Skocz do zawartości

Okulary Polaryzacyjne z korekcją

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie: nie chce polaroidow (echosonda ;), ale za to chcialbym okulary zaslaniajace swiatlo padajace z boku i gory (nawet chetniej moglbym tez kupic same "oslony boczne" jak do okularow bhp szczegolnie jesli beda lekko "przydymione") Da rade takie cudo zalatwic? na razie zrobilem sobie takie postapo z 2 kawalkow detki rowerowej znitowanych razem.. ;)

Polecam tanie okulary przeciwsłoneczne panoramiczne bez polaryzacji, znajdziesz je pewnie w każdym sklepie sportowym, ważne żeby były bez polaryzacji i po sprawie :)

poczytaj sobie o zasadzie dzialania ekranow lcd.

Prawdę mówiąc to nie mam żadnego problemu w oglądaniu ekranu echosondy w polaryzacji 

Cześć

Mam teraz fajna promocje mojego producenta na progresy z wyższej półki z najlepszymi powłokami.

Komplet szkieł wychodzi 1800 zł za całość bez oprawek oczywiście

Gdzie znacznie gorsze progresy (powiedzmy 3 półki niżej) to koszt za komplet 1940 zł

Pozdrawiam

Wiktor

• Like 1

Wiktor

W takim razie czy jest polaryzacja która jest dobra i rozjaśniająca ?

Czy dobra polaryzacja wyklucza szkła rozjaśniające czy tylko żółte ?

Z góry dzieki

Żadne szkła nie rozjaśniają, rozjaśnia latarka. Każda soczewka z samego faktu innej gęstości materiału vs powietrze załamuje i odbija światło. Do tego każdy filtr UV zatrzymuje część światła i do tego kolor znowu pochłania kolejną część promieni świetlnych. W najlepszych szkłach straty są na poziomie minimum 20% mowa o polaryzacji oczywiście. Więc odpowiedź brzmi nie ma niestety. 

Jedyne rozjaśniające okulary jakie istnieją to coś w stylu poniżej  :D

post-47674-0-22327300-1552980920_thumb.jpg

Pozdrawiam

Wiktor

• Like 8

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...