Skocz do zawartości

Kije Mekamila - Wędki-KS

Mekamil

Rekomendowane odpowiedzi

Sławku, 'RESIZE ! RESIZE ! bo zdjecia rozwalają format strony

Tego gripa juz widziałem, zdjęcie dziwne jest, zastanawiam sie co do za schodek:

???

Ale to wątek o kijach Kamila a nie Łukasza, więc może wyjaśnijmy to w odrębnym tamacie B)

Z tego co piszesz wynika że korek to wyraz głównie przyzwyczajenia, w wyższych odmianach może snobizmu i po trosze złych doświadczeń z jakąś kiepskiej jakości gąbką która Ci się przytrafiła na seryjnym kijku?

Ja to podzieliłem sobie inaczej - spinning = korek, casting=pianka, trafiają się wyjątki ale na zasadzie potwierdzenia reguły - nie dorabiam do tego żadnej ideologii, tak mi się podoba a w praktyce również działa więc w sumie wychodzi na to że co kto lubi

post-10-1348915377,0248_thumb.jpg

Materiałowe przekomarzanki swoją drogą, tu czy gdzie indziej, ale powiedz Kamil, czy miałeś okazję te witeczki pomoczyć? Np. szklany białas i Twoja spirala jak się mają?

Pogoda i pora roku w sam raz na testowanie tych muchowych spinów, castów :D

Pozdrawiam

Grzesiek

Pomoczyć nie, tylko trawnik. Ja w tym roku zdecydowałem w ogóle nie opłacać karty, więc będę jeździł rzadziej, ale konkretniej. Jak na razie byłem tylko kilka dni w Anglii na rybach, ale tam to lajt mnie nie interesował. W ten weekend może uda mi się na prywatne bajoro wyskoczyć i pomachać za okoniem.

A tu widać fachowo położone omotki, idealnie położony lakier żadnych zlewek, zabezpieczone kielichy na łączeniu.Blank był obdzierany z lakieru, bo przerabiał cały spacing i teraz praca kija, ugięcie pod obciążeniem jest taka jak powinna być.

Kamil słowa uznania za robotę :D .

post-370-1348915379,5438_thumb.jpg

Ciekawy jestem co tam się ukręciło u Ciebie - jak połowisz, skrobnij proszę kilka zdań.

Bawiłem się dzisiaj kijkiem 1,85 m 2-12 g. Oczywiście muchowy blank :D Fajna, jednoręczna wykałaczka do precyzyjnych podań przynęty. Rękojeść tylko 14 cm. Ładuje się dobrze w całym zakresie, obojętne czy główka ma 3, czy 10 g. Szkoda, że wiatr tak dzisiaj dawał czadu i ostatecznie żeby cokolwiek zapunktować musiałem uwiązać zboka, bo finezyjnego jigowania nie dało się uskuteczniać.

post-440-1348915384,9637_thumb.jpg

No Kamil widzę, że i mucha nie jest CI obca :D.

Tak trzymaj.Po lakierowaniu omotek poznaję Twój styl, mam coś podobnego na jednym z patyczków B)

No muszę się w końcu nauczyć muszyć :D

To prawda. Kijków nawet nie trzeba podpisywać, a i tak jest na tyle dużo drobnych, charakterystycznych detali w zbrojeniu, że da się poznać, kto ów kijek stworzył :D

Dzięki Kamil, jak tylko będziesz coś ciekawego notował, podziel się proszę. :D

Szkoda, że tak dęło, ja od zboka stronię - ciekawi mnie to finezyjne jigowanie, wszak to muchówka, a Ty szukałeś jigowania w tej wykałaczce. To nie jest ciepła kluseczka?

A muchiowa super, 23 omotki, na myśl samą kręci mi się w głowie. Co do rozwoju Twojego warsztatu, z całą pewnością można rzec, że nie ma lipy, ale jak znam życie, to lipa też gdzieś w obróbce jest lub się pojawi ;)

Pozdrawiam

Grzesiek

Taki to pożyje! :lol: Jeśli albo impreza albo w domu, to nie dziw, że tyle wędek się pojawia w temacie

Taki los bezrobotnego inżyniera :D

Kamil nie dramatyzuj po 5 miesiącach się przyzwyczaisz <_< .pozdrawiam Paweł.

P.S.W sobotę podjadę i dasz chyba na coś luknąć, ostatnio jakiś brak czasu miałem.