M4TYY Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) A napisz cos na temat swoich kolowrotkow. Widzialem, ze sie kilka roznych sztuk przewinelo przez twoje rece w ciagu ostatniego roku. Szczegolnie jestem ciekaw porownania starszych konstrukcji Daiwy z nowym Shimano Vanquishem. Poza tym jestem ciekaw czy jest jakas wyczuwalna roznica pomiedzy Dawia X a Z? A jesli cos na ten temat juz pisales to podrzuc linka. Dużej różnicy w pracy między TD-X a TD-Z nie będzie. Aczkolwiek TD-Z pracuje tak bardziej jedwabiście/maślanie, zajebiście gładko, płynie po prostu, natomiast TD-X, ma mega gładką, płynną pracę, ale zauważalnie ciut gorszą. Też ciężko mi obydwa porównywać, bo "tedezetke" mam w stanie idealnym, nówkę, a "tedeiksa" w stanie mocno używanym, tj. widać jakieś ślady używania na przekładni itd, aczkolwiek nadal pracuje bardzo ładnie. Musialbym obydwa nowe/nieużywane mieć żeby wystawić rzetelną opinię . Co do porównania z vanquishem, to td-z wypada bardzo porównywalnie, vaniek możliwe że ciut lepiej kręci pod obciążeniem jak i na sucho, aczkolwiek zdecydowanie wybrałbym "tedezetke", chociażby dlatego, że wygląda dużo lepiej, ale i też ze względu na wagę, 185-190 g przy wielkości 2506, świetna sprawa, bardziej pasuje pod moje łowienie ta wielkość, a jednocześnie jest mega lekki. Vaniek szczególnie te małe rozmiary ( ja miałem C2000S) wyglądają bardzo zabawkowo i plastikowo, no i rozmiar 2000, jest bardzo mały, spokojnie by ogarnął podlodowe łowienie :D.. Tak czy siak vańka (C2000S) jeszcze kiedyś sobie zakupię bo jest to świetny młynek pod najlżejsze łowienie,tak bardziej pod paproszenie, łowienie białorybu na cieniutkie linki itd., bo wagowo przebija wszystko chyba, 155-160 g . Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez MATIG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 (edytowane) Czyli nie ma co przeplacac bo ja akurat nie jestem poszukiwaczem "idealnego poslizgu" Dla mnie rozmiarowka Daiwy 2506 jest idealna na okonie i pstragi. Mniejszy rozmiar to juz eeee konsternacja. Przy czym te Daiwy sa bardzo lekkie i po prostu ladne. Dzis doszedl do mnie Aegis 2506. Mial byc dawka szpulki ale zobaczymy jak to bedzie Edytowane 18 Kwietnia 2018 przez Luckyguliver 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Czyli nie ma co przeplacac bo ja akurat nie jestem poszukiwaczem "idealnego poslizgu" Dla mnie rozmiarowka Daiwy 2506 jest idealna na okonie i pstragi. Mniejszy rozmiar to juz eeee konsternacja. Przy czym te Daiwy sa bardzo lekkie i po prostu ladne. Dzis doszedl do mnie Aegis 2506. Mial byc dawka szpulki ale zobaczymy jak to bedzie No ja nie tak dawno przegrałem licytację na allegro na nieużywanego Aegisa 2506 ... Ciekaw jestem czy czasem z kimś z forum nie rywalizowałem haha. Oj tak jak mówisz idealny rozmiar, i do tego ładny dla oka no mają w sobie to coś... Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 oKonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Wrzuciłem właśnie filmik nagrany podczas wyprawy z Nathanem Edgellem. Zaapraszam do obejzenia PozdrM 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G. Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zapraszam do oglądania mojego ostatniego materiału z poszukiwań bałtyckich łososi w rejonie Helu. To był dobrze spędzony dzień na morzu w dobrym towarzystwie - z Markiem Szymańskim na pokładzie. ( co prawda nie był to jego gumowy Detox, ale też było fajnie! :-) ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Wrzuciłem właśnie filmik nagrany podczas wyprawy z Nathanem Edgellem. Zaapraszam do obejzenia PozdrMPiękne łowienie, ale 5:58 w filmie ... próba złowienia wypiętego szczupaka w podbierak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zapraszam do oglądania mojego ostatniego materiału z poszukiwań bałtyckich łososi w rejonie Helu. To był dobrze spędzony dzień na morzu w dobrym towarzystwie - z Markiem Szymańskim na pokładzie. ( co prawda nie był to jego gumowy Detox, ale też było fajnie! :-) ) No to Marek sobie wykrakał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Piękne łowienie, ale 5:58 w filmie ... próba złowienia wypiętego szczupaka w podbierak! A co Ty byś nie próbował? to była bita gruba 105-tka na Piranie shallow. Niewiele brakło żeby ją to siaty zapakować PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Pewnie, że bym ją gonił! A gdyby się Tobie udało...Oskar murowany!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Szkoda że w Wiśle nie ma takich boleni http://pl.youtube.com/watch?v=mPI4d6JwK58Nikaraguą to centrum połowów tarpanów. Chociaż w innych częściach Ameryki Środkowej też można połowić. Jednak aktualnie trwają tam rozruchy i nie radzę odwiedzać tego kraju, nawet na ryby. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Mycha23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 https://www.youtube.com/watch?v=hp09XCCRwyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 https://www.youtube.com/watch?v=cdg3JXJ_XHU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Edytowane 4 Maja 2018 przez adamo_t 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Wiosenne kluski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi