Skocz do zawartości

FILMY WĘDKARSKIE

Rekomendowane odpowiedzi

calkiem neidawno widzialem kilka filmikow polskich guru spinningowych jak wlasnei tlumaczyli ze nie uzywaja hamulca - blokady wstecznej bo sie linka nie kreca przy odwijaniu z kolowrotka bo lepsze czucie i takie tam inne pierdolkki... mnie to w ogole nie przekonuje :mellow:

szczegolnie w moich multikach gdzie po prostu blokada jest wlaczona non stop bez mozliwosci wylaczenia :mellow: ale to troche inna para kaloszy

sam Pan Marian Paruzel tak robił,widziałem na filmie,moim zdaniem może to być pozostałośc z czasów braku rolek w wodzikach kolowrotków,teraz tez nie są idealne ale napewno lepsze niz w takich cardinalach 66 czy Michelach 300.

pozatym w takim łowieniu jest duże ryzuko,że wedkarz nienadazy za ryba i korbka mu wyleci z łapy .linka sie poluzuje i ryba czmychnie,,napreżenia działajace na wodzik i przedładnie też sa wieksze ,hamolec jest amortyzacja tu idzie wszystko na beton,bo jak przyjmujemy taka zasade ze bawimy sie korbka to po co hamulec?

generalnie podziwiam za rybne łowisko i cheć wspołpracy ryby z wedkarzem...

• Like 1

W takich wlasnie warunkach wedkuje przez caly tydzien w Berlinie. Normalnie masakra :(. Przynajmniej do wody mam blisko i po drodze do i z pracy :mellow:. Tu jeszcze podobny filmik.

.

Świetnie muszę powiedzieć zrobiona etiuda, jedna z najlpszych produkcji okołowędkarskich jakie do tej pory widziałem. Bardzo fajnie ukazane wejście chłopaków w zurbanizowaną przestrzeń, dynamicznie skręcone - kurcze przecież coś takiego moglibyśmy zorganizować i u nas tak sobie myślę. Do tego jeszcze C&R - chłopaki pasowaliby do jerkbaita :mellow:

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Bass Life - The Film

from the first fish to the last cast, every one of the pros fishing the Elite Series is angling for one thing: a spot in the Bassmaster Classic. Bass Life follows veteran pro Jason Quinn through the 2008 season as he tries to earn his spot in the biggest tournament in bass fishing.

But as the film proves, life on tour isn't just about catching fish, and sometimes what happens off the water is every bit as entertaining.

http://vimeo.com/3102516

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...