Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Łaaaaaaał!!! :o  ...to mój cały komentarz od początku do końca! :good:  :clappinghands:

Napisz jeszcze proszę coś o zestawach, przynętach. Łowiliście w jakich warstwach wody ....?

:)  :)  :)

Lowilismy na rzece Ottawa z przewodnikiem John Anderson z "Ottawa River Musky Factory". Lowimy z nim od wielu lat rok w rok. Niestety przez ostatnie dwa lata nie bylo mozliwosci jako, ze tymczasowo mieszkam w Niemczech. No i nadazyla sie okazja poniewaz jestem w domu w USA na wakacjach.

Podczas naszego trzydniowego pobytu w Kanadzie niestety mielismy niesamowite upaly i bardzo ciezko bylo skusic rybki do wspolpracy. W "normalnych" warunkach trzydniowy wyjazd konczymy w okolicy dwunastu-pietnastu ryb. W tym "padlo" piec, choc moglo byc kilka wiecej.

Wedki castingowe, multiplikatorki, duze i ciezkie przynety. W wiekszosci sa to podwujne obrotowki (cowgirls) i przynety powierzchniowe. Ja przy tej wyprawie w wiekszosci czasu uzywalem powierzchniowcow. Tak sobie postanowilem, dlatego wyjazd zakonczylem z mniejsza iloscia ryb. Uderzenie ryby jest spektakularne. Mialem trzy pobicia. Dwa zawalilem, przy trzecim zachowalem zimna krew i rybka wyladowala w lodce. 

• Like 2

"Zaliczenie" tej ryby to jedno z moich marzeń wędkarskich ... ale już chyba nie ten czas.

Tobie nie zazdroszczę ;)  a życzę  wielu spektakularnych kontaktów, holów i podebrań (uwielbiam łowić powierzchniowo na wszelkie) wynalazki) :D

Edytowane przez BOB1