diopsyd Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Nie trzeba od razy wklejac steru. Mozna uzyc kawalka linijki umocowanej na wcisk jako ster "tymczasowy". Lakierujesz, delikatnie nacinasz lakier, ktory przykleil sie do linijki dookola naciecia, wyjmujesz, wklejasz finalny ster. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Podobnego patentu używam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekc Opublikowano 14 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2023 I polecam takie rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Panowie, przesledzilem.caly wątek i nie znalazłem info odnośnie wcierania pyłów perłowych na woblera. Wiecie może jak warstwa nadaje się do tego najbardziej? Ja robiłem próby na wyschniętej warstwie bezbarwnego akrylu i pyłek poprostu się po nim ślizga. Znowu po dodaniu pyłku do samego akrylu, nie daje zadowalających efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2023 Czyli chyba jeszcze nikt nie opanował tej techniki przez tyle lat. No nic, bedę kombinował dalej???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zajrzyj jak kobiety malują paznokcie tam wszystko jest wytłumaczone. Zresztą tam jest wiele rozwiązań przydatnych do naszych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zaglądałem i nawet jednej specjalistce zadałem pytanie, ale na razie nie udzieliła mi odpowiedzi. Pytanie czy taki lakier nie będzie reagował z akrylami czy poliuretanem.No nic, chyba będzie trzeba zrobić taką próbę i zobaczyć czy coś z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Panowie, przesledzilem.caly wątek i nie znalazłem info odnośnie wcierania pyłów perłowych na woblera. Wiecie może jak warstwa nadaje się do tego najbardziej? Ja robiłem próby na wyschniętej warstwie bezbarwnego akrylu i pyłek poprostu się po nim ślizga. Znowu po dodaniu pyłku do samego akrylu, nie daje zadowalających efektówSpróbuj zmatowić powierzchnię po lakierowaniu papierem 600-800 i wtedy wetrzeć masę. Nie powinno się już ślizgać. Jak będzie to grubszy papier. Powinno wyglądać dobrze, lakier ładnie wyciągnie zmatowienie przy kolejnej warstwie. Ja bym tak testował. Gdyby Hertzlak nie chciał trzymać się perły to sprawdził bym warstwę akrylu wodnego po perle i dopiero lakier główny. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Wydaje mi się że nie tędy droga, ale spróbuję Twojej rady ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Polakieruj woblera lakierem do parkietów, potem masz lakiery do paznokci z dyspersją najpierw daj warstwę takiego lakieru jak przeschnie w lampie uv na to wcierasz pyłki potem lakier do paznokci bezbarwny klar uv albo akryl i potem do parkietów jak wolisz i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 W tym kierunku właśnie chce iść tylko ciekaw jestem czy są takie lakiery bez utwardzania uv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 W tym kierunku właśnie chce iść tylko ciekaw jestem czy są takie lakiery bez utwardzania uvSą tylko teraz wszystko szybko ma być zrobione dlatego UV wypiera tradycyjne lakiery. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2023 Odnośnie wcierania pyłków na woblera, to jest to bajecznie proste a efekt jest powalający????Po położeniu hartzlacka, jak lakier będzie już na tyle suchy że nic się nie rozmazuje, malujemy sobie pędzelkiem pyłami po korpusie. Nadmiar pyłku zdmuchujemy i czekamy aż wyschnie do końca ta warstwa i moczymy ponownie w hartzlaku. To takie proste.Bierzcie i korzystacie ????Za około dwa dni wrzucę tutaj efekt moich zabaw z pyłkami ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Panowie, 5 warstw hartzlaka wystarczy dla boleniówki? Wobki oklejane folią ale po folii poszły dwie grube warstwy akrylu vidaron.faktury łuski już nie było widać po 3 warstwie lakieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 (edytowane) Wystarczy spokojnie. Jeśli to nie drewno, to nawet mniej. Ed. A nie, jak to oklejańce to daj te 5 warstw. Z folią jest taka lipa, że potrafi rozerwać całą powłokę. Na przyszłość daj tylko poliuretan, bo akryl jest miękkszy i będzie wszystko mocniej pracowało wewnątrz korpusu. Edytowane 20 Sierpnia 2023 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 20 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2023 5 już jest ale jutro dam chyba jeszcze tą szóstą dla świętego spokoju. A akryl dałem tylko po to żeby ewentualnie nie ścięły mi się spraye z hartzlakiem. I źle napisałem wcześniej. Po kaponie folia odtłuszczona, potem podkład akrylu zezbarwnego, spraye na grzbiet i brzuszek, znów akryl i 5 warstw hartzlaka a pomiedzi tym pyły perłowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Na folię czy do wyrównania nie lepiej było żywicę epoxy? Fakt że idealnie clear raczej nie jest. Ta tania. Droższa (np. do omotek) jest. Na spoinę i pod malowanie (brzuszek, ciemny grzbiet) to inny jej kolor nie przeszkadza. Wrzuć fotkę jakie pyły używałeś do tej próby która opisałeś wyżej. _______ Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Naczytałem się tutaj na forum że lepiej warstwy farby oddzielić od hartzlaka akrylem, więc tak zrobiłem. Tylko że strasznie gęsty ten vidaron, ale za to fajnie wyrównał powierzchnię między korpusem a folią. A pyły to te z modelarnia24 które stosuje się do odlewania gum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Naczytałem się tutaj na forum że lepiej warstwy farby oddzielić od hartzlaka akrylem, więc tak zrobiłem. Tylko że strasznie gęsty ten vidaron, ale za to fajnie wyrównał powierzchnię między korpusem a folią. A pyły to te z modelarnia24 które stosuje się do odlewania gumDużo taniej wyjdą Cię miki dodawane do cieni do powiek na allegro jest sporo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Ale po co mam kupować skoro mam sporo pyłów po odlewaniu gum ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2023 Ok. Dzięki koledzy za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Hej, Panie i Panowie potrzebuję namiaru na miejsce gdzie dostanę tkaniny typowo pod oklejanie woblerów. Allegro i inne nie mają ostatnio tego typu ofert...Z góry dziękujęPozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 3 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2024 Pasmanteria albo sklep z tkaninami . W pisujesz tkaniny metaliczne albo holograficzne i masz . Pierwsza z brzegu . https://www.terrymoda.pl/lama-czarna-wzorowana-02213-069-px370/?utm_source=Google+n%C3%A1kupy&utm_medium=ppc&utm_campaign=Lama+czarna+wzorowana+02213/069&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMInvbw9ZCQhAMVEz0GAB1niwBVEAQYASABEgIXifD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 29 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2024 Cześć. Parę lat minęło od czasu wyskrobania ostatniego woblera ale ku mojemu zdziwieniu skończył mi się drut. Potrzebuję kupić 1,2 mm. Powiedzcie proszę gdzie zaopatrzyć się w szpule ???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi