loko86 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Było juz 1000razy o tym jak strugać. Owijasz kciuka taśmą i strugasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Tak a po 200000 razie masz już stalowe kciuki :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ze struganiem nie ma problemu, robię sobie nakładkę na palec z paska gumy. Owijam palec sklejam i mam osłonkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Ale panowie... nie chodzi mi o palce , kit z nimi - zrosną się.Bardziej mnie interesuje jak takie małe wobki strugać żeby to wyglądało jak robak a nie kawałek patyka z oczkiem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Hmm nie wiem czy akurat o to konkretnie ci chodzi ale ja np używam nożyka modelarskiego z wymiennymi końcówkami coś takiego jak poniżej:http://allegro.pl/noz-skalpel-precyzyjny-dedra-ostrza-9mm-etui-nozyk-i2956660514.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 No powiem Ch....nia z drewutnią. Za bardzo elastyczny i zajechać się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Wiem że wzorów dużo,ale jak takie malućkie robactwo wyważyć. Czy zda to egzamin w mojej wyżej wymienionej metodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Nie robię wcale takich robaków bo mi na nerwy to działa Ale z tego co pamiętam qmpel który robi za..biaszcze robale(dzięki,że mi przypomniałeś,muszę trochę wycyganić :-))bardzo mało do tego używa nożyków,wiekszość pracy to papier ścierny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 jeśli z balsy to 90% roboty to papier ścierny, w lipie tez dużo jednak wstępnie nożykiem/szlifierką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 WitamMożna też pobawć się pilnikami iglakami wiecej czasu zajmuje ale palce całe .Ja nimi piłowałem nawet 0,5cm malenistwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Pytanko do "oklejaczy materiałem" wobków:Na łączeniach zostaje dość spora krawędź po połączeniu materiałów, oczywiście można trochę przyciąć i jeszcze trochę papierem załatwić ale mimo wszystko zostaje ciut i nijak się tego pozbyć. Podejrzewam że będzie trzeba użyć trochę więcej warstw lakieru do pokrycia. Jak sobie z tym radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Przy oklejaniu materiałem zrób zakład i jak klej trochę przyłapie obetnij skalpelem obydwie warstwy żeby były na styk bez zakładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś poniżej fotka w jaki sposób oklejam: Czyli niejako nie robię zakładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Właśnie cały szkopuł w tym żeby ją zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 A tak jeszcze odnośnie oklejania: Próbował może ktoś okleić wobka korą brzozową? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muskellunge Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Ma ktoś porównanie twardości balsy z Graupner Andino do Panama balsa? Niby ta Graupnera średnio miękka a Panama średnio twarda,ale czy w praktyce duza różnica jest? Ja mam ta pierwsza,ale za miękka jest.Znaczy się do małych woblerów idealna,ale do dużych się słabo nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Hej Hmmm przeoczyłem bo myślałem że mam odpowiedni lakier domalux super bodajże a niestety mam siakiś inny czyli ten:http://www.domalux.pl/produkty/p/lakier-do-malowania-przedmiotow-drewnianych Zauważyłem że lekko zażółca jak jest więcej warstw. Z każdym się tak dzieje? Pytanie także czy ktoś używał tego alkilak-a? i czym on w ogóle się nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ten Alkilak jest do d...y długo schnie i żółty strasznie, kup Domalux silver classic i zobaczysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 No właśnie żółć się wpiernicza. Aha czyli tak jak się domyślałem to nie ten .Dzięki Piotro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie dość że zółknie, to jak wyschnie pęka jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ehhhh pierwszy fail zaliczony znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ten Alkilak jest do d...y i brzmi jak choroba weneryczna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panga1 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Przykładowe woblerki oklejone tkaninami.witam jakimi materiałami oklejasz i gdzie je można kupić pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 witam jakimi materiałami oklejasz i gdzie je można kupić pozdro. Pasmanteria jak tu ktoś dobrze zauważył to 2 dom lurebuildera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Pytanko: Czym najlepiej pomalować ołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi