mateusz998 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Czym robicie nacięcia pod ster? Próbowałem brzeszczotem, ale wychodzi to niezbyt równo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extensa Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 ja robie zwykłym nożem tapicerskim za 4 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Najlepsze to mała szlifierka do ręki, z odpowiednia tarczką, dremel albo proxxon. Można też zrobić jakiś prosty przymiar (w kwestii równo czy nie) z bardzo twardego drewna i jechać brzeszczotem ale cienkim, potem rozszerzać większym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 dokładnie -szlif cienki i poprawka szersza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ja ustawiam w imadle ksztaltke woblera pod odpowiednim kątem i brzeszczotem nacinam. Dremelem sie boje, bo czasem tarcza lubi sie kruszyc, a nie jest mile chyba oberwac odlamkiem niby mam tarcze do drewna ale temu tez nie ufam bedac na lini "strzalu". co innego nacinajac rowek pod drut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dremelem sie boje, bo czasem tarcza lubi sie kruszyc, a nie jest mile chyba oberwac odlamkiem niby mam tarcze do drewna ale temu tez nie ufam bedac na lini "strzalu". co innego nacinajac rowek pod drut. Polecam tarczę diamentową. Zero obaw przed odpryśnięciem, precyzyjne otwory, łatwe ich poszerzanie, jeśli będzie używana tylko do wobków, to jest niezniszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 To prawda mialem ja kiedys, ale pozyczylem znajomemu ktory ja skasowal. "Dobry zwyczaj nie pozyczaj" teraz uzywam tarcz weglowych, one sie bardzo latwo krusza, ale przy odpowiednim uzyciu wystarcza na 10-15wobkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dremelem sie boje, bo czasem tarcza lubi sie kruszyc, a nie jest mile chyba oberwac odlamkiem niby mam tarcze do drewna ale temu tez nie ufam bedac na lini "strzalu". Okulary ochronne! Wydatek 6zł. Nie tylko kruszące się tarcze, ale i odłamki żywicy, albo ołowiu potrafią trwale uszkodzić oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Mam wlasne stale okulary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Również polecam tarczki diamentowe najlepsze ma Proxxon ja mam taką od 3-4lat , tnie nie gorzej niż pierwszego dnia po zakupie , w lipe idzie jak gorący nuż w masło jedyne czego żałuje to ze nie kupiłem tej większej 38mm http://www.conrad.pl...A_17611_1512000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Można też kupić małą tarczę piłę stalową - mam taką i sobie chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Witam wszystkich chcialem zapytac czy jak wykąpie woblera ze sterem wklejonym w Lakierze Domalux poliuretanowym cos sie stanie czy tylko to wplynie na jego wyglad poniewaz mam juz woblera na paczatku wykąpanego w caponie Potem w bezbarwynm domaluxie piluretanowym gdy wyschnal wkleilem ster pomalowalem lakier do paznocki i teraz chcem jeszcze wrzucic z 2 warstwy domaluxa zanurzyc go i poczekac az wyschnie tylko nwm czy nic sie nie stanie ze sterem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Co Ty?Możesz śmiało lakierować, na pewno nic sie ze sterem nie stanie, co najwyżej lepiej uszczelnisz miejsce wklejenia steru Pozwodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dziekowa ;] To zaczne tak robic Bo kurde jak robilem ze Wklejalem stelaz lakier itp i chcialem wyciac miejsce na ster To problem mialem bo stelaz przeszkadzal a tak to zrobie wobka wytne miejsce na ster dopasuje stelaz ze sterem wkleje wszystko i bedzie git ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Można tak robić,ale później kilka razy stukniesz mocniej o kamienie,to z przodu ci odejdzie,później znowu kawałek odejdzie,będzie sterczał itp.Lepiej od razu obliczyć gdzie ma być ster,a gdzie ma być stelaż.Pozdro600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 No to wiadome. ja na przykład daje ster przed ostatnią warstwą lakieru i na ter idzie tylko jedna warstwa lakieru i nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam wszystkich mam pytaanie ostatnio w piwnicy zostawilem lakier Domalux Do parkietow Połysk bez barwny w puszcze a zamkniencie jest po giete troche i jest dostep powietrza dzisiaj otworzyłem go jest masakryczna galareta na spodzie wybralem troche i wywalilem teraz lakier jest strasznie gęsty w jakiej temp moge go przechowywac czy w domu lepiej bedzie czy w piwnicy albo co moge zrobic zeby sie nie zepsul bo szkoda Prawie calej puszki Litrowej nadal jest troche galaretowaty ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Rafał tu masz odp na dole jest foto, nie znam lepszego sposobu. Jak już jest galaretka to nie odratujesz, ale na przyszłość się przyda. Nie otwieraj nigdy puszki, rób dziurkę i zatykaj jak na foto: http://www.corona-fishing.pl/Grupy/Warsztat/WARSZTAT_SS/25,forum_posty,807,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 no jeszcze mozesz cos zdzialac rozpuszczalnikem ,i tak jak wobler pisze sposob zajebisty, albo do zamrazarki wloz tez spokojnie 3-4 miechy wytrzyma i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 dzieki za rady ale nwm czemu ten link sie nie otwiera ze zdjeciem ;/ w sensie otwiera sie ale zadnego zdjecia nie widze ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Wchodzisz w linka i poczytaj trochę i się tam rozglądnij, niżej jest foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 Witam. Dziś postanowiłem pomalować nową serię wobków, więc otwarłem nową puszkę lakieru Domalux Classic silver półmat i jakież było moje zdziwienie gdy przelewałem go do słoiczka. Normalne mleko.Dodam że sprawdziłem starą puszkę czy to aby ten sam lakier. Nazwa ta sama ,tylko różnica jedna - nowy jest zakręcany plastikową zakrętką a nie tradycyjnie deklem. Poprzedni był przeżroczysty.Moje pytanie: lakier się zmienił czy co?Nie trzymałem go w chłodnym miejscu.Mam nadzieję że nie zmienił właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 (edytowane) Zrąbany lakier.W sklepie już go szlag trafił najprawdopodobniej.Te z zakręcanym wieczkiem są ok.Ja tym maluje ale goldem i wogóle nie przelewam to żadnych słoiczków.Pucha litrowa schodzi mi w 2tygodnie. Edytowane 31 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 No to pięknie. Muszę zasuwać do sklepu po nowy. Spróbuję tego golda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 A czym różni się gold od silvera Tomku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi