sukingad Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 20160510_234855.jpgPewnie za mało ołowiu dałeś do środka. Bo rozumiem, że oczkuje przy powierzchni, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Tak niby jest tonący ale od czasu do czasu oczkuje. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Jest jeszcze taka kwestia, że masz dosyć wysoko podniesiony przód, jak chcesz uniknąć takiego wychodzenia pyszczkiem do góry to próbuj robić przód bardziej w linii prostej- mniej więcej tak jak zaznaczyłem na zdjęciu. Unikaj też pozostawiania zbyt szerokiego łebka bo więcej materiału będzie wypierało przód i czeka Cię dużo poprawek zanim to skorygujesz. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaWoblerek Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam mam mały problem otóż mój lakier którego używam od jakiegos czasu na woblerze jest miękki Używam Hartzlacka i schnie w piwnicy przez prawie cały dzień w czym jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Suszarka do włosów i jazdaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Witam mam mały problem otóż mój lakier którego używam od jakiegos czasu na woblerze jest miękki Używam Hartzlacka i schnie w piwnicy przez prawie cały dzień w czym jest problem Ja susze w piewni w bloku i nie mam żadnego takiego problemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Pewnie pośpiech! Każda warstwa (kleje, szpachle, podkłady, farbki i lakiery) musi swoje odczekać, utwardzić się. Jeśli coś wydziela się pod spodem (jakaś reakcja) to problemy z utwardzaniem i kolory mogą się zmieniać, okleiny odparzać itp. Końcowe warstwy poliuretanu możesz dawać jedna na drugą po wstępnym wyschnięciu (w ręce da się brać), ale ostatnia tak utwardza się około tygodnia do właściwej twardości. Edytowane 12 Maja 2016 przez *Hektor* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jest jeszcze taka kwestia, że masz dosyć wysoko podniesiony przód, jak chcesz uniknąć takiego wychodzenia pyszczkiem do góry to próbuj robić przód bardziej w linii prostej- mniej więcej tak jak zaznaczyłem na zdjęciu. Unikaj też pozostawiania zbyt szerokiego łebka bo więcej materiału będzie wypierało przód i czeka Cię dużo poprawek zanim to skorygujesz.post-60687-0-78398500-1462917149.jpgDzięki wielkie za odpowiedź. Znalazłem chwilkę czasu i skoczyłem przetestować go w wodzie a nie w wannie i problem wyskakiwania zanikł chociaż i tak jak an swoją gramaturę czyli ok 30 gram pracuje bardzo płytko max 70cm także może być całkiem przyzwoity na płytkie łowiska, ale i tak wszelkie uwagi które mi pokazałeś na pewno zastosuję przy produkcji kolejnych woblerków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 WitamCzy podkład w sprayu samochodowy nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam mam mały problem otóż mój lakier którego używam od jakiegos czasu na woblerze jest miękki Używam Hartzlacka i schnie w piwnicy przez prawie cały dzień w czym jest problem za zimno Suszarka do włosów i jazdaaa Hartzlack, jeżeli dobrze panowie przeczytali utwardza się pod wpływem wilgoci z powietrza, temperatura pracy 15-25 stopni.Kolega nie zdefiniował co oznacza miękki lakier.Jeżeli bierzesz wobler w ręce i na lakierze zostają odciski palców to sprawdź najpierw datę ważności lakieru.Jaka jest temperatura w jakiej suszysz?Ile położyłeś warstw?Jeżeli położyłeś wiele warstw to w jakim interwale czasowym kładłeś kolejne warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 WitamCzy podkład w sprayu samochodowy nada się?Bardzie nadaje się podkład kolejowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 WitamCzy podkład w sprayu samochodowy nada się?Tak, wyrównuje i utwardza powierzchnię. Bardzie nadaje się podkład kolejowy.No bez jaj, proszę. Takie żarciki są czasem nawet i fajne, ale nie w stosunku do kolegi, który napisał dopiero kilka postów. Najpierw pomoc, żarty później.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Oj WzB bez humoru dziś? Stosowanie podkładu ma wiele zastosowań:- wytworzenie jednolitej powierzchni- zwiększenie adhezji dla głównej farby- uzyskanie konkretnego odcieniu koloru głównej warstwyitd..Piotrek poprosił o doprecyzowanie pytania, a ja tylko to ubarwiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Czemu tak się dzieje?! Cała partia jaka zaszpachlowałem zapadła się do środka tak jakby i rozepchało dół woblera. Szpachla to Superprofi do drewna biała. Edytowane 13 Czerwca 2016 przez tom3k_lubin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Wydaje mi się, że to wina zbyt grubej warstwy szpachli i po prostu pękła...Spróbuj na 2 razy. Albo użyj szpachli Novol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Za pierwszą warstwą się troszkę zapadło i poprawiłem drugą po około godzinie i się narobiło... Ta profi mi pasuje bo nie jest taka twarda jak novol po wyschnięciu ,bo ten novol to to je kamień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 To prawda ale dzięki temu obywa się bez kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jeżeli nacinasz głęboko, więcej niż 50% wysokości korpusu, to polecam przeciąć na dwie połówki. Ścisnąć imadłem na wikol, po wyschnięciu ewentualną mikro szczelinę zaszpachlować tym profi i masz idealnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Proszę o jakąś rade kupiłem spraye uniwersalne najtańsze pomalowałem wobka wyszedł bardzo dobrze, wkładam w lakier także najtańszy firmy dragon, lakier do drewna poliuretanowy i wobec caly popękał, czy jak zmienię lakier na domalux to pomoże czy to wina sprayów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Też tak miałem. Z dragonem to jest ruletka, zeżarł mi farby, które nie powinny reagować z lakierem, widocznie leją rozcieńczalnika na oko. Kup domalux albo hartzlack. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Chyba tak zrobię bo i tak muszę go kupić i tak nawet jeśli spraye się nie nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Chyba tak zrobię bo i tak muszę go kupić i tak nawet jeśli spraye się nie nadają. Jeśli chodzi o powłoki, szpachle, farby to proponuję trzymać się tego co już dawno jest sprawdzone i nie przesadzać z szukaniem tańszych materiałów. To nie jest aż tak duża różnica w przeliczeniu na pokrycie jednej sztuki woblera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Chyba tak zrobię bo i tak muszę go kupić i tak nawet jeśli spraye się nie nadają.Mała szansa, żeby to spray się nie nadawał, no chyba, że nie poczekałeś aż wszystko dokładnie wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi