Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem właśnie 6 epizod fly vs jerk 15

Ewidentnie niektóre teamy nie powinny brać udziału w tego typu zawodach - przede wszystkim ze względu na siebie, ze też ze względu na widzów. Ja to nie wiem kiedy się otrząsnę po tym sezonie FvJ ????

Edytowane przez spinspektor

Odreaguj, wywal konkretnie co Tobą tak wstrząsnęło. Katharsis dobrze ci zrobi ;)  :D

Ja w odcinku 6, zauważyłem, że fińska ekipa łowiła w jeziorze, w którym i mnie było dane łowić w czerwcu kilka lat temu. Miałem zdecydowanie więcej szczęścia do pogody a więc i wyniki dużo lepsze :)

Nie wiem po co robią te zawody tak późno kiedy ryby już prawie nie żerują, albo po co niektóre ekipy łowią późno na dalekiej północy. Może żeby pokazać jacy to twardziele jak cały dzień marzną i im gile z nosa lecą. Strona startowa 6 odcinka trochę to pokazuje, patrzcie jakie szczupakowanie jest ciężkie, w deszczu, śniegu, dla prawdziwych szczupakowcow kosiorow. A prawda taka że niektóre ekipy nie lowily tylko walczyły o przetrwanie.

A nasi dobrze jak by się nastawili na szczupaki a nie okonie czy sandacze. Sympatyczne chłopaki i fajnie się ich oglądało ale sprzęt by się przydało wzmocnić następnym razem.

Edytowane przez wujek

Kilka lat temu wraz z Adasiem Sikorą spływaliśmy jedną z lapońskich rzek. Ciekawa, niedostępna, idealna do takiego planu.  Kupiliśmy canoe Gumotexa i ...

Wszystko było cudnie właśnie do rapidów :).  Prądy, głazy, a "eskimoska " niewykonalna :). Dwóch, jednak już starszych panów, walczących w wodzie  w otoczeniu odpływającego sprzętu :).

Potem suszenie namiotu, śpiworów i rozgrzewająca butelczyna zacnej whisky przy ognisku. Pozostały fantastyczne wspomnienia nieskalanej przyrody i niebywałych ryb :).

• Like 2

Piękna przygoda, ale te czułenka na te rapidy to jakieś nieporozumienie i proszenie się o nieszczęście. Powinni mieć pontony raftingowe.

Z tego kanału niech się uczą jak się organizuje i płynie setki kilometrów- dziewczyna ich nauczy  :) :)

https://www.youtube.com/channel/UC2pyVbpYA3deli8oR-N-IQw/videos

• Like 1