Skocz do zawartości

"Wobleroza" - abc żółtodzioba...

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie a czy zamiast drutu nierdzewnego można zastosowac miedziany drut na stelarze? Przekrój 0,8mm?

Jeśli przewidujesz duże straty w przynętach to czemu nie, robilem tak kiedys woblery na klenie wiedząc że na koniec sezonu pewnie i tak wszystkie zdążę urwać

A co powiecie na temat żywicy epoksydowej? Nada sie do umieszczenia stelażu, oczek wkrecanych czy nawet sterów? A jezeli nie to jaką zywice polecicie?

Stelaże wklejam na kleju typu kropelka tylko, że kupuje w sklepie modelarskim w opakowaniu 20g za jakieś 8 zł, co wystarcza na długi czas.

Klejenie jest bardzo szybkie, jednak nie wklejałem tym klejem oczek, ponieważ wole zrobić stelaż przez całego woblera. :)

A czy mamy tu specjalistów od woblerów na brzany? Chciałbym popytac Co I jak oraz z czym się to je bo chciałbym kilka sztuk zrobić dla siebie ale kompletnie nie mam pojecia jaka praca najlepsza bedzie dla woblera oraz wielkość I czy smukłe czy pękate.

• Like 1

Może i odpowiedź na to pytanie jest, ale mi się szukać zbyt nie chciało  :) .  Jakim klejem smarować wobler przed oklejeniem "amelinum"? Na jednym filmiku u znanego na forum Irasa widziałem przyklejanie Pattexem Classic. Ale chciałem wiedzieć co jeszcze się nadaje i czy po oklejeniu standardowo lakierujemy?

Capon jest nazwą własną lakieru firmy Domalux.

http://www.domalux.pl/produkty/domalux-capon-extra

Nie wiem, czy w Niemczech lakier ten jest dostępny. Ale bez paniki ;) Podobny można wykonać samodzielnie. Bierzesz dowolny bezbarwny lakier Nitro i rozpuszczasz go w proporcji 1 część lakieru + 3 części rozpuszczalnika. Mieszasz dokładnie i masz lakier, którym możesz zastąpić Capon :)

• Like 1

Capon jest nazwą własną lakieru firmy Domalux.

http://www.domalux.pl/produkty/domalux-capon-extra

Nie wiem, czy w Niemczech lakier ten jest dostępny. Ale bez paniki ;) Podobny można wykonać samodzielnie. Bierzesz dowolny bezbarwny lakier Nitro i rozpuszczasz go w proporcji 1 część lakieru + 3 części rozpuszczalnika. Mieszasz dokładnie i masz lakier, którym możesz zastąpić Capon :)

O! To ciekawy bajer. Może skorzystam. Kiedyś :)