huligan77 Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Nie wiem jak echo, napewno tak jest z wyświetlaczami od telefonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 A co mają okulary polaryzacyjne do echosondy?poczytaj sobie o zasadzie dzialania ekranow lcd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 4 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Pytanie: nie chce polaroidow (echosonda , ale za to chcialbym okulary zaslaniajace swiatlo padajace z boku i gory (nawet chetniej moglbym tez kupic same "oslony boczne" jak do okularow bhp szczegolnie jesli beda lekko "przydymione") Da rade takie cudo zalatwic? na razie zrobilem sobie takie postapo z 2 kawalkow detki rowerowej znitowanych razem.. Polecam tanie okulary przeciwsłoneczne panoramiczne bez polaryzacji, znajdziesz je pewnie w każdym sklepie sportowym, ważne żeby były bez polaryzacji i po sprawie poczytaj sobie o zasadzie dzialania ekranow lcd.Prawdę mówiąc to nie mam żadnego problemu w oglądaniu ekranu echosondy w polaryzacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 Tylko wtedy bede musial zakladac soczewki. Zalezy od kata pod jakim patrzysz na ekran oczywiscie. Nie jestem pewien ale pewnie jak echosonda inna niz lcd/tft (np oled? Sa juz takie?) To problema niema Sent from my SM-N910F using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 9 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2019 Koledzy czy polecacicie jakies nakładki polaryzujace na okulary korekcyjne... konkretnie chodzi mi o żółte rozjaśniające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Koledzy czy polecacicie jakies nakładki polaryzujace na okulary korekcyjne... konkretnie chodzi mi o żółte rozjaśniająceżółte i "rozjaśniające" nie mają polaryzacji. Te dwie sprawy się wykluczają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 (edytowane) Cześ Wiktor,Możesz podesłać katalog gotowych okularów z polaryzacją ( do samochodu i na ryby) Będę na GS to może coś zakupię. Pozdrawiam, Janusz Edytowane 15 Marca 2019 przez yahu72 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Cześć,Ile zapłacę teoretycznie za dwie standardowe pary szkieł progresywnych. Zwykłe i polaryzacyjne +1.5/+3.5? Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 CześćMam teraz fajna promocje mojego producenta na progresy z wyższej półki z najlepszymi powłokami.Komplet szkieł wychodzi 1800 zł za całość bez oprawek oczywiście Gdzie znacznie gorsze progresy (powiedzmy 3 półki niżej) to koszt za komplet 1940 zł PozdrawiamWiktor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 18 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 WiktorW takim razie czy jest polaryzacja która jest dobra i rozjaśniająca ?Czy dobra polaryzacja wyklucza szkła rozjaśniające czy tylko żółte ?Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 WiktorW takim razie czy jest polaryzacja która jest dobra i rozjaśniająca ?Czy dobra polaryzacja wyklucza szkła rozjaśniające czy tylko żółte ?Z góry dziekiŻadne szkła nie rozjaśniają, rozjaśnia latarka. Każda soczewka z samego faktu innej gęstości materiału vs powietrze załamuje i odbija światło. Do tego każdy filtr UV zatrzymuje część światła i do tego kolor znowu pochłania kolejną część promieni świetlnych. W najlepszych szkłach straty są na poziomie minimum 20% mowa o polaryzacji oczywiście. Więc odpowiedź brzmi nie ma niestety. Jedyne rozjaśniające okulary jakie istnieją to coś w stylu poniżej PozdrawiamWiktor 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seti_m Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Wyczerpująco ... Dzięki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Priv [emoji6]. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybkarz Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek66 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Witaj Wiktor,mam nowy pomysł na ramki,poproszę adres do wysyłki nowych ramek do moich okularów te które dałem wczoraj na garażowej bedą raczej nieaktualne.Janusz Panak604165575 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Wysłałem SMS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Wracając jeszcze do tematu szkieł "rozjaśniających" przykład zdjęć zrobionych przez soczewkę "rozjaśniającą" i "nie ściemniającą" Myślę że komentarz zbędny, wszystko widać Edytowane 1 Października 2019 przez Wiktor 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Cześć, interesuję się takimi oksami, napisałem priv'ka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ta nie ściemniająca jest z polaryzacją? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Ta nie ściemniająca jest z polaryzacją?Oczywiście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lofix Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2019 WitamMam taką wadęOp +6.0Ol +5,5/1,0 x 60°Jaki będzie koszt szkieł ?Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Witam priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rraptor Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ma ktoś numer tele do autora wątku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 http://domwzroku.pl/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Ma ktoś numer tele do autora wątku ?Zawsze można zapytać na PW PozdrawiamWiktor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi