wujek Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Kiedyś na taką wycieczkę pojadę ;PPolecam . Niech się kończy ten bałagan i trzeba znowu gdzieś ruszać, a koledzy już namawiają Janek , super się oglądało . Emocje , kompania, widoki , ryby - bajka . Woda i plaże obłędne . I ta ciemna strona każdego raju na ziemi ...Dzięki Bartek . Jak piszesz o plażach to widzę że wytrwałeś do końca . Starałem się skracać film jak moglem a i tak wyszło prawie pół godziny. Materiału było naprawdę sporo. Co do ciemnej strony to Indie chyba pod tym względem przodują, ale mam wrażenie że Hindusi sami się na to skazują. Po prostu tak żyją i jest im z tym dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Minął rok od wyprawy na Andamany, więc w końcu zmontowałem cały film. Zapraszam. Kawa zrobiona i zabieram się za oglądanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Kawa zrobiona i zabieram się za oglądanie Super, myślę że zimą taki filmik jest w sam raz, szczególnie przy kawie Edytowane 28 Stycznia 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Jak pozbyłem się hajsu Fajnie masz Sławek ogarnięty montaż. Edytowane 28 Stycznia 2021 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Jak sobie poprawić humor? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Super wyprawa, wspaniały film, dzięki Janku. Ukłony dla małżonki, pilnuj tego skarbu.pozdrawiam byniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Super wyprawa, wspaniały film, dzięki Janku. Ukłony dla małżonki, pilnuj tego skarbu.pozdrawiam byniekDzięki . Pilnuję od 16 lat i zamierzam dalej. Już sama mnie ciagnie żeby gdzieś pojechać. Ja się bardziej bronię ze względu na trudności w podróżowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 @wujek mieliście super wyprawę, gratuluję, super inspiracją na wakacje, pozdrawiam, Marcin Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 @wujek mieliście super wyprawę, gratuluję, super inspiracją na wakacje, pozdrawiam, Marcin Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaDzięki . Wakacje na Andamanach można sobie bez problemu zorganizować samemu. Gorzej z łowieniem bo trzeba mieć ekipę zeby wynajem łodzi wyszedł sensownie cenowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Starałem się skracać film jak moglem a i tak wyszło prawie pół godziny.ale po co skracałeś?! m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Był styczeń, luty, marzec i... maj. Jest i kwiecień #wędkarskikalendarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 ale po co skracałeś?! m. Uważam ze film nie powinien być dłuższy niż 25min bo zaczyna nurzyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Uważam ze film nie powinien być dłuższy niż 25min bo zaczyna nurzyć. eeee, zimą w lockdownie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Uważam ze film nie powinien być dłuższy niż 25min bo zaczyna nurzyć.Tak jest ale tyczy się to gościa co chodzi z wędką i gada do kamery. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) eeee, zimą w lockdownie eeee, zimą w lockdownie Tak jest ale tyczy się to gościa co chodzi z wędką i gada do kamery.Ok, następny będzie dwuczęściowy po 25 min Edytowane 1 Lutego 2021 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Po statystykach wyświetleń powiem Ci że znakomita część "wędkarzy" bo w takim środowisku się obracamy wybierze gościa właśnie chodzącego i gadającego do kamery który porusza się w koło komina. Nie wiem skąd się bierze ten brak zainteresowania podróżą (bo w końcu ryby to tylko dodatek) przygodą.... Nie potrafię sobie na to odpowiedzieć, siedzieliśmy ostatnio z Darkiem Małyszem i dyskutowaliśmy właśnie na ten temat. Myślę że nie chodzi tu o kasę...Rób filmy dla siebie, nie patrz na innych 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 (edytowane) Po statystykach wyświetleń powiem Ci że znakomita część "wędkarzy" bo w takim środowisku się obracamy wybierze gościa właśnie chodzącego i gadającego do kamery który porusza się w koło komina. Nie wiem skąd się bierze ten brak zainteresowania podróżą (bo w końcu ryby to tylko dodatek) przygodą.... Nie potrafię sobie na to odpowiedzieć, siedzieliśmy ostatnio z Darkiem Małyszem i dyskutowaliśmy właśnie na ten temat. Myślę że nie chodzi tu o kasę...Rób filmy dla siebie, nie patrz na innych Moim zdaniem, brak zainteresowania podróżą(wędkarską,), dotyczy ludzi, którzy nigdy nie łowili za granicą, a szczególnie w tropikach, a takich ogromna większość. Łowienie szczupaków w Szwecji, jeszcze ktoś obejrzy, bo łatwiej i taniej wyjechać, a i w Polsce są(jeszcze gdzieś)szczupaki. Ale już taka wyprawa na Andamany, to nieosiągalny kosmos dla większości wędkarzy i stąd brak zainteresowania. Super przygoda Janek i świetny film, zdrowo zazdraszczam! Edytowane 1 Lutego 2021 przez drakmen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Właśnie przez