sukingad Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zależy co będziesz ważył. Do woblerów wystarczy zwykła z allegro za 15 zł. Do kokainy zainwestuj w coś lepszego bo to nie wypada. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zależy co będziesz ważył. Do woblerów wystarczy zwykła z allegro za 15 zł. Do kokainy zainwestuj w coś lepszego bo to nie wypada.Mistrz celnej riposty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Dzięki Edytowane 2 Grudnia 2017 przez Muszka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 A jeszcze dopytam... Zabrałem się właśnie za wykonanie szablonów na komputerze pod woblery pstrągowe o długości 5 i 7 cm. Rzuty z boku i z góry. Woblery mają być oklejone folią aluminiową o grubości 0,48 mm. Ile wypadałoby odjąć tym szablonom, zarówno w długości, jak i szerokości, co by zachować wstępnie założone proporcje? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 A jakie to ma znaczenie. Pstrąg nie będzie sprawdzał z suwmiarką jaką długość ma wobler który ma zamiar zaatakować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 A jakie to ma znaczenie. Pstrąg nie będzie sprawdzał z suwmiarką jaką długość ma wobler który ma zamiar zaatakować. Jesteś pewien, że nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Po prostu chciałbym aby wobler miał dokładnie 5 cm a nie 5,1 cm bądź więcej długość i zachował ją w zamierzonej proporcji do całej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Jak doliczysz kułka ze stelarzu to I tak całość bedzie wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Po prostu chciałbym aby wobler miał dokładnie 5 cm a nie 5,1 cm bądź więcej długość i zachował ją w zamierzonej proporcji do całej reszty.Mam prośbę. Lub dobrą radę, zależy, jak na to spojrzeć.Weź się do roboty, przestań dzielić włos na czworo. Jak efekt finalny nie będzie Ci pasował, zmień/popraw. Zbędnym teoretyzowaniem zasłaniasz sobie nadrzędny cel - stworzenie przynęty. Podsumowując:Nie pytaj. Zrób. I miej z tego fan 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) A jeszcze dopytam... Zabrałem się właśnie za wykonanie szablonów na komputerze pod woblery pstrągowe o długości 5 i 7 cm. Rzuty z boku i z góry. Woblery mają być oklejone folią aluminiową o grubości 0,48 mm. Ile wypadałoby odjąć tym szablonom, zarówno w długości, jak i szerokości, co by zachować wstępnie założone proporcje? Z góry dzięki. Bez urazy Kolego - masz problemy, żeby dodać 0,48+0,48 ???????????????? (tyle przybędzie na szerokości woblera) A jak wyżej Koledzy pisali - to jest naprawdę bez znaczenia.To nie pasowania w mechanice, gdzie współpracują ze sobą elementy....To całkowita dowolność kształtów i kolorystyki. Tak - właśnie dowolność, jako,że nie ma wzorów, norm, zaleceń czy diabli wiedzą czego jeszcze,żeby zbudować fajną przynętę. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez eRKa 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Koledzy takie pytanie: czy Wam tez hartzlack po czasie żółknie? Woblery, które robiłem około rok temu, pożółkły, tam gdzie miały np. białe brzuszki, teraz są pożółknięte. Coś jest nie tak, czy ten lakier tak poprostu ma. zgóry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 6 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Mi tak się właśnie stało z moimi sumowymi baryłkami , ale myślę że to jakaś reakcja z farbą podkładową nitro ale nie jestem pewien.Ty malowałeś białą farbą czy podkładową zostawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Koledzy takie pytanie: czy Wam tez hartzlack po czasie żółknie? Woblery, które robiłem około rok temu, pożółkły, tam gdzie miały np. białe brzuszki, teraz są pożółknięte. Coś jest nie tak, czy ten lakier tak poprostu ma. zgóry dzięki Niczego takiego nie zauważyłem. Mam woblery z przed kilku lat, lakierowane Hartzlackiem Super Strong połysk. Nic się z nimi nie dzieje. Są używane, wielokrotnie moczone (łowione). Powłoka nie robi się ciemniejsza, nie żółknie. Może to właśnie, w Twoim przypadku, żółkną farby pod lakierem? Edytowane 7 Grudnia 2017 przez lenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Farby jakich używałem do tej partii to Motipy akrylowe spray i Vallejo air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 To nie lakier żółknie tylko farba podkładowa nitro Śnieżka. Mam 2 wobki jeden mam brzuch biały z podkładu nitro a drugi tez nitro ale dałem tam brokat taki wyciskany z tubki który miał klei w sobie i w tych miejscach gdzie jest brokat brzuch jest biały a w innych żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Koledzy takie pytanie: czy Wam tez hartzlack po czasie żółknie? Woblery, które robiłem około rok temu, pożółkły, tam gdzie miały np. białe brzuszki, teraz są pożółknięte. Coś jest nie tak, czy ten lakier tak poprostu ma. zgóry dzięki daj jakaś fotkę jak możesz, wtedy będzie łatwiej określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 nie mam tych wobków przy sobie niestety, poprostu tam gdzie biały brzuch, tam teraz jest pożółkłe. Faktycznie jest to podklad sniezka nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Na 100% to reakcja ze Śnieżka nic innego mi nie przychodzi do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zatem trzeba z niej zrezygnować czym zastąpić Śnieżkę? Co da podobna gładka i twarda powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Śnieżka supermal akrylowa wodna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 czemu rezygnować , wystarczy kupić białą farbę do aero i np brzuch lub całego pomalować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zatem trzeba z niej zrezygnować czym zastąpić Śnieżkę? Co da podobna gładka i twarda powierzchnię? Ja na podkład stosuję Motip, spray biały połysk. Duża puszka chyba 500ml na długo wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Nitro na podkład to kiepski wybór.Każde nitro to kiepski wybór.Akryle..lub - ja stosuję Drewnomal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Jeśli pokryje akrylami to nitro to chyba powinno być ok, bo inaczej cała partia w.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugly-hml Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Hmm... Może być też inna przyczyna. Może być, tak jak u mnie, że pierwsza warstwa lakieru ściekając zabiera małą część akryli którymi malowaliśmy wobka i zabarwia lekko brzuszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi