Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

Faktycznie nie sprecyzowałem ;)

Na Soczewce na płyciznach było podobnie. Oprócz ryb....

Soczewka to jedno z najurokliwszych jeziorek jakie widziałem, woda taka jaką lubię.

Wyszedłem z założenia, że rybki wtedy nie współpracowały, bo była lampa a zebrało się 2 jerkowców, którzy okoni specjalnie nie męczą :)

Jednak potem zlot niestety nie przyniósł zbyt optymistycznych informacji odnośnie wyników jednak tego weekendu ogólnie z tego co pamiętam wyniki były marne, ogólnie ten rok był dziwny poprzez aurę, przedwczesną wiosnę i ryby się moim zdaniem się "rozprogramowały", w niektórych miejscach mniej w niektórych więcej.

Nie skreślam jeszcze tej wody i chyba tam pojadę w przyszłym roku :)

Edytowane przez Tomek88

Około 45s

Było, ale warto odświeżyć. nie dość, że akcja szybka i dynamiczna, to jeszcze powinno się taki filmik pokazywać wszystkim "łowcom", co holują każdą rybkę ostrożnie i asekuracyjnie. Tak, żeby ewentualnie się lekko szczytóweczka przygięła...Ale nie więcej.

• Like 1

Fajny filmik :) piękne krajobrazy i szczupaki

Ja chyba nie dożyję tych dni kiedy i u nas tak będzie.  :( O ile będzie... Aż mnie ku...ca łapie. Takie mamy warunki na rozwój drapieżników a tu doopa w całej rozciągłości. A wszystko przez kilku małych hu...ów z góry.

Kilka ładnych szczupaków na topwatera z tej samej miejscówki złowić w PL to jest praktycznie niewykonalne. Tylko fuks.

Ja chyba nie dożyję tych dni kiedy i u nas tak będzie.  :( O ile będzie... Aż mnie ku...ca łapie. Takie mamy warunki na rozwój drapieżników a tu doopa w całej rozciągłości. A wszystko przez kilku małych hu...ów z góry.

Kilka ładnych szczupaków na topwatera z tej samej miejscówki złowić w PL to jest praktycznie niewykonalne. Tylko fuks.

Zdarza się, ale nie co dzień i nie w takim rozmiarze... Waleczne te szczupaki jednak rzeczny to rzeczny, ale żeby w pograniczu szybko płynącej wody tak tłukły na top watera to musiały być super aktywne :)

Edytowane przez Tomek88

Zszokowało mnie głównie to że oni łowią dosłownie wszystko i na wszystko, zarówno rybki po 3-4cm jak i duże okazy i potrafią się tym wszystkim cieszyć. Nawet z łowienia małych 3-4cm srebrnych rybek potrafią zrobić rodzaj sztuki. Gość chodzący po rzece z jakby szkłem powiększającym w poszukiwaniu małych babek rzucił mnie na kolana.

Panowie może u nas nie jest tak źle, wystarczy się odblokować psychicznie porobimy sobie takie mikrowędki i zorganizujemy GPX w połowie ciernika lub słonecznicy :) :D bo ukleje to mogły by nas sponiewierać zbytnio.

• Like 3