie. mam kilka gum lunkera slug go 9 cali i fin-s prowadzenie ich jest dla mnie trudne a taki slug go 9 wcale nie jest taki lekki. Zwykła guma uzbrojona z głowke jigowa czuje sie na wedce a takiej uzbojonej z of set juz nie. Może nagraj Film jak ty prowadzisz taka gume uzrojona w hak of set.

W sumie fajny pomysł, bedziemy mysleć. Dopiero zaczynamy z tego rodzajem filmikow i mamy już kilka pomysłów co nagrać. Twoja prośba jest też ciekawa i myślę, że prowadzenie przynęty też będzie ciekawe i na pewno pouczające :D

Właśnie, piszcie co nagrywać, co sprawia Wam kłopot, co byście chcieli zobaczyć w praktyce?? :D

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

O świcie 16 kwietnia wędkarska ekipa melduje się w Marina Klub, pensjonacie położonym na terenie portu w Jastarni. Celem wyprawy jest rejs 18 metrowym jachtem Passat VII oraz realizacja reportażu o połowie dorszy w Zatoce Puckiej....

http://www.wedkarstwotv.pl/wedkarstwotv-przeglad/wyprawy/665 -na-dorsze-z-wtv