miramar69 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Nooo... proszę długo nie trzeba było czekać. Pierwszy dzień i już mamy jedną osobę mniej . NIE TĘDY DROGA!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Proste ? Proste ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Witam wszystkich.Zapraszam na filmik z naszej ostatniej eskapady na GT.Cały czas uczę się tematu więc opinie mile widziane. Pozdrawiam. Maciej G. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Ktoś zna pełną nazwę tego wobka Rapali? Czy to Floating Magnum Jointed 13 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Chyba tak, pod filmem w opisie widnieje Rapala j-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witam wszystkich.Zapraszam na filmik z naszej ostatniej eskapady na GT.Cały czas uczę się tematu więc opinie mile widziane. Pozdrawiam. Maciej G. Maćku,Pięknie się ogląda. Opinii nie będzie bo jest wszystko co chciałem zobaczyć. Fajne klimaty, fajne ujęcia, jest akcja! Może jeszcze jedna rzeczy w tym filmie by się przydała - nagrane branie ryby i .... było by już epicko. Ale tak jest piękny materiał. Gratulacje! Możesz napisać czym kręcone? Tak na moje oko jakaś lustrzanka (dość charakterystyczne kolorki nikona), coś szerokiego typu gopro. Z tym nikonem mogę się mylić ale ... na 90% to lustrzanka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Chyba tak, pod filmem w opisie widnieje Rapala j-13Dzięki. Rapal Jointed 13 cm. Już zakupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Smuteczek w sumie wielki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Wczoraj mi przyszło powiadomienie. Ciekawe o co chodzi. Nie usuwa się od tak kanału z tyloma subami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Wczoraj mi przyszło powiadomienie. Ciekawe o co chodzi. Nie usuwa się od tak kanału z tyloma subami...W opisie filmu jest przytoczonych kilka powodów:Kolega spalił swoje miejscówki (pojawiła sie duża presja a co za tym idzie śmieci nad wodą oraz gorsze wyniki). Widać, że ludzie idą na skróty nie tylko u nas!Ponadto materiał filmowy wykorzystywany był w internecie bez jego zgody co niekoniecznie podobało sie autorowi. Edytowane 7 Maja 2017 przez lukson 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Zapraszam do obejrzenia nowego filmu z otwarcia sezonu szczupakowego. Pozdro. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Karlskrona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Maćku,Pięknie się ogląda. Opinii nie będzie bo jest wszystko co chciałem zobaczyć. Fajne klimaty, fajne ujęcia, jest akcja! Może jeszcze jedna rzeczy w tym filmie by się przydała - nagrane branie ryby i .... było by już epicko. Ale tak jest piękny materiał. Gratulacje! Możesz napisać czym kręcone? Tak na moje oko jakaś lustrzanka (dość charakterystyczne kolorki nikona), coś szerokiego typu gopro. Z tym nikonem mogę się mylić ale ... na 90% to lustrzanka Witaj. Dziękuję za miłe słowa. Wiesz ja tam też łowiłem, więc czasu na filmowanie miałem tyle ile mogłem wytrzymac bez wędki. Widowiskowego brania często na dużym dystansie niestety nie udało się zarejestrować. Zreszta nie każdy widział taką chwilę u wędkujacego kolegi. To jest ulamek sekundy choć czasem poprzedzony widokiem podnoszonego sie z toni srebrnego cielska ryby.Dobrze kombinujesz. :-) 95% materialu to ujęcia z lustrzanki EOS V Mark III + dwa zamiennie używane obiektywy. Ujęcia podwodne i kilka scen bylo z Go Pro. Tu dla odmiany film z ub. wyprawy do Rosji. Wersja długa ...jest też bardziej skondensowana. Pozdrawiam. Maciej 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Hej. Ja również coś tam sklejam :https://m.youtube.com/watch?v=baPQsOI5iSwhttps://m.youtube.com/watch?v=ur-w3nDbo9oMam nadzieję, że z biegiem czasu będzie tylko lepiej ???? Edytowane 9 Maja 2017 przez chojny83 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawitheq7 Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 A ja zapraszam do obejrzenia mojej życiówki z ostatniej niedzieli.Bardzo czekam na komentarze, porady oraz również krytykę.A jeśli ktoś chciałby zostawić mi suba i śledzić i moje dalsze filmy i ryby będzie mi cholernie miło! