Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

@ zander3: Takie wzorce zdaje się krzewić jedno z "mainstreamowych" a opluwanych tu jako wtórnych pism wędkarskich. Niestety i po nie trzeba chcieć sięgnąć i czytać ze zrozumieniem. Gdy wśród młodzieży brak woli do nauki, nic z tego nie będzie... Swoją drogą, mnie nikt szacunku do żywych stworzeń uczyć nie musiał i przerażające jest to, że komuś potrzebna, co do zasady, jest szkoła lub autorytet :rolleyes:

Wykwintny materiał, pięknie zrealizowany od fonii po wizję :o Ujęcie z 3:51 miażdży, dosłownie i w przenośni. O mały włos i wędkarz dostałby soczystego buziaczka.

Dzięki bassket :)

Edytowane przez Dienekes

O, dają to na BD? Miałem zainteresować się tym tematem, ale nie spodziewałem się, że jest tak dobrze. Jak z dostępnością? Linki jakieś? Pytam "na gorąco", bez samodzielnego grzebania w sieci, po powrocie z pracy ;)

Ps. Wcześniej go nie widziałem, więc bardzo cieszy mnie to ponowienie.

@ janusz.walaszewski: Nóż się w kieszeni otwiera, ale o ile w klipie z okoniami goście przynajmniej stwarzali pozory wędkarzy (w końcu trzymali w łąpskach wędki...), to tu bandytka pełną paszczą. No chyba że tamtejszy ustawodawca zezwala na taki "połów". Ten przaśny podbierak z 1:28 to pewnie rodzinne precjoza, z ojca na syna przekazywane. Tfu!

@ bassket: Dzięki, ale ten link to znałem, tj. wyłapałem z klipu. Liczyłem na coś w stylu krajowej dystrybucji ;) BTW, BD w cenie DVD? Ktoś tam poważnie odkleił się od rzeczywistości... na pozytyw, ma się rozumieć, choć gdyby odwrócić temat i oferować DVD w cenie BD :lol:

Edytowane przez Dienekes

A mogę wrzucić coś od siebie?

1. W ostatni pstrągowy dzień tego roku woda mi sprezentowała ładniutkiego 60cm kropka (koniec filmu)

http://youtu.be/KUP1xrHrDlI

2. Udało mi się sfilmować atak szczupaka, trochę kiepsko widać (początek filmu)

Edytowane przez vBartek

Panowie, niezmiernie się cieszę, że filmiki się podobają bo w domu słyszę tylko "Może być... ale nie lubię jak męczysz te ryby"

Co do roboty... Nigdy nie mam wcześniejszej wizji, kręcę co leci albo co mi wpadnie do głowy a reszta przychodzi podczas montażu. Zaczynam od znalezienia muzyki co wbrew pozorom nie jest łatwe bo często youtube blokuje, (wycisza audio) zależnie od licencji. Potem kilka (2-4) godzin ślęczenia , wycinania i klatkowania żeby z podkładem pasowało a i miało przy okazji "ręce i nogi". Brak wprawy to pożeracz czasu a i tak efekt końcowy prawie nigdy mi się nie podoba i bym zmieniał, zmieniał, zmienial... ;)

Pozdrawiam.

@ Ictus: Treściwy materiał! Dzięki za podlinkowanie :) Ta sytuacja już z pierwszego ujęcia robi wrażenie, a dalej jest tylko lepiej. Drabinka/ schodki, czy też oparcie fotelika, zwolna frunące za burtę, poprzez głowę gościa... Boom, headshot!!! Gruby wysypał się przytomnie i nakrył nogami. Tyle akcji na zaledwie paru metrach sześciennych! Klasyk, hahaha :D

Btw, typ od owijania linki wokół przedramienia to albo konkretnie doświadczony gość, albo skrajny przypadek idioty. Sądząc po kondycji ryby dalekiej od "do podebrania", wybór pada na opcję nr 2. Miał więcej szczęścia niż rozumu :lol:

Edytowane przez Dienekes