Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście że reklama ale miło się to ogląda i jest się od kogo uczyć (montaż, zdjęcia...).

W zeszłym roku na targach rozmawiałem z Markusem i już wtedy nie byli zadowoleni z "formy reklamy" podzielenie godzinnego odcinka na 4-5 ekip to nie to samo co na 8, to połowa czasu mniej a kasa do zapłacenia ta sama. Udział w zeszłej edycji kosztował 15 tyś euro, myślę że dlatego widzimy łączone zespoły.

A kto komu płaci, zespoły za udział czy zespołom? Bez reklam i lokowania produktu chyba ciężko byłoby to zrobić, ale mi one jakoś nie przeszkadzają. Filmy są bardzo dobrze zmontowane, nie ma co się oszukiwać. Naszym youtuberom jeszcze dużo brakuje :), ale Robert głowacice obejrzałem i jest coraz lepiej.

Edytowane przez wujek

Czy mi się to zagranie podobało? Nie.

Natomiast z drugiej strony - zrobili niesamowity progres w poziomie realizacji pomiędzy poszczególnymi seriami. Progres wymaga eksperymentów, a te z kolei wiążą się z ryzykiem błędu.

Nie wieszałbym na nich psów. Spróbowali czegoś nowego i odbiór był taki sobie. Nie wpływa to jednak dla mnie na zajebistość całości.

Przydałby się chyba osobny wątek o F. vs J. ????

Edytowane przez croock

Zespoły za udział. Organizacja takich "zawodów" to też nie małe koszty: sprzęt i ludzie. Przez "naszą przygodę" z Darkiem zdałem sobie sprawę ile to jest pracy, choćby ktoś co robi montaż musi przejrzeć  materiał z każdej kamery i to myślę że nie raz. Trzeba to zrobić dokładnie nie po łebkach bo można stracić jedno zdanie wypowiedziane a które zrobi robotę.  Latem na Rożnowie jedziemy z kolegami chcę spróbować takiej formuły dla nauki i raczej nie będzie to publiczne :)

Po przyniesieniu tego stojaka stałem rozebrany prawie do gaci (góra skóra, dół opuszczone spodnie :D) i się suszyłem przy ognisku aż dziw że mnie nic nie wzięło.

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 1

Zespoły za udział. Organizacja takich "zawodów" to też nie małe koszty: sprzęt i ludzie. Przez "naszą przygodę" z Darkiem zdałem sobie sprawę ile to jest pracy, choćby ktoś co robi montaż musi przejrzeć  materiał z każdej kamery i to myślę że nie raz. Trzeba to zrobić dokładnie nie po łebkach bo można stracić jedno zdanie wypowiedziane a które zrobi robotę.  Latem na Rożnowie jedziemy z kolegami chcę spróbować takiej formuły dla nauki i raczej nie będzie to publiczne :)

Po przyniesieniu tego stojaka stałem rozebrany prawie do gaci (góra skóra, dół opuszczone spodnie :D) i się suszyłem przy ognisku aż dziw że mnie nic nie wzięło.

Wiem, jak sie ogląda to nie widać ile to pracy kosztuje, dopiero jak samemu zacznie się kręcić i montować człowiek się dowiaduje. Kiedyś myślałem że fajnie jak by Polacy wystąpili w jakiejś edycji. Przy takiej kasie raczej marne szanse żeby to nastąpiło. 

Edytowane przez wujek

Fox/Salmo się pojawił przy okoniach, może kiedyś pójdą w szczupaki.

Kiedyś liczyłem ile kosztowała by taka produkcja przy udziale 4 ekip, 2 operatorów, grafik i człowiek od montażu , promy (Szwecja bo u nas raczej słabo...), domki paliwo... wyszło 10 tyś zł na zespół

• Like 1

Fox/Salmo się pojawił przy okoniach, może kiedyś pójdą w szczupaki.

Kiedyś liczyłem ile kosztowała by taka produkcja przy udziale 4 ekip, 2 operatorów, grafik i człowiek od montażu , promy (Szwecja bo u nas raczej słabo...), domki paliwo... wyszło 10 tyś zł na zespół

Tanio Ci wyszło. Udział w tegorocznym, niedoszłym polskim pro game miał być duuuuzo droższy.

Co do udziału we FvJ to wiem o bilecie trochę tańszym, ale nieznacznie. Kolejka pewnie i tak jest długa...

Pontus nad jednym odcinkiem spędza około 80 godzin na montażu.

Edytowane przez karkoszek
  • Like 2

Tanio Ci wyszło. Udział w tegorocznym, niedoszłym polskim pro game miał być duuuuzo droższy.

Co do udziału we FvJ to wiem o bilecie trochę tańszym, ale nieznacznie. Kolejka pewnie i tak jest długa...

Pontus nad jednym odcinkiem spędza około 80 godzin na montażu.

To musi mieć montaż nieźle ogarnięty jak zajmuje mu to tylko tyle czasu :)