takie myślenie to robi się nieosiągalny kosmos, mój kolega pracuje na budowie nie zarabia kokosów a na Alasce już był, zbierał 4 lata, teraz zbiera na Tajmienie - można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Właśnie przez takie myślenie to robi się nieosiągalny kosmos, mój kolega pracuje na budowie nie zarabia kokosów a na Alasce już był, zbierał 4 lata, teraz zbiera na Tajmienie - można?Tu się w 100% z Tobą zgadzam. Nie trzeba zarabiać kokosów. Dla upartego, wszystko jest możliwe, ale nie każdy ma ochotę i samozaparcie zbierać kilka lat na dwutygodniowy wyjazd. Mi z cieplejszych miejsc udało się pomoczyć kija na Florydzie i w Australii, choć wcale nie były, to wyjazdy wędkarskie. Pewnie dlatego chętnie oglądam, tego typu filmy, jak Janka, z gorących miejsc. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Po statystykach wyświetleń powiem Ci że znakomita część "wędkarzy" bo w takim środowisku się obracamy wybierze gościa właśnie chodzącego i gadającego do kamery który porusza się w koło komina. Nie wiem skąd się bierze ten brak zainteresowania podróżą (bo w końcu ryby to tylko dodatek) przygodą.... Nie potrafię sobie na to odpowiedzieć, siedzieliśmy ostatnio z Darkiem Małyszem i dyskutowaliśmy właśnie na ten temat. Myślę że nie chodzi tu o kasę...Rób filmy dla siebie, nie patrz na innych Myślę że dużo osób zwyczajnie nie jest zainteresowanych z różnych względów podróżowaniem, a jak sami nie są to tym bardziej nie interesują ich podróże innych. Miałem kolegę w pracy który chyba nigdy nie był za granicą, uważał to chyba za przejaw jakiejś fanaberii. Miał swoją działkę i cały wolny czas na niej siedział. Nie oceniam, widać taki charakter, ale ja bym tak nie potrafił. Z drugiej strony większość moich znajomych mimo że nie wędkują są zainteresowani gdzie byłem i co planuję. Wiedzą że jadę tam nie tylko na ryby. Robert, filmy robię dla siebie, ale fajnie jak ktoś obejrzy i też mu się podoba. Gdybym robił wyłącznie dla siebie to nie publikowałbym filmów na youtubie . Prawda jest jednak taka że głównie kieruję je do wędkarza zagranicznego, oni są jednak bardziej zainteresowani tematem i często dostaję pytania od kolegów z zagranicy. Film z Ugandy obecnie ma po 500-600 wyświetleń/48h więc zainteresowanie widać jest.Mam nagrany z Andamanów drugi film ponad 40min, ale on jest tylko dla uczestników wyprawy. Moim zdaniem, brak zainteresowania podróżą(wędkarską,), dotyczy ludzi, którzy nigdy nie łowili za granicą, a szczególnie w tropikach, a takich ogromna większość. Łowienie szczupaków w Szwecji, jeszcze ktoś obejrzy, bo łatwiej i taniej wyjechać, a i w Polsce są(jeszcze gdzieś)szczupaki. Ale już taka wyprawa na Andamany, to nieosiągalny kosmos dla większości wędkarzy i stąd brak zainteresowania.Super przygoda Janek i świetny film, zdrowo zazdraszczam!Na pewno masz rację. Kwestia finansowa często jest barierą nie do przełamania, często psychiczną. Wiem bo też tak miałem, pojechałem raz i przestałem liczyć pieniądze. Cieszę się że film Ci się spodobał Właśnie przez takie myślenie to robi się nieosiągalny kosmos, mój kolega pracuje na budowie nie zarabia kokosów a na Alasce już był, zbierał 4 lata, teraz zbiera na Tajmienie - można?To właśnie jest przykład tego o czym pisałem wyżej. Jak ktoś przełamie barierę psychiczną i czegoś bardzo chce to pojedzie. Szanuję takich ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Powinienem napisać "pod Siebie" a tak w ogóle to trzeba jeździć, nie ważne czy blisko czy daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) Powinienem napisać "pod Siebie" a tak w ogóle to trzeba jeździć, nie ważne czy blisko czy daleko Nagrywam "pod siebie" . Edytowane 2 Lutego 2021 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 (edytowane) A mnie za to interesują niemal wyłączanie filmy z dalekich łowisk.No bo czego miałbym się dowiedzieć od naszych yt-berów, często bardzo przeciętnych wędkarzy (co widać po obchodzeniu się z rybą), jak złowić bolenia w rzece? Koszt tez nie jest aż tak jednoznaczny. Pierwszy swój wyjazd nad Ebro zaraz po studiach zorganizowałem za jakieś 2,7-2,8 tys. PLN. 10 dni łowienia i impreza w Barcelonie. Oj wystarczyło czasu, wpadło sporo rybek i PB. Edytowane 2 Lutego 2021 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 2 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2021 Zaraz nas pogonią Co do filmów mam tak samo. A wyjazdy myślę że największą przeszkodą jest bariera językowa która naprawdę nie jest żadną przeszkodą. Uśmiech na twarz, pozytywne nastawienie i w ludzi.Pamiętam na Paranie (nie znam Hiszpańskiego) podpływam do grupki łodzi na rzece łowiących "bogas" a nie miałem żyłki umiałem powiedzieć Hola Seniores i że żyłka to monofilnamento zrobiłem głupią minę że nie mam i dostałem. Kupa śmiechu i wielu "kolegów" na wodzie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi