BOB1 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Staram się nie irytować bo nawet nie wiem z kim przyszło mi prowadzać tę akademicką "dysputę" Akurat w temacie "sztuki", "rzemiosła", "twórcy", "wytwórcy", "artysty", "populisty". "hochsztaplera" ...siedzę zawodowo od? ...dość wielu lat. Oczywiście Ciebie nie przekonam, ale odróżniam te terminy praktycznie i nie łatwo ulegam marketingowi, o którym z upodobaniem wspominasz. Gdybym Cię zaczął teraz przekonywać, że grupa kilku kobiet na Hawajach, farbujących tkaniny w strumieniu jest artystkami...? Jednak już wiem, że to nie ma sensu. Pozostań przy Swoich racjach, choć w sumie nie wiem jakich.Dobranoc 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Śpij dobrze w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 (edytowane) Zgadzam się, że to ichnia cepelia... A porównania wędek do dzieł Michała Anioła czy woblerków do ołtarza Wita Stwosza jest grubym nieporozumieniem.Hawajskie artystki????To znów lokalna cepelia.Co w tym jest artystycznego? To dla nich codzienność - taka żmudna choć pewnie dobrze opłacana przez "kolekcjonerów" sztuki ludowej Edytowane 9 Czerwca 2018 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 No cóż, nie dogadamy się. Mylicie i mieszacie pojęcia i tematy. Brakuje Wam również podstawowej wiedzy w tym temacie. Nie wiesz np. czym i po co była Cepelia (wedle Ciebie po prostu obecna tandeta pseudo ludowa) Była również w tym czasie inna firma "Ład" słyszałeś? Tam też strugali sobie mebelki (taka codzienność) lub tkali makatki. Wtedy przedmioty, teraz mają statut dzieła sztuki. Coś Panowie na temat norm tworzenia kolekcji muzealnych? Sorki, ale nie mam aż takiego zacięcia aby dalej brnąć w temat Natomiast mam ten komfort, że dzisiaj zaczyna się moja tygodniowa przygoda wędkarska i może powstanie jakiś film?A o tym właśnie jest ten wątek, więc powróćcie do niego ... ja się odłączam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 . I łapiesz się na słaby marketing. Ale właśnie wtedy jest on dobry, kiedy jest skuteczny, a w twoim przypadku jest.To ja czegoś chyba nie rozumiem . Jeśli to jest marketing ,to do kogo i po co skierowany?Najkrótsza definicja marketingu brzmi „zaspokajać potrzeby, osiągając zysk”. Czyli chcą wyjść na szeroki rynek i zacząć masową produkcję? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 No cóż, nie dogadamy się. Mylicie i mieszacie pojęcia i tematy. Brakuje Wam również podstawowej wiedzy w tym temacie. Nie wiesz np. czym i po co była Cepelia (wedle Ciebie po prostu obecna tandeta pseudo ludowa) Była również w tym czasie inna firma "Ład" słyszałeś? Tam też strugali sobie mebelki (taka codzienność) lub tkali makatki. Wtedy przedmioty, teraz mają statut dzieła sztuki. Coś Panowie na temat norm tworzenia kolekcji muzealnych? Sorki, ale nie mam aż takiego zacięcia aby dalej brnąć w temat Natomiast mam ten komfort, że dzisiaj zaczyna się moja tygodniowa przygoda wędkarska i może powstanie jakiś film?A o tym właśnie jest ten wątek, więc powróćcie do niego ... ja się odłączam Bob, bardzo cię lubię i dobrze, że ty znasz wszystkie definicje i jesteś taki mądry życiowo. Chyba się nie pogniewasz jak nie będę już w tej dyskusji uczestniczył? To ja czegoś chyba nie rozumiem . Jeśli to jest marketing ,to do kogo i po co skierowany?Najkrótsza definicja marketingu brzmi „zaspokajać potrzeby, osiągając zysk”. Czyli chcą wyjść na szeroki rynek i zacząć masową produkcję?Chodzi o to, że ten człowiek nic ciekawego nie pokazuje, a moja polemika z Bobem tyczyła się tego, że on nie jest żadnym artystą tylko zwykłym rzemieślnikiem I ja po prostu nie rozumiem nad czym tu się tak spuszczać. Też nie jestem artystą, ale potrafię odróżnić jedno od drugiego. Swoje powiedziałem I prościej nie umiem. A ja się dziwię modowi, że jeszcze warny się nie posypały :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Twórca jest artystą, wytwórca jest rzemieślnikiem ... odpowiedz sobie sam.Bywa też przewrotnie . Niejeden których chełpi się być artystą jest tylko rzemieślnikiem , a skromny rzemieślnik bywa artystą Dobrze... Czy ten Japończyk jest twórcą, czy wytwórcą?Według mnie , nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Tak jak z tą szklanką . Którą jeden widzi jako półpustą , a drugi półpełną. . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Na wyluzowanie w tym temacie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 No cóż, nie dogadamy się. Mylicie i mieszacie pojęcia i tematy. Brakuje Wam również podstawowej wiedzy w tym temacie. Nie wiesz np. czym i po co była Cepelia (wedle Ciebie po prostu obecna tandeta pseudo ludowa) Była również w tym czasie inna firma "Ład" słyszałeś? Tam też strugali sobie mebelki (taka codzienność) lub tkali makatki. Wtedy przedmioty, teraz mają statut dzieła sztuki. Coś Panowie na temat norm tworzenia kolekcji muzealnych? Sorki, ale nie mam aż takiego zacięcia aby dalej brnąć w temat Natomiast mam ten komfort, że dzisiaj zaczyna się moja tygodniowa przygoda wędkarska i może powstanie jakiś film?A o tym właśnie jest ten wątek, więc powróćcie do niego ... ja się odłączam Pewnie kiedyś jakaś bogata, nawiedzona mamuśka wpadnie na pomysł, aby zrobić muzeum - przepraszam ale powiem - obsranych pampersów. Jedyne niepowtarzalne przedmioty, oddziałujące na kilka zmysłów...absolutnie niepowtarzalne wzory i faktura...I klakierzy będą podziwiać, a krytycy podzielą się na dwa obozy... Sztuka to, czy nie sztuka... Straszne - i śmieszne czasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 I to jest ten czas, by ten temat posprzątać.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piters0990 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) Zapraszam na moj kanal na YT jednym z ostatnich filmow ze szczurem SG w roli glownej Edytowane 12 Czerwca 2018 przez Piters0990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 18 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Nudno nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Siemano!! Niestety obecny letni okres, nad pstrągową rzeką jest bardzo kiepski z uwagi na bardzo niski stan wody, wobec tego obejrzyjcie moje ubiegłoroczne zmagania z kropasami znad tej rzeki . Pozdro! FB : MK FISHING - https://www.facebook.com/mkfishhing/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 super na Wisełkę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Super tylko strata mocy około 45% . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Z czegoś takiego to bym wypadał do wody trzy razy dziennie ... nawet bez kichania!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 (edytowane) jeśli już , to To jest aktualnie najnowsza NOWOŚĆ nawiasem mówiąc to fajne mają te "prywatne" jeziorka ze szczupakami hodowanymi specjalnie pod reklamy firmy...... Edytowane 28 Czerwca 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 i TO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Czasu brak, ale coś ostatnio udało się poskładać.https://youtu.be/knNfRB4PwXI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi