Mekamil Opublikowano 8 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Kamil dysponuje prawdopodobnie najlepszym w całej Polsce, w szczegóły wchodzić nie będęBez przesady... Zamówienia realizuję na przyzwoitym korku, a raczej w przyzwoitej cenie, jak na fakt, że zazwyczaj nie wymaga szpachli (albo tylko minimalnej jej ilości) po wytoczeniu rękojeści.Jeśli klient zamówi flor, a więc jeszcze lepszy, to też na nim działam, ale wiadomo, że jest droższy i to przynajmniej dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Czytam i oczom nie wierzę. Dokładam swoje 3 grosze do relacji zadowolonych klientów. Robiłem u Kamila 2 kije. Jeden w piance, drugi w korku. Oba wykonane idealnie, do tego szybko i w naprawdę rozsądnej cenie. Zdjęcia travela, którego Kamil mi ukręcił są w wątku kilka stron wcześniej. Kleniówka na blanku MHX w tym sezonie zaliczyła już kilka klusek okołopięćdziesiąt i jestem z niej meeega zadowolony. Następne kije, jak przyjdzie na nie czas, też zlecę Kamilowi. Nie rozumiem tych relacji z 2 ręki, nie popartych solidnymi dowodami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek001 Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Mi temat ni grzeje ni ziembi, samego Kamila nie poznałem za to nie raz widziałem wędki z Jego pracowni. Nie będę się wypowiadać o jakości wykonania bo jest na takim poziomie którego wielu domorosłych mogłoby się nauczyć i mogłoby stanowić standard dla pozostałych RB. Jednak takie zachowanie użytkownika @tench77 nie jest niczym nadzwyczajnym w Naszym kraju przepełnionego nienawiścią do drugiego człowieka. Od kilku lat można zobaczyć taki trend, który ukazuje Nam wzrost chamstwa, buractwa, pieniactwa i zamordyzmu. Takie zachowanie jest skandaliczne bo pokazuje że mimo braku dowodów można kogoś obrażać czy tworzyć opinie niezgodne z prawdą lub faktami. Wystarczyło przedstawić jasny dowód i byłaby sprawa rozwiązana a tak wszystko pozostaje w domysłach i pozostawia wiele kwestii nie rozwiązanych. Kamil mógłby zażądać od @tench77 przeprosin, zadość uczynienia na drodze sądowej i prawdopodobnie by wygrał bez problemu.Jednak pokazał wyjątkową cierpliwość i męskość.Istnieje pewna teoria w marketingu która mówi że jedna negatywna opinia działa mocniej jak 2 lub więcej pozytywne. Wyrobiona przez Kamila pozytywna opinia wynikająca z umiejętności oraz tego że miły z Niego człowiek powoduje zazdrość u innych RB czy użytkowników którzy chcieli by osiągnąć podobny poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Moze nie zwiazane konkretnie z watkiem ale jarek001 dobrze ująlstan umyslu niektorych naszych rodakow...Zaliczylem kiedys w Szczecinie z pewna kobita cmok autkami wina do roztrzygniecia straty smiech na sali,nie istotne a ze Pani jechala ladnym samochodem a ja poczciwum starym eskortem zmieszala mnie z blotem przy wszystkich swiatkach zdarzenia.W kasze nie daje sobie dmuchac ale wtedy mnie zatkalo,ze nie mialem na czym pisac a sprawe trza zalagodzic podaje jej w razie W nr tel ktory akurat zdechl oczywiscie zero zaufania z jej strony i awantura dalej na calego,lukam do forda jest torebka mojej milej, wyciagam z niej wizytowke Natki daje BABIE a ona nagle milknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No kobitki to są w Polsce waleczne.Mi swego czasu wjechały rowerami na podwórko że autem nie szło się wydostać.Starałem się być grzeczny i uprzejmy[ci co mnie znają pewnie teraz ryczą ze śmiechu] ale na serio grzecznie było z mojej strony a jedna mi na to-coś nie na rączkę!? no normalnie stałem jak wryty i nie wierzyłem w to co słyszę.Baby po 6dych albo lepiej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No kobitki to są w Polsce waleczne.Mi swego czasu wjechały rowerami na podwórko że autem nie szło się wydostać.Starałem się być grzeczny i uprzejmy[ci co mnie znają pewnie teraz ryczą ze śmiechu] ale na serio grzecznie było z mojej strony a jedna mi na to-coś nie na rączkę!? no normalnie stałem jak wryty i nie wierzyłem w to co słyszę.Baby po 6dych albo lepiej!!! Ciesz się że liścia nie zaliczyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No tak barkami ruszyła jak by się chciała tłuc i co zrobisz-oddać trochę głupio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No tak barkami ruszyła jak by się chciała tłuc i co zrobisz-oddać trochę głupio.Jakby miała mniej to dupsko pałą zlać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No tak barkami ruszyła jak by się chciała tłuc i co zrobisz-oddać trochę głupio.Jakby miała mniej to dupsko pałą zlać . No nie pomyślałem w sumie była zadbana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No