maniek44 Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Dziękuję za odpowiedź, cóż może żywica pomoże na ten bol. Edytowane 14 Lutego przez maniek44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Żywica w sensie na wierzch jako końcowa? Czy jako pierwsza warstwa na drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek44 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego (edytowane) Jako końcowa warstwa,folia alu.trzyma. Alu kleje też na capon zamknięty nitro biała i wszystko ok. Te folie są poprostu sztywniejsze,klej jakby słabszy i końcówki się z czasem podnoszą a sama balsa też jest mieka,więc łatwiej o odkształcenia. Edytowane 15 Lutego przez maniek44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Dwa przykłady przygód z folią aluminiową naklejaną bazpośrednio na topolowy korpus. Zdumiewa mnie siła, która poradziła sobie z ośmioma warstwami harzlacka. Wszelkie szczeliny (wkręty i ster), którymi mogła się dostać woda były zabezpieczone epoxy, także poza klejem z folii i śladami wilgoci w drewnie nie potrafię znaleźć winowajców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek44 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego (edytowane) Z alu. takich problemów nie mam . Kupiłem w Tedi (albo innym sklepie mydło,powidło) fajny arkusz przyklejany ,cienki srebrny coś jat tkanina i d..a . Dzieje się coś podobnego. Edytowane 15 Lutego przez maniek44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Dobra impregnacja drewna przed oklejaniem i będzie po problemie. Jeśli balsa to polecam zakonserwowanie korpusu cyjanoakrylem bądź 2 warstwami HZ i dopiero folia. Używałem różnych folii z żadną nie miałem problemu po odpowiednim potraktowaniu drewna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianKadz Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 1. Wiertło 1.5mm będzie lepsze, musi być miejsce na klej. Polecam dwuskładnikowy UHU Endfest Plus 300, piekielnie mocny, a przy tym wydajny. Przy skręcaniu oczek trzeba pamiętać żeby nie przekręcać ich za bardzo bo wtedy również zostaje mniej miejsca na klej. 2. Można impregnować po wklejeniu oczekKolego ten klej UHU można normalnie używać w mieszkaniu? Nie czuć go bardzo czy lepiej prze uchylonych oknach? Pytam bo akurat mam lekkie chorobowe to bym coś podziałał, ale minusem jest to że mam nos zatkany... Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Można, klej jest praktycznie bezwonny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Dla mnie ten klej ma nieco drażniący zapach, używam zawsze z maską z filtrami węglowymi na twarzy.Jestem nieco przewrażliwiony na punkcie bezpieczeństwa, zakładam maskę nawet gdy używam super glue. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianKadz Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Dla mnie ten klej ma nieco drażniący zapach, używam zawsze z maską z filtrami węglowymi na twarzy.Jestem nieco przewrażliwiony na punkcie bezpieczeństwa, zakładam maskę nawet gdy używam super glue.Dokladnie. Mnie superklej drażni mocno. Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianKadz Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Jakieś prototypy pomału powstają. Teraz klejenie połówek a potem capon i dopiero testowe obciążanie i wyciąganie wniosków. No wlasnie klejenie połówek na początku miało byc superglue ale teraz zastanawiam się nad czymś dwuskładnikowym. Jak tonu Was wygląda? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego To jest jakiś pleciony drut/linka w miejsce stelaża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianKadz Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego To jest jakiś pleciony drut/linka w miejsce stelaża?Nie. Zwyklybdrut 0.8 spawalniczy. Tak jakoś obcięło jakość przy przesylaniu Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Co to za kształt? Swipper? Bezsterowiec tonący ma z niego jakiś być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianKadz Opublikowano 19 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Tonacy bezsterowiec. Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Jeśli drewno to balsa to śmiało może być super glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi