Skocz do zawartości

"Wobleroza" - abc żółtodzioba...

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Ja ustawiam w imadle ksztaltke woblera pod odpowiednim kątem i brzeszczotem nacinam. Dremelem sie boje, bo czasem tarcza lubi sie kruszyc, a nie jest mile chyba oberwac odlamkiem :) niby mam tarcze do drewna ale temu tez nie ufam bedac na lini "strzalu". :) co innego nacinajac rowek pod drut.

Dremelem sie boje, bo czasem tarcza lubi sie kruszyc, a nie jest mile chyba oberwac odlamkiem :) niby mam tarcze do drewna ale temu tez nie ufam bedac na lini "strzalu". :) co innego nacinajac rowek pod drut.

Polecam tarczę diamentową. Zero obaw przed odpryśnięciem, precyzyjne otwory, łatwe ich poszerzanie, jeśli będzie używana tylko do wobków, to jest niezniszczalna.

Dremelem sie boje, bo czasem tarcza lubi sie kruszyc, a nie jest mile chyba oberwac odlamkiem :) niby mam tarcze do drewna ale temu tez nie ufam bedac na lini "strzalu". :)

Okulary ochronne! Wydatek 6zł. Nie tylko kruszące się tarcze, ale i odłamki żywicy, albo ołowiu potrafią trwale uszkodzić oko.

Również polecam tarczki diamentowe najlepsze ma Proxxon ja mam taką od 3-4lat , tnie nie gorzej niż pierwszego dnia po zakupie , w lipe idzie jak gorący nuż w masło jedyne czego żałuje to ze nie kupiłem tej większej 38mm :lol:

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich chcialem zapytac czy jak wykąpie woblera ze sterem wklejonym  w  Lakierze Domalux poliuretanowym cos sie stanie czy tylko to wplynie na jego wyglad poniewaz mam juz woblera na paczatku wykąpanego w caponie  Potem w bezbarwynm domaluxie piluretanowym gdy wyschnal wkleilem ster pomalowalem lakier do paznocki i teraz chcem jeszcze wrzucic z 2 warstwy domaluxa zanurzyc go i poczekac az wyschnie tylko nwm czy nic sie nie stanie ze sterem   ?

Witam wszystkich mam pytaanie ostatnio w piwnicy zostawilem lakier Domalux Do parkietow Połysk bez barwny  w puszcze a zamkniencie jest po giete troche i jest dostep powietrza dzisiaj otworzyłem go jest masakryczna galareta na spodzie wybralem troche i wywalilem teraz  lakier jest strasznie  gęsty w jakiej temp moge go przechowywac czy w domu lepiej bedzie czy w piwnicy albo co moge zrobic zeby  sie nie zepsul bo szkoda Prawie calej puszki Litrowej   nadal jest troche galaretowaty ;/

Rafał tu masz odp na dole jest foto, nie znam lepszego sposobu. Jak już jest galaretka to nie odratujesz, ale na przyszłość się przyda. Nie otwieraj nigdy puszki, rób dziurkę i zatykaj jak na foto:

http://www.corona-fishing.pl/Grupy/Warsztat/WARSZTAT_SS/25,forum_posty,807,1

• 2 tygodnie później...

Witam. Dziś postanowiłem pomalować nową serię wobków, więc otwarłem nową puszkę lakieru Domalux Classic silver półmat i jakież było moje zdziwienie gdy przelewałem go do słoiczka. Normalne mleko.

Dodam że sprawdziłem starą puszkę czy to aby ten sam lakier. Nazwa ta sama ,tylko różnica jedna - nowy jest zakręcany plastikową zakrętką a nie tradycyjnie deklem. Poprzedni był przeżroczysty.

Moje pytanie: lakier się zmienił czy co?

Nie trzymałem go w chłodnym miejscu.

Mam nadzieję że nie zmienił właściwości.