tak barkami ruszyła jak by się chciała tłuc i co zrobisz-oddać trochę głupio.Jakby miała mniej to dupsko pałą zlać . No nie pomyślałem w sumie była zadbana To już wiesz następnym razem co robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Tommi moze to wlasnie byly zaloty... taka okazja ehh:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Czytam i czytam i nie daję wiary <_< . Dlaczego?Ano dlatego, że dzisiaj otrzymałem od Kamila wędkę po przeróbce.Daiwa Samurai-S 244cm (pstrągowa legenda z dawnych lat), w wersji KS, zyskała na dynamice oraz w znacznym stopniu na akcji i ugięciu. Kijek jest wyraźnie lżejszy, w subiektywnym odczuciu trzymającego a ugięcie uzyskało piękną, równomierna linię. Jakość wykonania –dla mnie pierwyj sort. Przy okazji blank stracił nieco lakieru poprzez brutalne oskórowanie. Kamil zostawił lakier fabryczny jedynie w miejscach strategicznych (miejsca nalepek) .No i czas. 03 (dzień wysłania) - 13.09 (dzień odebrania)/ Tempo zawrotne zaiste.Niech sobie, co poniektórzy, wypisują bzdety na temat pracy Kamila. Już wiem swoje i.....dziękuję Kamilu No i jakby coś na potwierdzenie:http://imageshack.us/g/69/454em.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Myślę że nie ma potrzeby ingerencji moderatora w ten wątek. Zestawienie jednej opinii vs kilkudziesięciu innych opinii podsumowuje sprawę w sposób dosyć oczywisty. Wszyscy jakoś pracujemy na swoją reputację - jedni robiąc wędki, inni wypowiadając się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Mi udało się kupić jeden z kijów Kolegi @Mekamil i jak dla mnie I klasa estetyka i jakość wykonania. Może za jakiś czas napisze coś wiecej Edytowane 30 Grudnia 2012 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Dzisiaj kuriera witałem z bardzo mieszanymi uczuciami. Dlaczego? Otóż do końca nie wiedziałem, co zawiera przesyłka.Ogólne założenie było takie, pozwolę sobie zacytować: Lekki kijek pod okonia. Głównie pod gumki 2-7g+ mannsik 6(ripper). Długość od 190-250 cm (łódka). Lepiej coś, w okolicy powiedzmy 2,30m.Jeśli długoś do 7'0" - może by jednoskład. Wersja maksymalnie oszczędnościowa, bo okonie z łodzi, to wypad raz w sezonie, na 5-7 dni września.Kamil przeczytał i dość długo nie odpowiadał. W końcu padła odpowiedź: MHX ma taki blank S871-2 (2,2 m w 2 cz.), moim zdaniem rewelacja.......... Teraz........................................... mogę udziergać dość szybko.Przyklasnąłem krótko. Nawet coś tam wspomniałem, o przelotkach i korkowej rękojeści ale później, zdałem się w pełni, na inwencję Kamila. Nie zawiódł.Co "udziergał", jest na fotkach. Ja jestem zachwycony.Kamilu dziękuję Edytowane 30 Stycznia 2013 przez popper 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Waldeczku okonie już się boją .Ładnie w tej piance wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 W rzeczywistości, jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczuply_maciek Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 @popper rozumiem, że to na te okonki dla których znajdujesz czas raz na rok Super patyk :-) Taka "mała czarna" :-) Też ma ten kijek pożeniony z CU 51E i jest rewelka. Czekam na maj i okonie. Zastanawia mnie ile ten blank jest w stanie realnie rzucić maksymalnie-rozsądnie. Najmniejszymi Fin-S-ami śmiga super , ale nie wiem na ile kontroluje jigi 8g-10g. pozdro Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No i tylko 110g w patyczek zaklęte . Wiem. Można było lżej ale wówczas, pierwotne założenia, musiałyby ulec diametralnej zmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Miałem ten kij w bardziej odpicowanej wersji z rezo i kolega zabrał go w celu łowienia szczupaków na zawodach, kij potrafi wytrzymać dużoooo. Do fin-sów zdecydowanie wolę jednak mojego croix-a z serii walleye bo tym hmx-em nie da sie wykorzystać wszystkiego co potrafią te niesamowite lunkery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koks Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Witam,Czy pracownia KS Wedki jeszcze istnieje? Strony juz nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariusz262 Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 WitamI mnie to interesuje,miałbym robotę dla Mekamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 (edytowane) Kamil już nie prowadzi pracowni.Wiadomość mam wprost od źródła. Edytowane 6 Listopada 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Faktycznie pracownia Kamila to już przeszłość. Ale zdarza się czasem - choć niełatwo załapać na jakąś produkcje- ale to tak bardzo w formie koleżeńskiej. Opowiem Wam historię pewnej rzeczki. tzw. Tajnos Agentos River rzekę znałem już z lat najmłodszych. Zawsze marzyły mi się mega klenie, które często tam widywałem. Stada po kilkanaście sztuk 50-60cm były w zasadzie normą. Niestety w tamtych czasach moje umiejętności kuszenia tego typu okazów były bliskie zeru. Był to okres gdy zafascynowany sukcesami Jacka Kolendowicza chodziłem tam z kijem typu picker, wobkow porządnych za wiele nie było, czasem udało się kupić jakieś małe obrotówki, które niestety był skutecznie omijane przez wyżej wspomniane ryby. Nie było łatwo... Czasem trafił się jakiś szczupaczek, ale nie po nie tam jeździłem... Później nastąpiła czarna dziura. Studia, wyjazd do Szczecina i fascynacja duża nizinną rzeką ) ODRA my laf TAR została jakby zapomniana, choć czasami przejeżdżając w tamtych rejonach wspomnienia powracał. Wydawało mi się, że to nie dla mnie ryby...Niedawno w myśl zasada stara miłość nie rdzewieje powrócił pomysł kolejnego podejścia do tematu... Tak już zupełnie na luzie. Tym bardziej, że bywam tam głównie przy okazji odwiedzin rodzinki - czyli średnio 1/ miesiąc. Raczej niewiele. Ale stwierdziłęm, że skoro już tam bywam i mam pod nosem taką wodę to może warto zabierać ze sobą jakiś kijoszek. Były wypady z PHENIXEM FX 802 - 1x (albo 801 - 1x nigdy nie pamiętam dokładnie). było nieźle, ale ciągle czułem, że to nie to. No i 2m długości transportowej podczas wypadów do rodziny szybko dekonspirowało moje zamiary . Później okazyjnie zakupiony BLAAS XF 3,05 6lb. Było już lepiej... choć był zarówno plusy dodatnie jak i plusy ujemne - jak to mawiała moja fizyczka ze szkoły średniej. Długi kij dawał luksów prowadzenia zza krzaków, wzdłuż burt i nawisów. Niewielka moc stosunkowo komfortowe rzucanie tym czym trzeba, jednak również jego długość powodowała, że sporo miejsc było mijanych bo nijak nie można było podać przynęty we wnęce między krzaczorami, a spławianie przynęt jakoś nigdy mnie nie bawiło - choć chyba trzeba będzie się przekonać... No i dodatkowo 3,05 w 2 kawałkach... wracał temat dekonspiracji wizyt w rodzinnych okolicach oraz brak możliwości schowania patyka w bagażniku mojego kombiaka Miałem co prawda w samochodzie na podorędziu TRAVELA ATC 7' w 3 kawałkach, ale jego moc 17lb nie była zbyt dobrym pomysłem na tę rzeczkę. I tak oto zrodził się pomysł stworzenia czegoś lżejszego. Travelowatego. Czegoś co zawsze by było przy mnie. Bardziej dostosowanego do takich małych ciurków, skrzętnie skrywających swoje tajemnice... Tak oto zrodził się pomysł stworzenia niskobudżetowego patyka, typu travel długości ok 2,4m. Któregoś dnia korzystając z obecności mekamila na komunikatorze zapytałem go czy ma jakiś pomysł na kijek pod łowienie na takiej rzecze. Okazało się, że jest tani blank. moc 6lb. 240cm. ALe to już nie travel. Bardziej do niego pasuje pojęcie multiminitravel. bo aż w 7 kawałkach... Nawet kolor blanku mi pasował do tego łowienia. Szybka decyzja, dogranie szczegółów i to nerwowe czekanie - niestety obyło się bez Staszkowego odliczania (pozdro staszek)kijek zamówiony, Szczegóły dograne.Więc pytam jeszcze nerwowo Kiedy planuję zacząć go skłądać. No i mówi mi chłop, że w sobote (zamowienie było w środę). Przewidywany czas realizacji ok 2 tyg. NO nie jest źle myślę sobie... Następna wizyta pod koniec miesiąca... Będzie dobrze... Aż tu nagle... w sobote TRACH. wiadomość od Kamila. Dawaj adres do wysyłki. Kijek schnie. W poniedziałek będzie gotowy do wysyłki... No i zdziwko!. Ależ ten chłop ma tempo....We wtorek wizyta doręczyciela i oto JEST!!! Bez zbędnych fajerwerków. Tanio, po kosztach, PacBay minima, spiralka co by blanku zanadto nie obciążać i już... Jeszcze tylko pozostaje uzupełnienie zasobów pudełka bo po ostatniej wizycie nieco się poluzowało i będę gotowy na kolejne starcie...Kij będzie sobie musiał doskonale radzić z wobkami, które ostatnio zdeklasowały niemal całą zawartość pudełka... Co bym nie zaczepiał na końcu zestawu... Totalna olewka. Za wyjątkiem małych wobow Józka Sendala (BALSKOR) Ale mam zamiar jeszcze sprawdzić mikro jigi - szczególnie w nadchodzącym okresie zimy... Swoją drogą ciekawe czy "moje" klenie dadzą się namierzyć zimą w super czystej i bardzo niskiej wodzie... Chyba odwiedzę przy najbliższej okazji odcinek leśny - mam nadzieję, że znajdą się tam jakieś zwałki i dołki, choć o te drugie akurat się nie martwię, bo rzeka dość mocno kręci i przegłębień trochę tam jest... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 no i jest opis wszystkiego,czyli 3 in 1..... kije,przynęty i łowisko... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi