Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie połowili w ostatniej części. Trochę jestem zawiedziony wynikami CWC, mam wrażenie, że pike fight traktują na luzie, Stefan zmienia partnerów [emoji23], na łódce. ABU najrówniej i fajnie, że Evelina łowi piękne ryby[emoji4]. Westin bardzo mocno posiłkuję się elektroniką, I wychodzi Im to świetnie . Panowie z 13 fishing zmieniają tylko nazwy teamu [emoji12], za rok będzie coś nowego, jakiś brand ze stajni Normak (poprawcie jeżeli się pomyliłem).

Moi ulubieńcy z teamu Svartzonkera, jak zawsze zabawnie, Mikael w końcu zluzował zwieracze i fajnie połowił. Mają swoje lata i ogrom doświadczeń a wciąż łowienie pajków sprawia im tyle radości [emoji106][emoji106]

Czekamy na Fly vs. Jerk

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Westin w końcu zaczął łowić porządnymi przynętami szczupakowymi. Zawsze się dziwiłem że przy takim zapleczu przynętowym westina zawodnicy łowią mało szczupakowymi przynętami, ale myślę że mają na to mały wpływ. Pike Fight to jednak zawody komercyjne i produkcja firmom musi się zwrócić. W kolejnych edycjach rzadko używaja tych samych przynęt, a jak używają to jakiś nowy kolor który jest kolejnym mega killerem. Chyba najlepszym przykładem jest team Rapalla, który fakt cały czas nie wiem dla czego zmienia nazwę. Raz wygrali używając głównie Rapalli Peto bo to była wtedy nowość i myślę że mieli głównie łowić właśnie tą przynętą. Gdyby była inna polityka to teraz też by użyli tej przynęty, ale ani razu jej nie założyli. Tłukli wodę praktycznie dwoma nowymi przynętami, jakąś gumą Storma i jerkiem Rapalli. Trochę im współczuję bo jak nie można kombinować to się nie wygrywa. Westin robi podobnie tyle że mieli szczęście w tym roku że na warsztacie była akurat duża guma. Dla tego na te zawody patrzę trochę z przymrużeniem oka, choć co roku oglądam z przyjemnością.

Edytowane przez wujek
  • Like 4

Kapitalny film o boleniach. O tym jakie działania się podejmuje, żeby je chronić itd. Mówię to z lekką goryczą, bo 'u mnie' na dolnośląskiej Odrze zniesiono nie tak dawno okres ochronny bolenia, nie mam pojęcia dlaczego. Widać mamy taką obfitość.
Film być może był kiedyś dodany, ale teraz są polskie napisy, co pewnie ucieszy sporo osób. Pozdrawiam.

• Like 5

Kolejny super film o dbaniu o bolenie i ich środowisko, o tarliskach, o znakowaniu (tak, tak, bolenie można znakować, hehe, nie tylko maczugą, jak u nas), a także ich łowieniu, oczywiście.
Film pewnie już kiedyś był dodany, ale teraz są polskie napisy, więc polecam ponownie:)