Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/LD66swpMiRc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

TEN FILM POWINIEN DOSTAĆ OSKARA ZA OBRAZ I DZWIĘK !!!! UFF JESZCZE MI GORĄCO !!!!

I Złotą Malinę za technikę holu. :) 

Patologia do potęgi i ten gumiak "co by się rybka nie ruszyła"

Kolego, pierwszy szczupak w życiu. Goście rybę wypuścili i to najważniejsze. Że nie umieją pobierać i odhaczać ryby na łodzi to nie jest patologia... Bynajmniej.

Każdy tutaj umie podebrać szczupaka 98 cm na rączkę i go w powietrzu pozbawić kotwic z pyska- prawda?

Kolego, pierwszy szczupak w życiu. Goście rybę wypuścili i to najważniejsze. Że nie umieją pobierać i odhaczać ryby na łodzi to nie jest patologia... Bynajmniej.

Każdy tutaj umie podebrać szczupaka 98 cm na rączkę i go w powietrzu pozbawić kotwic z pyska- prawda?

Idąc z dzieckiem np. na plac zabaw, często opuszczam go z powodu takich słów jakie były użyte w tym filmie. Czy muszę być skazany na to również na rybach? Chyba pochodzę z innej bajki, gdyż w moim domu nigdy nie używano takiego słownictwa.
Niestety takie wulgaryzmy są codziennie słyszane nie tylko na ulicy, lecz również w tekstach "piosenek". Może doszliśmy do momentu gdzie normy kulturowe ewoluują .
Przedstawiony film tak "grubiańsko" podsumowany przeze mnie można zawsze obrobić zamieniając dialogi np, na Cztery pory roku Vivaldiego, a moment odhaczania wyciąć i pokazać chwilę darowania rybie wolności. Film byłby wtedy miły dla ucha i etyczny. Choć kto wie, czy ryba nie doznała uszkodzenia organów wewnętrznych po tym "przytrzymaniu".
Co do umiejętności podbierania ryb ręką przez szanownych forumowiczów na to pytania nie potrafię odpowiedzieć, lecz wiem jedno ja tak dużej ryby nie odważył bym się w ten sposób podbierać. W tym celu mam zawsze podbierak
Z wyrazami szacunku Roger Sikora
Edytowane przez SID