Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam się , że to trwa dłużej .... ale chodziło Mi o to , żeby się przy tym jeszcze "lansować" ... na szklanym ekraniku ...  ;)

Porównujemy sytuację z Francji (chyba) do tego co mamy u siebie, patrzymy z perspektywy ochrony każdej ryby bo ich nie mamy. Nie wiem co robimy źle, "zachód" ma to gdzieś, ma ryby a my ból dupy...

tak ogólnie,( nic do Ciebie, żebyś sobie nie pomyślał) chyba pogoda taka...

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 1

... jeszcze nie tak dawno my też mieliśmy ryby (Ja to doskonale pamiętam) ... a przez "swoją głupotę" mamy teraz ból dupy  ... popatrz jak , to szybko potrafi się zmienić ... 

... na zachodzie łowienia ryb , zbierania grzybów nie traktuje się jako "sportu narodowego" ; nie wspominając o nieporównywalnej do naszej ilości wody  ;) oraz paru jeszcze innych czynnikach ...

(żeby nie było i piszę tylko ogólnie) nie mam nic do tych ze szklanego ekraniku pod warunkiem , że robi się to z głową - czyli nie szkodząc rybom ni ich środowisku  i nie przedkłada się w tym wszystkim ponad wszystko KASY !!!  ;)

Edytowane przez miramar69
  • Like 1

No właśnie musi się zmienić... myślenie ale także postępowanie ...ludzie podążają droga jaka im się wskaze wiec nie powielajmy bymajmniej na razie tych złych nawyków, dajmy rybom w wiosennym czasie spokojnie przystąpić do tarła...

... a moze za parę lat znowu będziemy mieli ryby , a nie ból du....

Co do coraz lepszej technologii mam mieszane uczucia. W rękach odpowiedzialnych ludzi pozoli na celowane łowienie, piękne ryby i wspaniałe emocje. W przypadku bezwzględnych mięsiarzy przyczyni się dowastacji takich jezior jak to z odcinka Predator Fight 2021.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 6

Gość Z WĘDKARSKIEGO PUDEŁKA

Zapraszam do obejrzenia kolejnej relacji znad wody. Na tapetę biorę mały, mocno zarastający zbiornik zaporowy. Tego dnia wielkich ambicji, ale za to z wielką ciekawością zabrałem się za odkrywanie spinningiem tego co pod wodą ;-)

Pomimo niezdecydowanej wiosny nie słabnę w swoim postanowieniu: 20 nowych łowisk na 20 lat wędkarstwa. Trzymajcie kciuki!

Dzień dobry! Jako, że za oknem wiosna aż bucha ciepłem słońca ,zielenią drzew i śpiewem ptaków… przygotowałem dla Koleżanek i Kolegów wędkarzy materiał instruktażowy o mało znanej i niedocenionej u nas (a niesłusznie) metodzie spinningowej. W filmie opowiadam krok po kroku jak zmontować zestaw typu JIG-RIG, jak się nim posługiwać, na jakie ryby okaże się on skuteczny oraz w jakich łowiskach będzie miał przewagę nad tradycyjnymi technikami spinningowymi. Serdecznie zapraszam do oglądania i  komentowania, a jeżeli materiał  spodoba się Wam, proszę o udostępnienie go dalej ;-) Miłego seansu i połamania kija!

• Like 2

Dobry wieczór Wszystkim! Lubicie poznawać nowe łowiska? Ja uwielbiam, ale mimo wszystko nie zawsze wystarczało motywacji, czasu, chęci… wymówka zawsze się znajdzie. W tym roku świętuje jubileusz dwudziestolecia swojego wędkarstwa, w związku z czym rzuciłem sam sobie wyzwanie: odwiedzę dwadzieścia nowych łowisk. Film, który premierę miał dosłownie przed chwilą jest relacją z tego rodzaju wyprawy: koniec marca, kameralny zbiornik zaporowy, ultralekki spinning i ja z wieloma pytajnikami, ale też wędkarską nadzieją w głowie. Co z tego wyszło? Zobaczcie sami. Życzę przyjemnego seansu i połamania kija w najbliższych dniach! ;-)