Skocz do zawartości
  • 0

Krakusy ?

jerry hzs

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W FM mają dosyć du?źy wyb?łr, moim zdaniem jedne z najlepszych wobler?łw na pstrągi. Z resztą wydają się ?źe to woblery robione pod te ryby. Mniejsze modele dobre na klenie. Mankamentem są mikro kotwiczki rzadko widywane u innych producent?łw. Zdarzały mi się spady więc od razu wymieniam o numer lub dwa większe.

• 0

nie zawsze duzy wobler to duzy pstrag ...duza przyneta to duza ryba ...to podejscie ma w sobie kazdy i ja tez ...dopoki mala nie zlowi :D najmocniejszy przyklad to muskie 48 cali na Horneta 6 na Lake of de Wodds ...zalozony na walleyka po wielu probach mlocenia wiaderkami :lol:

• 0

Krakusy Jurku to moje ulubione woblery pstrągowe. 4 cm krakusek dał mi na Sanie mojego największego jak na razie potokowca :D

Swoją przygodę ze spinningiem (1993)zaczynałem z pudełkiem, w kt?łrym miałem właśnie kilka krakusk?łw i Salmiak?łw. To były czasy!

• 0

Krakuski, woblery moim zdaniem stworzone na pstragi większe modele(rzadziej widywane w sklepach) sprawdzały mi się tak?źe na wyprawach sandaczowych. Producent tych zacnych przynet prowadzi mały sklepik wędkarski w kt?łrym mo?źna nabyć po bardzo dobrych cenach te woblery w krakowie przy ulicy mogilskiej o ile się nie mylę 52. :D

• 0

Wsp?łłzało?źycielem i konstruktorem przynet jest Janusz Czulak,własciciel sklepu wedkarskiego i prezes (najliczniejszego) Koła Zwierzyniec w Krakowie. Swego czasu był jednym z lepszych poławiaczy głowatki na południu Polski. NIestety nie wiem na ile teraz Pan Janusz jest zaanga?źowany w produkcje wobler?łw bo słyszałem ,ze problemy zdrowotne nie pozwalaja juz mu się w to bawić

pozdrawiam

• 0

Wtedy kiedy ja kupowałem to właśnie od samego producenta. Była to bardzo miła transakcja ubarwiona długą rozmową na temat pstrąg?łw i ... tego co na nie łowię i gdzie.

Krakuski są podstawową przynętą rognisa na brzany <_<

Pozdrawiam

Remek

• 0

Poszperałem w internecie i z tego co widze to oferta krakusk?łw jest dośc uboga :wacko:

Takiego wobka kupiłem jakić czas temu w krakowskim sklepie Merlin. Coprawda trzymany był pod ladą,ale nie było najmniejszych problem?łw by go kupic. Krakusk?łw,tych niedostępnych w internetowych sklepach jeszcze troche było a mysle,?źe warto sie nimi zainteresowac ;)

Jesli ktos byłby zainteresowany moge podac namiary na wspomniany sklep.

post-4500-1348915093,3103_thumb.jpg

• 0

Jerry są to dobre woblery, przeze mnie często niedoceniane z uwagi na to i?ź do łowienia u?źywam multiplikator?łw (ich niska waga mnie zniechęcała w por?łwnaniu do wielkości woblera ale niestety jest cecha wielu dobrych przynęt). Nie będę pisał o rekordowych rybach złowionych na krakuski, ale łowienie na nie daje du?źe prawdopodobieństwo wystąpienia regularnych połow?łw . Ciekawostką w tych woblerach są stery wygięte w p?łłksię?źyce, dające im charakterystyczną pracę. Z najbardziej dziwnych ryb złowionych na krakuska mogę wymienić wzdręgi i karpia :D.

• 0

Witam, ostatnio poszedłem do wędkarskiego (wsponianego Marlina w Krakowie) z zamiarem zdobycia kilku sztuk legendarnych Krakusk?łw.

(Faktycznie, jest ich tam niemało)

Ale są pewne rozbie?źności co do ich wyglądu i producenta...

Te na stronie krakuski.com są oklejane kalkomanią lub czymś podobnym (nie wiem, nie znam się) a producentem jest p.Prałat, natomiast te w sklepie są malowane ręcznie i r?ł?źnią się między sobą nie tylko kolorami ale i sterami itp. a sprzedawca powiedział, ?źe kupuje je u producenta- p. Czulaka, przy czym zaznaczył, ?źe nie jest pewien czy w tej chwili to on je dalej produkuje... sprostuje ktoś?

Jeśli to ja namieszałem, to proszę poprawcie mnie i nie bądźcie źli za zamieszanie ;)

PS. Te malowane ręcznie są bardzo przekonujące :D

• 0

Na stronie są seryjne (odlewane chyba z pianki) a ja chcę sprawdzić te?ź produkcji ręcznej, a tam ich nie ma. Zainteresowała mnie za to sprawa, o kt?łrej pisałem wcześniej. Jak będę w sklepie to dam znać jak to jest (jeśli się dowiem). I wstawię zdjęcia, bo mo?źe nie wszyscy wiedzą o czym piszę.