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Witaj. Dziękuję za miłe słowa. Wiesz ja tam też łowiłem, więc czasu na filmowanie miałem tyle ile mogłem wytrzymac bez wędki. Widowiskowego brania często na dużym dystansie niestety nie udało się zarejestrować. Zreszta nie każdy widział taką chwilę u wędkujacego kolegi. To jest ulamek sekundy choć czasem poprzedzony widokiem podnoszonego sie z toni srebrnego cielska ryby.Dobrze kombinujesz. :-) 95% materialu to ujęcia z lustrzanki EOS V Mark III + dwa zamiennie używane obiektywy. Ujęcia podwodne i kilka scen bylo z Go Pro. Tu dla odmiany film z ub. wyprawy do Rosji. Wersja długa ...jest też bardziej skondensowana. Pozdrawiam. Maciej Remku, dla tego filmu trzeba ustawić opcję 3x lubię to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 (edytowane) Wlepka od nas... https://youtu.be/f8jZK0CTTas Edytowane 9 Maja 2017 przez universo SpinWorld 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Fajny wypad i jeszcze fajniejsze smoki gratulacje tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Takie cos popełniłem. Może się komuś przyda PozdrM 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 (edytowane) Wlepka od nas... https://youtu.be/f8jZK0CTTasszkoda tylko ,że w obydwóch przypadkach najechane za kapotę............ Edytowane 10 Maja 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 A ja zapraszam do obejrzenia mojej życiówki z ostatniej niedzieli.Bardzo czekam na komentarze, porady oraz również krytykę.A jeśli ktoś chciałby zostawić mi suba i śledzić i moje dalsze filmy i ryby będzie mi cholernie miło! Jakieś takie "smutne" oczy ma ten Twój szczupak w ostatnich sekundach filmu ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jakieś takie "smutne" oczy ma ten Twój szczupak w ostatnich sekundach filmu ;]Może trzeba mu zapuścić krople na suche oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawitheq7 Opublikowano 10 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jakieś takie "smutne" oczy ma ten Twój szczupak w ostatnich sekundach filmu ;] Łowię w Niemczech, w Landzie Mcklenburg-Vorpommern.Obowiązuje limit 2 szczupaków na dzień, oraz jest OBOWIĄZEK miarowego szczupaka trzasnąć w głowę i zabrać, za wypuszczenie miarowego szczupaka kiedy nie ma on okresu ochronnego grozi mandat.Ponad miesiąc temu zrobiłem tutaj kartę wędkarską i też się mocno zdziwiłem.Różnica jest tutaj taka, że ludzie przestrzegają zasad i są tutaj regularne duże zarybienia.Dodatkowo za robienie sobie fotki ze złowionym szczupakiem i późniejsze wypuszczenie go do wody jest również karane wysokim mandatem, chyba 500 Euro podstawa, ale nie chce kłamać, ponieważ uważają że jest to męczenie ryby i albo nie ma wymiaru albo ma okres ochronny i wypuszczasz, albo ma wymiar i i bierzesz na patelnie.Bardzo mi się nie podoba brak wyboru pomiędzy tym czy chce dać rybie pływać dalej, czy chce zabrać ją do domu.Aczkolwiek początek sezonu jest, rybybostan bardzo obfity, więc nie czuje się źle gdy ryba skończy na talerzu.Myślę, że gdyby w Polsce ludzie nie chcieli kłusować, oszukiwać i kraść, a zarządzający wodą by zarybiali wodę regularnie, to nikt by u nas nie krzyczał że ryba została zabrana.Reasumując, tak jak w Polsce patrzymy czy ktoś jest wspaniałym sportowym wędkarzem i nie zabija ryb, lub jest kłusolem i mięsiarzem, tak w Niemczech rozważają czy szczupaka jest z patelni, czy z grilla.Byłem na razie na rybach 2 razy w ostatnie 2 weekandy i pierwszy raz miałem 3 miarowe szczupaki w 6 albo 7 rzutach z 2 miejsc, a nastepne wyjście to 1 szczupak ale za to 86cm.Szczupaków byłoby o wiele więcej i pewnie można by przeliczać je na dziesiątki dziennie, ale Niemcy są na tyle leniwi i wygodni, że łowią tylko z łódek na moim jeziorze i można pomarzyć o czymś takim jak dostęp do wody. Same krzaki, szuwary a jeszcze każda roślinka pod ochroną...Mam na razie z 3 dobre miejsca, ale za miesiąc będę musial szukac innego jeziora, bo rośliny będą aż pod powierzchnie jak rok temu.Więc z wielką przykrością stwierdzam, że ze względów prawnych na moich filmach nie będzie widać pięknie odplywajacych szczupaków, mimo że większość będzie pływać dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi