pikeft Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Ja zapytam o taką rzecz ,mianowicie ile czasu czekacie od momentu malowania (ja maluje akrylami w sprayu) do moczenia w hartzlacku aby nie zmyło farb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Aż wyschną 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Aż wyschną Mocno dyplomatyczna odpowiedź Pytam bo nie chcę przy kolejnej partii gafy strzelić,teraz już poczekam dłużej bez pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jedyna sensowna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jest napisane w piśmie: kolejną warstwę nakładał będziesz po całkowitym wyschnięciu poprzedniej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 W takim razie puściłem 1 warstwę lakieru na kolejne potworki.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Ja zapytam o taką rzecz ,mianowicie ile czasu czekacie od momentu malowania (ja maluje akrylami w sprayu) do moczenia w hartzlacku aby nie zmyło farb? Lakierowałem wczoraj w hartzlacku pierwszy raz po około 15 minutach od malowania farbami akrylowymi jeszcze były lekko mokre i nic się nie zmyło.Moje pierwsze wobki wyglądają tak. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez hvast87 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Jak skończę kolejne w których aktualnie schnie klej to też wezmę się za kilka maluchów,jak na razie same jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Lakierowałem wczoraj w hartzlacku pierwszy raz po około 15 minutach od malowania farbami akrylowymi jeszcze były lekko mokre i nic się nie zmyło.Moje pierwsze wobki wyglądają tak. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł.To,ze Ci się udało nie znaczy,że tak będzie zawsze. Generalnie jest zasada, że kolejną warstwę nakładamy po utwardzeniu(wyschnięciu) poprzedniej.Dobra zasada, pozwala uniknąć niemiłych niespodzianek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Czy do 200 zł kupię aerograf który będzie się nadawał do malowania woblerów? Może macie jakieś sprawdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Kup sobie za te pieniądze jeden Tg180 i jeden Tg130. Powinno wystarczyć na komplety z dodatkowymi dyszami, iglicami i przewodami powietrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) A jakiś tani kompresor do tego?Coś czytałem że z lodówki da się zrobić. Edytowane 13 Grudnia 2016 przez hvast87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Lodówkowiec najlepszy, są ciekawe na olx często. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jest teraz nawet jeden ale cena podejrzana...bo 50zł. I mały zbiornik 1L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 http://allegro.pl/aerograf-tg138-z-kompresorem-zestaw-modelarski-0-3-i6474819195.html jest to coś warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Szybko się z takim rozprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Lepiej zostać przy farbkach akrylowych? Skoro miałeś to napisz co jest z nim nie tak, może na moje potrzeby jest wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 ten zestaw z linku allegro to aero jest ok ale kompresorek bedzie sie szybko grzal ,zalezy ile bedziesz malowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Ja na moich woblerkach owadopodobnych, czarne kreski wykonuję markerami permanentnymi. Lakier Domalux /stara partia/ i wszystko było w porządku, ostatnio polakierowałem hantzlackiem i kreseczki się rozmyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 ten zestaw z linku allegro to aero jest ok ale kompresorek bedzie sie szybko grzal ,zalezy ile bedziesz malowal Raz na weekend kilka woblerów mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 to da rade chociarz ja bym wolal kupic lodowkowca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Miałem ten kompresor i wytrzymał 2 miesiące a malowałem nie za dużo. Później wył piszczał aż jakiś zawór puścił i odpuściłem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 W takim razie póki co odpuszczę, dzięki. Może dokupię jakieś spreje akrylowe i pobawię się z folią aluminiową, będzie sensowniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jak kilka woblerów przy weekendzie to jest ok. Poszukaj z innym aerografem bo tam jest chyba ten ze słoiczkiem pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jak Ci się nie spieszy to poczekaj na okazję na olx albo allegro. Ja na olx-ie wyrwałem proxxona z butlą za 250zł. Szatan hula czasem cały dzień i nawet nie zipnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi