golenia Opublikowano 6 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) .... Edytowane 6 Lutego przez golenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 7 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Mazury, kłusownicy i inny syfMłodzi próbują walczyć https://www.youtube.com/watch?v=IfKZTzTTp5I Majkiego czasami nie da się słuchać, ale....https://youtu.be/Oog9xNsk4Ew?si=LMKf9PXbw-07Vlk6 Edytowane 7 Lutego przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Fajny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Polacy mogą się uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Uczyć można się całe życie, ale to nie znaczy, że trzeba się wstydzić (z małymi wyjątkami) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Polacy mogą się uczyć Może nie wiesz, ale mamy podobne targi https://baitfight.pl/fotorelacja 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego https://jerkbait.pl/topic/7461-filmy-w%C4%99dkarskie/page-326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Ciekawe czy i u nas kiedyś tak będzie?Z opowieści dziadka.... ryby łowił 2m od muru naszego domu, w rowie Liny, karasie i wzdręgi Szkoda, że czasy rybnych wód przeminęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Heh...mój ojciec łowił za dzieciaka w Młynówce przepływającej przez ogród wszelakie rybska. Owa rzeczka wpadała do rzeki szerokości max 5 metrów. I tam dopiero się działo. Nadmienię, że jego ojciec miał młyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Heh...mój ojciec łowił za dzieciaka w Młynówce przepływającej przez ogród wszelakie rybska. Owa rzeczka wpadała do rzeki szerokości max 5 metrów. I tam dopiero się działo. Nadmienię, że jego ojciec miał młyn.Nie wiem co bardziej zaszkodziło naszym wodom....Czy mięsiarstwo/kłusownictwo, czy cudowny ekologiczny "rozwój" gospodarki, nowe rodzaje chemii (czy to do prania, mycia czy na polach), coroczne susze, śmieci..... prawdopodobnie wszystko po trochuChoć kiedyś woda pewnie też nie była super czysta, ale nie było wtedy w niej wszelakiej chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Małym ciekom najpewniej beton. Wspomniana rzeka była truta wszelakimi barwnikami za komuny. Spuszczały syf zakłady bawełniane. Przechodząc przez mostek wiedziało się na jaki kolor farbują dzisiaj. A ryby były, łącznie z strzelbą potokowa, głowaczem, ślizem, o kropkach nie wspominając. Takiej wylinki widelnicy nigdzie nie widziałem...coś pięknego. A teraz? Woda niby czysta, ale wszystkie kaskady i wodospady zabetonowane. Większa woda przelatuje i każdy, ale to każdy zakamarek prostuje. Zakręty oczywiście umocnione wielkim kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Małym ciekom najpewniej beton. Wspomniana rzeka była truta wszelakimi barwnikami za komuny. Spuszczały syf zakłady bawełniane. Przechodząc przez mostek wiedziało się na jaki kolor farbują dzisiaj. A ryby były, łącznie z strzelbą potokowa, głowaczem, ślizem, o kropkach nie wspominając. Takiej wylinki widelnicy nigdzie nie widziałem...coś pięknego. A teraz? Woda niby czysta, ale wszystkie kaskady i wodospady zabetonowane. Większa woda przelatuje i każdy, ale to każdy zakamarek prostuje. Zakręty oczywiście umocnione wielkim kamieniem.a dajmy na przykład japonię, holandie, uk...Tam też betonu nie brakuje, a ryby są.Choćby dla przykładu, ciurek szeroki na metr, wody 20cm przy samych budynkach... Woda czyściutka, a w niej pstrągi. (Japonia)A ciurek ścianki betonowe, dno żwir i kamyki, prosty jak od linijki, zero zakrętów, a jak już jakieś są to też przecież betonowe wiem, że dałem akurat ekstremalny przypadek...Ale, amsterdam, inne kanały....Beton, beton, śluzy, beton, a ryby są? Edytowane 16 Lutego przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Jednak kanał, to nie wartka rzeka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Jednak kanał, to nie wartka rzeka.... Zapomniałem... przecież u nich nikt nie stoi nad rzeczką z 3m kijem zakończonym widłami i nie czeka na płynącą rybę Edytowane 16 Lutego przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Ale to w Chinach ???? albo innych krzaczkach. Puścili sobie kilka tęczaków i łowią ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Ale to w Chinach albo innych krzaczkach. Puścili sobie kilka tęczaków i łowiąSzkoda, że te "chiny albo inne krzaczki" są do przodu przed nami o lata świetlne mentalnie jak i gospodarczo.Nie widziałem jeszcze by ktoś tam u nich łowił teleskopami na podpórkach jaxona, miał siatkę 50cm do której wrzuca każdą złowioną rybę i narzekał, że nie ma ryb bo PZW to oszuści i złodzieje.A, bym zapomniał o łowieniu na żywca w okresy ochronne, waleniu szczupaczków w łeb i medalowych okoni... ale to może akurat tylko w moich rejonach tak teraz wygląda zakaz stosowania przynęt >5cm Ahhhh, jeszcze jest ten klasyk... na co komu wyczepiacz lub wypychacz jak można wyrwać haczyk na siłę gdy zbyt głęboko połknie.ale w sumie i tak ryba dostanie w łeb jak każda inna i pójdzie na patelkę obojętnie czy ma 30cm, 15 czy 90cm i obojętnie jaki gatunek byle tylko było mięsoPo co się też trudzić skoro można szarpakiem na zimowisku lub widłami albo agregatem od sąsiada i kablami Edytowane 16 Lutego przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabadaonbis Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Nie wiem...inna mentalność, kultura, prawo....Ale o tym to już było wielokrotnie tylko w innych wątkach. Nie zaśmiecajmy tenże jakże zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 18 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego (edytowane) Zawsze myślałem, że sum to raczej spokojny drapieżnik Na Warcie łowią sporo sumków jako przyłowy na wątróbkę...A ja tych małych na spinning nie łowię praktycznie w ogóle.Raz tylko trafiłem takiego z 5kg na shad teeza w klatce.... A one tu walą jak głupie :/ na tego żabulca... i to malutkie sumki EDIT: jak już trafię na spinning jakiegoś suma to takiego, że moim zestawem 0 szans na podjęcie walki lub idzie i przeciera po kamieniach Edytowane 18 Lutego przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 21 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego Nie wiem czy nie było. Zdaję sobie sprawę, że trochę kontrowersyjny film obecnie, bo ruscy, ale ryby piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi