woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 1. Zalane lakierem lub żywicą oczko w woblerze.2. Wiertło o średnicy 1 mm, przewiercić i kilka razy boczną krawędzią wiertła "dookoła", poszerzając otwór.3. Nożykiem usunąć pozostałości. Cała operacja nie trwa więcej jak 10 sekund. Czyli na wobler poświęca się do pół minuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Użytkownik1 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 busz231 to jaki lakier twoim zdaniem najlepiej stosować do woblerów.Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 1. Zalane lakierem lub żywicą oczko w woblerze.1.JPG2. Wiertło o średnicy 1 mm, przewiercić i kilka razy boczną krawędzią wiertła "dookoła", poszerzając otwór.2.JPG3. Nożykiem usunąć pozostałości. Cała operacja nie trwa więcej jak 10 sekund. Czyli na wobler poświęca się do pół minuty Podoba mnie się spróbuję przy najbliższej okazji. Dzięki za pomoc. Mam drugie pytanie czy ktoś robi nacięcia pod ster dremelem?? Jeśli tak to jaką tarczę do tego najlepiej kupić?? Z góry dzięki i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 https://www.google.pl/search?q=dremel+tarcza+diamentowa&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&imgil=-gTC3xrwI8sA4M%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQWiQdQHjF0k7S9hWGh5-GK2OdnlQE90Of_7QNFkVNB4y3Fxw_OBg%253B520%253B490%253BKw2M-VKz-GAMJM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Farchiwum.allegro.pl%25252Foferta%25252Ftarcza-diamentowa-22mm-do-dremel-z-trzpieniem-i3319312818.html&source=iu&usg=__lJu3162aj3uiY6rF1bB6WxEItpY%3D&sa=X&ei=ilT6UoHfHs6w7AaB6IGAAg&ved=0CHUQ9QEwCA&biw=1024&bih=673#facrc=_&imgdii=_&imgrc=-gTC3xrwI8sA4M%253A%3BKw2M-VKz-GAMJM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bit-tech.pl%252Fallegro%252Fimg%252Ftarcze%252Fdiamentowa_trzpien_bt_z_1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Farchiwum.allegro.pl%252Foferta%252Ftarcza-diamentowa-22mm-do-dremel-z-trzpieniem-i3319312818.html%3B520%3B490 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Pytanie odnośnie szpachlówki... szukam jakiejś, ktora nada się do drewna oraz do pcw, zależy mi na tym by była nietoksyczna przez drogi oddechowe (wszystkie novol'a odpadają). Znalazłem coś takiego jak wamod putty, niedrogo wychodzi, ale może znacie coś innego w większych opakowaniach i wspomnianej nietoksyczności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 maykel spróbuj szpachli akrylowej elestycznej, wczoraj z ciekawości spojrzałem na etykietę i było napisane, że do tworzyw sztucznych też się nadaje, kosztuje to niewiele więc chyba warto sprawdzić, jak chcesz szczegółów co do tego wyrobu to dziś wieczorkiem mogę zerknąć na dokładne dane producenta i podeślę info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Szybkie pytanie Psikałem właśnie brzuszki na biało motipem w boleniówkach (na 2 warstwy domaluxu) i delikatna mgiełka białego pojawiła się na bokach woba. Tragedii nie ma, ale mnie to denerwuje trochę. Na chemii się nie znam, więc mam pytanie. Czym to zmyć po bokach, by boczki były czyściutkie i aby lakier mi się czasem nie zmatowił?Jak już oczyściłeś boczki to mam radę na przyszłość. Malując brzuszek woblera trzymaj go przez kawałek złożonego na pół kartoniku, który przykryje boczki, ale na tyle że psiknięty brzuszek ma łagodne przejście na krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jak już oczyściłeś boczki to mam radę na przyszłość. Malując brzuszek woblera trzymaj go przez kawałek złożonego na pół kartoniku, który przykryje boczki, ale na tyle że psiknięty brzuszek ma łagodne przejście na krawędziach. Dzięki za cenną wskazówkę. Z pewnością wykorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 maykel spróbuj szpachli akrylowej elestycznej, wczoraj z ciekawości spojrzałem na etykietę i było napisane, że do tworzyw sztucznych też się nadaje, kosztuje to niewiele więc chyba warto sprawdzić, jak chcesz szczegółów co do tego wyrobu to dziś wieczorkiem mogę zerknąć na dokładne dane producenta i podeślę info byłbym wdzięczny jakbyś podał chociaż nazwę produktu pytanie... czy szpachla akrylowa w momencie gdy pęknie lakier wierzchni po nasiąknięciu nie zacznie się rozpuszczać mimo wcześniejszego utwardzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Chciałbym zapytać o wykorzystanie spinaczy biurowych jako drut na stelaż. Czy ktoś próbował? Ma jakieś doświadczenia? Wiem że ktoś o tym pisał ale nie mogę znaleźć. Materiał to tani i łatwo dostępny ale jakby mi miały wobki pordzewiec po sezonie łowienia to nie ma się co bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 pordzewieją na pewno, nie ma sensu robić ze spinaczy. Drut nierdzewny nie jest aż tak drogi i nie ma co tutaj oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 maykel, producent szpachlówki http://www.sbs-sim.pl/konmas-szpachla-akrylowa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitalis24 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 szpachlowałem nią ale bez zadowalających efektów słabo z twardością kupiłem novola uni 0 problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Witam, mam kolejne pytanie czy jedna warstwa farby podkładowej wystarczy do woblerów kleniowych i boleniowych bo póki co daję więcej warstw i wydaje mi się że przez to moje wobki wychodzą nieco przy ciężkie np: wobler 3 cm waga jakieś 4g. Z góry dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 To zależy jak przygotujesz korpus do lakierowania...ja daje jedną warstwe emali nitro i mi styka. Pozniej szlifuje papierkiem 240 i maluję. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Ze względu na to że nie robię partiami bo to moje początki choroby zwanej Woblerozą Utwardzam i zabezpieczam korpus zwykłą kropelką ( dosyć grubą warstwą)... Pozdro! Edytowane 21 Lutego 2014 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nepster Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam ....jestem tu nowy na forum i żółtodziób w dziedzinie woblerów....bardzo proszę mi napisać co sądzicie o wypełnianiu miejsc gdzie dałem ciężarki oraz stelaż do mocowań kotwic klejem Patex Fix ?? Właściwie robię to klejem Poxipol (epoksydowy dwuskładnikowy-każdy go zna) ale znalazłem dużą ilość Patexu i pytanie takie mi się nasunęło .....czy ten klej będzie dobry do wypełnienia tychże miejsc ?? Z góry dziękuję i Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 (edytowane) Proszę o pomoc w wyborze miejsca umieszczenia obciążenia w dwóch modelach wobków: jerku i gliderze. Jerk 8cm (chciałbym, aby pracował coś ala Slider, tonący) Glider 11cm (na płytką wodę) Materiał, z którego wykonane są korpusy to miękkie pcw (tylko z nazwy - wersja standard, umiarkowanie spieniona), grubości 19mm. Zastanawiam się jeszcze, ale stelaż prawdopodobnie przez całość.Z góry dzięki za rady i pomysły. Edytowane 24 Lutego 2014 przez maykel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Zrób tak i będzie ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 a najlepiej było dać to w sobote tomasowi i by Ci zrobił na taczke tego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Hehe, zamiast łowić coś czego i tak nie było, strugalibyśmy na tym pniu woby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 a najlepiej było dać to w sobote tomasowi i by Ci zrobił na taczke tego materiału dopiero dzisiaj znajomy mi wycięte korpusy przywiózł no właśnie... może chcesz tomas się tym zająć w wolnej chwili, jakoś Twoje malowanie bardziej mi pasuje niż moje własne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 dopiero dzisiaj znajomy mi wycięte korpusy przywiózł no właśnie... może chcesz tomas się tym zająć w wolnej chwili, jakoś Twoje malowanie bardziej mi pasuje niż moje własne Spoko, pogadamy o tym na następnym wypadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Na ten moment nawierciłem otwory pod obciążenie, jak przyjdzie drut spróbuję zrobić jeszcze próbę z wkrętem i klejem epoksydowym, jak da radę uwiesić się na takim wobku nie będę kombinował ze stelażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Mam pytanko odnośnie sterów do popperów, wyszukiwarka nic mi nie znalazła. Zastanawiam się jak je wykonać, czy podgrzewać w jakiś sposób poliwęglan aż osiągnie plastyczność i przez docisk nadać mu pożądany kształt czy raczej dociskać go czymś rozgrzanym? Ktoś już wykonywał takie "talerzykowate" stery i może podzielić się jakimiś wskazówkami?Jeśli można podgrzać poliwęglan... to położyłbym taki krążek na wlocie do szklanej butelki, po podgrzaniu jak zrobi się elastyczny to docisnąć go delikatnie czymś do środka aby zrobił się wklęsły... dobra koncepcja? Wiem że można wydrążyć otwór w samym korpusie woblera ale chce mieć ten "talerzyk" większy od średnicy korpusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi