peekol Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 To wiem, do kleniówek wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Cześć, potrzebny mi cienkopis, który nie spłynie w domaluxie. Uni pin się sprawdzi? Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Ecco Pigment Faber Castell 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmura Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Dziękuje[emoji4] Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 @Hesher a nie wiesz czy ten ecco faber baber coś tam nie spływa przy lakierowniu żywicą epoksydową Pozdrawiam nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Chemia go nie bierze, ewentualnie możesz rozmazać mechanicznie pędzelkiem bo on się zmywa tak jak normalny cienkopis. Rożnica jest taka, że zostawia bardziej wyraźną kreskę i średnice końcówki zaczynają się od 0,1 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 A jaki to dokładnie HartzLack? Od niedawna używam HartzLack Super Strong i jest przezroczysty jak woda. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony - wysycha/twardnieje szybciej niż poprzednio używany Domalux Silver i mam wrażenie że po wyschnięciu jest twardszy. Tylko błyszczy się jak psu... Następnym razem spróbuję chyba półmat.Mialem jakis HartzLack Extra cos tam :-P Tak wyglada [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Jak HartzLak super strąg za mocno się błyszczy to spróbuj półmat powinien być lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Wyglada jakby pomylily Ci sie puszki i zamiast lakieru przelales coca cole :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 @radekc1991 faktycznie słabo, raczej coś z nim jest nie tak. Jak w puszce już taki jest i termin ważności nie minął to spróbuj reklamować.U mnie wygląda to tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 panowie małe pytanko do wprawionych malarzy.kupiłem sobie ostatnio aerograf ( kompresor posiadam 24L )chodzi mi bardziej o to jak rozcieńczać i ile farby które posiadam. Farby Akrylowe w tubkach są dość gęste próbuje z wodą ale nie wiem jaka ilość i czym aplikujecie niewielkie ilość do pojemniczka w aero mój ma zbiorniczek na górze. sam z tego co wywnioskowałem po kilku godzinach testów że wody musi być więcej niż farby a nakładam pędzlem do środka i probuje coś malować choć raz wyjdzie fajny efekt to nieraz farba spływa lub jest za gęsta i całkiem nie chce malować tylko chlapie kropkami gęstymi. Na kompresorze mam ustawione 2 Bar na wyjściu gdyż mniej jakoś nie szło malować. i mogę regulować teraz trochę tym pokrętłem w aero dopływ powietrza. coś doradzicie ?nie chcę wydawać znowu kolejnej 100zł na kolejne farby jak te mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 http://jerkbait.pl/topic/66223-farby-modelarskie-w-pytaniach-i-odpowiedziachhttp://jerkbait.pl/topic/12482-farby-do-aerografuTo dwa tematy, które zawierają sporo pomocnych informacji. Również niektóre podpowiedzi znajdziesz tutaj:http://jerkbait.pl/topic/20104-aerograf-w-pytaniach-i-odpowiedziach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Temat rzeka. Dam Ci trzy rady.1. Farbę należy rozrabiać wodą destylowaną albo thinnerem do akryli (ja mam Testorsa i Vallejo) do konsystencji mleka.2. Do pojemniczka, w którym rozrabiasz wrzuć zbijaki- ja wrzucam 2-3 kulki do ASG.3. Najważniejsza- jak już myślisz, że masz rozrobioną idealnie farbę- pomieszaj jeszcze 5 minut. Sprawdza się Czasem jak do przesady wymieszałem farby to kładły się tak idealnie jakby to była inna firma i kilka klas lepsza farba. Plus rada chopa z budowy- po wymieszaniu odstaw na 5 minut, żeby się zgryzła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 (edytowane) panowie małe pytanko do wprawionych malarzy.kupiłem sobie ostatnio aerograf ( kompresor posiadam 24L )chodzi mi bardziej o to jak rozcieńczać i ile farby które posiadam. Farby Akrylowe w tubkach są dość gęste próbuje z wodą ale nie wiem jaka ilość i czym aplikujecie niewielkie ilość do pojemniczka w aero mój ma zbiorniczek na górze. sam z tego co wywnioskowałem po kilku godzinach testów że wody musi być więcej niż farby a nakładam pędzlem do środka i probuje coś malować choć raz wyjdzie fajny efekt to nieraz farba spływa lub jest za gęsta i całkiem nie chce malować tylko chlapie kropkami gęstymi. Na kompresorze mam ustawione 2 Bar na wyjściu gdyż mniej jakoś nie szło malować. i mogę regulować teraz trochę tym pokrętłem w aero dopływ powietrza. coś doradzicie ?nie chcę wydawać znowu kolejnej 100zł na kolejne farby jak te mam.WitamKup sobie kilka strzykawek i igieł do nich,Takie 10 cm3 najlepsze jak niewiele malujesz,Zaciskasz igłę - masz szczelne zamknięcie do strzykawki.Wyjmujesz tłoczek,wyciskasz przykładowo 3 cm3 farby, dolewasz tyle samo wody.Wkładasz tłoczek i mieszasz.Próba malowania jak za gęsta nadal - dolewasz kolejny cm3 wody,lub mniej,lub więcej...dojdziesz ile dla danej farby tej wody potrzeba.W takiej zamkniętej igłą strzykawce masz po rozrobieniu gotową farbę.Nawet jak zostawisz na pół roku i się rozwarstwi - wystarczy znów pomieszać i jest ok. Wyciskając z tubki staraj się robić to tak,aby w tubce nie zostawało powietrze.Podobnie gdy w strzykawce zostanie farba - wyciśnij tłoczkiem powietrze i dopiero zamknij.Ciśnienie możesz podnieść do 3 bar...Pozdrawiam Romek Edytowane 23 Marca 2017 przez eRKa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Panowie a jakieś sprawdzone wentylatory żeby zamontować jako wyciąg w pracowni?? Lub inne rozwiązanie? Glownie do malowania i lakierowania oraz żeby wyciągał smród związany z odlewaniem gum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fubu08 Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 dzięki panowie za pomoc właśnie myślałem nad strzykawka. tak maluje niewiewle dla własnego użytku.popróbujemy i się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil750 Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Witam mam pewien kłopot moze ktos podpowie jest na forum sporo o podkładach ale ja mialem stracha ze taka emalia akrylowa mi zakryje łuski, a kilka godzin nad kazdym wobkiem spedzilem. Wiec nalozylem capon pędzlem starannie 2 razy i zaczęłem malowac aero pierwszy raz farbami vallejo. Spodobal mi sie patent na malowanie pod kątem łusek najpierw na czarno a potem pod przeciwnym kątem kolorem ale okazało się że czarnego nie sposób pokryć i drewno pije farbę. Jaki podkład powinienem zastosować zeby nie zakleił łuski a dobrze trzymał farbę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Emalię akrylową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Do drewna to drewnomal. Kolego - przy tak głębokich łuskach które wyrzeźbiłeś to każdy będzie dobry i nie zakryje... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Panowie jak sie nazywaja te szczypce. Chce je kupic a nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 3 minuty szukania a jak poszukasz 15 to na pewno znajdziesz może tańsze albo lepsze.http://allegro.pl/kleszcze-do-drutu-3-stopniowe-wklesle-i6758242521.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 ja kupowalem gdzies po 8 pln za sztuke ,jak znajde to wkleje link 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 @radekc1991 - szukaj kleszczy wklęsłych lub okrągło-wklęsłych. Najłatwiej dostać w sklepach jubilerskich, nphttps://nowa.e-pat.pl/kleszcze-okraglo-wkleslehttps://nowy.pasart.pl/nc-1055-szczypce-precyzyjne-okraglo-wklesle,p,44775.htmlhttps://www.sklep.planetart.pl/kleszczewklesle/kleszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Mam małe pytanko do bardziej doświadczonych dłubaczy. Czy multiszlifierka akumulatorowa wystarczy do domowego dłubania woblerków na własny użytek czy to raczej szajs i nie warto się w to pchać? Pytam ponieważ mam w domu 2-letnią pociechę, czas na robotę mam raczej jak już śpi a akumulatorowa z pewnością tak nie hałasuje jak zwykła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 W nocy wszystko hałasuje, kup porządne noże i strugaj. Kiedyś kupiłem minikompresor, którego właściciel pozbywał się właśnie ze względu na to, że w nocy za bardzo hałasował kiedy spało jego małe dziecko- kompresor pracuje mniej wi ęcej jak pompka do akwarium Mogę Cie też zapewnić, że multiszlifierka o wiele bardziej syfi i na to nie ma rady. Do domu się nie nadaje chyba, że masz jakiś kąt, gdzie możesz nabrudzić ale najprawdopodobniej i tak się rozniesie po reszcie chałupy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi