Skocz do zawartości

Kije Mekamila - Wędki-KS

Mekamil

Rekomendowane odpowiedzi

O masz, widocznie byłem tak zakręcony kijkami że do łba wleciało ale się nie utrwaliło... ja czasem ma tak w obecności zbyt wielu kijów / blanków, wybacz Kamil Embarassed w każdym razie teraz do mnie DOTARŁO :D

Ja Ci to też sugerowałem parę razy - więc czuję się teraz współodpowiedzialny Mam nadzieję że będziesz 03.09 na spotkaniu?

Zmajstrowałem sobie UL'ka. 2,13 m, wyrzut myślę, że do jakichś 7 g. Waga patyka 88 g. Zbrojony w spiralę - może się w końcu do niej przekonam. Niesamowicie mi leży w ręku. Najchętniej zaraz bym go nad wodę zabrał, ale lakier jeszcze musi trochę doschnąć. Jutro to już nie ma zmiłuj - będzie testowany :D

Na ostatnim foto widać dorobioną tulejkę - blank był kiedyś złamany na łączeniu i teraz wyciągnąłem go z zapomnienia i dałem nowe życie.

post-440-1348915747,9432_thumb.jpg

post-440-1348915748,0403_thumb.jpg

post-440-1348915748,1336_thumb.jpg

Muszę chyba bardziej wierzyć w swoją myśl techniczną, bo kijek po prostu przerósł moje oczekiwania jeśli chodzi o akcję, pracę i wyżyłowanie osiągów multika :D Strach pomyśleć, co by było jakbym jeszcze postawił na nim bardzo lekkie przelotki (ale wtedy nie byłoby już tak ekonomicznie).

• Like 1

Microguide'y do mnie w ogóle nie przemawiają, ale przy takim kiju faktycznie mogłyby się dobrze sprawdzić. Niestety delikatny mrozik i... musiałbym każdego kija wersję letnią i zimową sobie robić :D

Kilka patyków w spirali już uzbroiłem i męczyłem nad wodą. W tym przypadku sprawdza się bardzo dobrze. Ale stosowanie jej przy każdym blanku wydaje mi się być nie do końca racjonalne.

Tuleja jest z jakiegoś kompozytu. Nieco przesztywnia, ale złącze i tak nie miało idealnego ugięcia, a w praktyce chyba na nic to nie wpływa.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

No i powstał kijek LEVIATHAN tak w sam raz pod moje bezsterowce o tej samej nazwie.Rodbuilder spisał się bardzo dobrze,czyściutko omotki położone i zalakierowane profi.Kamil ma duży potencjał moim zdaniem.Co jeszcze :D

1.Odbiera zawsze telefon.

2.Odpowiada na maile

3.Bardzo terminowy

4.Na 100% jest człowiekiem który nikogo,nigdy nie przewali na kasę.

Kijek jest ukręcony na blanku BLRBR2126MH 3,20 cw.10-42 10-20lb.

Uchwyt gąbka-twarda jak skała :D,przelotki Fuji SIC na całej długości w srebrnych ramkach,pierścienie matagi-a broniła się chłopaczyna przed tym :lol: i wyszło to co miało.Dzięki Kamilu.

post-1204-1348915935,9698_thumb.jpg

post-1204-1348915936,1743_thumb.jpg

post-1204-1348915936,2666_thumb.jpg

post-1204-1348915936,4244_thumb.jpg

post-1204-1348915936,5344_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Bardzo ładnie, aglomerowany bardzo fajnie kontrastuje z ciemnymi wstawkami - ćwiczyłem to na rękojeści jednogo z moich MHX z tym że tam aglomerowany łączony był bezpośrednio z czarnym burntem. Jedyna rzecz jaką był dodał do rękojeści na zdjęciu to cienki srebrny pierścionek pomiędzy uchwytem a korkiem, ale saute też ładnie wyszło :D